Miten Kaavoittaa Pussittava Mekon Helma
| | | | |

Pussittava mekko Nuppuprint-kankaasta

Talvinen Mekko Lapselle

Ompelin joululahjaksi toiselle lapselle talvisen mekon. Tämä Nuppuprintin Talviuni kangas oli odottanut jo jonkin aikaa pääsyään käyttöön, ja koin että joulun lahjapakettiin ja käyttöön siirtyminen on nyt oikea hetki.

Aluksi leikkasin ja ompelin ihan tavallisen A-linjaisen mekon, jonka kuosittelin paitakaavasta. Kun se oli valmis, tajusin mekon näyttävän enemmän yöpaidalta kuin mekolta, joten helma vaati uudistamista. Pohdin aika pikaisesti eri vaihtoehdot, ja lopulta päädyin pussittavaan helmaan. Leikkasin siis ison palan pois helmaa, josta leikkasin vielä oikeaa helmaa kapeamman palan.

Näin sain helmaan ns resorin, joka pitää helman napakkana, mutta samalla tekee siitä myös pussimaisen. Oikeastaan jos vielä tarkkoja ollaan, niin tämä ei ole ehkä edes mekko, vaan tunika.

Nuppu Mekko Talviteema
Mekkokaava Pussittava Helma

Paitakaavan muokkaaminen mekoksi

Paitakaavan voi muokata aika helposti mekoksi. Apuna voi käyttää jotain jo valmista mekkoa, jolloin näkee minkä mittainen ja levyinen helma on hyvä, tai sitten voi piirtää helman kuvan osoittamalla tavalla.

Alla oleva suorakulmio on siis helmaan tuleva “resori”. Se ommellaan kuten mikä tahansa resori, vaikka sen ompelisikin miehustakankaasta, eli mekkokankaasta. Oikea resori joustaa enemmän kuin trikoo, joten resoria käytettäessä kannattaa leveys olla pienempi, kuin trikoota käyttäessä.

Tällaisen mekon voisi periaatteessa ommella myös siten, että käyttää pelkästään saumuria. Itse olen tottunut kuitenkin ompelemaan pääntiet ja hihansuut siististi kaksoisneulalla, joten niin tein tälläkin kertaa. Erilaiset tavat tikata pääntie kannattaa myös huomioida.

Mekko pääsi heti käyttöön, ja se on aina se paras lahja minulle!

Pussittava Mekko Ohje
Pussittava Mekko Kaava
Nuppu Mekko Lapselle

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *