Mustikkapiirakka Vegaaninen Resepti
|

Mehevä vegaaninen mustikkapiirakka

Vegaaninen Marjapiirakka

Klassinen, mehevä ja perinteinen mustikkapiirakka kuuluu kesään. Piirakasta saa erittäin maukkaan myös ilman maitoa ja kananmunaa, eikä tästä piirakasta edes huomaa niiden poissaoloa. Eli kuten mustikkapiirakassa on parasta, mehukkuus, kuohkeus ja suuhun sulava pohja. Tästä piirakasta löytyy ne kaikki.

Tänä vuonna mustikkaa on paikoin enemmän kuin mitä ämpäreihin mahtuu. Mekin löysimme viikonloppuna paikan, jossa ämpäri täyttyi tunnissa, ja toinen ämpäri olisi tullut todellakin tarpeeseen. Tämä sattui mökillä, ja nyt aikomuksena on löytää vielä hyvä paikka kodin lähistöltäkin. Ja eiköhän sellainen vielä löydykin.

Kermaviilin ja rahkan korvaaminen piirakassa

Ollaan vuosien aikana testailtu jos jonkinlaista kermaviilin korvaajaa makeisa ja suolaisissa piirakoissa. Jo nopeasti huomasimme, että kauratuotteet eivät jähmety uunissa niin hyvin kuin soijatuotteet. Pitkään suosikkinina olikin ihan tavallinen maistamaton soijajugurtti piirakan päällisessä. Siitä jää kuitenkin hienoinen pieni sivumaku, eikä siis maistu kermaviilimaiselta.

Uusin voittaja, ja tämänkin piirakan sydän onkin siis Plantin kreikkalainen jugurtti. Se on tehty soijasta, ja sitä myydään saman kokoisissa purkeissa kuin kermaviiliäkin. Kananmunaa tämä täyte ei tarvitse, vaan täyte jähmettyy kyllä hyvin ilman sitäkin. Itse käytän tätä Plantin versiota oikeastaan kaikkeen samaan mihin käytin kermaviiliäkin. Eli kastikkeet, piirakat ja muut täytteet. Parhaimpana tämä on pitaleipien kastikkeena, mutta toimii tosiaan loistavasti myös näin piirakkaankin. Suosittelen kokeilemaan!

Vegaaninen Mustikkapiirakka Pohja
Vegaaninen Mustikkapiirakka Täyte Muruseos

Maukas vegaaninen mustikkapiirakka

Resepti sopii normaaliin piirakkavuokkaan, sekä irtovuokaan. Jos teet halkaisijaltaan pieneen vuokaan, huomioi että paistoaika kannattaa olla pidempi.

Pohja

 • 150 g maidotonta leivontamargariinia
 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 0,5 dl sokeria
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 rkl vettä

Täyte

Muruseos

 • 1,5 dl kaurahiutaleita
 • 0,5 dl vehnäjauhoja
 • 0,5 dl fariinisokeria
 • 1 rkl rypsiöljyä

Pohja: Sekoita kuivat aineet keskenään, ja nypi niiden joukkoon myös rasva. Lisää kylmä vesi, ja muotoile taikinaksi. Rasvaa piirakkavuoka kauttaaltaan, ja painele pohja vuokaan käyttäen apuna ripausta vehnäjauhoja. Painele pohjaa myös reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään samassa kulhossa, ja lisää sekoitettu täyte pohjan päälle. Valmista muruseos sekoittamalla aineet yhteen ja ripottele muruseos täytteen päälle.

Paista uunin keskiosassa noin 225 asteessa (kiertoilmauuni 200 astetta) noin 20-25 minuuttia, tai kunnes täyte on jähmettynyt, sekä reunat ja muruseos ovat ruskettuneet.

Nauti sellaisenaan, tai kahvin ja teen kera!

Vegaaninen Marjapiirakka Resepti
Vegaaninen Mustikkapiirakka Resepti

Similar Posts

4 Comments

  1. Moikka, en ole valitettavasti itse ehtinyt kokeilemaan tätä vielä gluteenittomilla jauhoilla, mutta uskoisin että onnistuu kyllä 🙂

 1. Testasin reseptin ja oli kyllä vieraiden mieleen ja omasta mielestä myös hyvä. Ei ollut liian makea mutta sokerin määrää voi nipistää hieman ainakin täytteessä. Käytin valkoisen sokerin sijaan urtekramin ruokosokeria ja muruseoksessa kookosöljyä. Toimi hyvin. Loistava ja simppeli ohje. Teen varmasti toistekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *