-Supersuositut käsityöohjeet

Lankakauppa Titityy, lankahiplaajan taivas

Lankakauppojen vakiokävijät ja suuruudenhullut kaikki tietävät Jyväskylän ihmeen, Titityyn. Minäkin tutustuin Titityyn valikoimiin vuosia sitten ensin Neulefestareiden kautta, ja hitusen myöhemmin kunnolla eräänä surullisena syksynä. Kävin kaupalla parikin kertaa haahuilemassa ja hakemassa lohtua, ennen kuin kävelin sairaalalle jättämään hyvästejä.

Titityy on siis luonut vanhaan kortteliin oman käsityötunnelmansa. Viereisissä myymälöissä myydään valmiita käsitöitä, ja Titityy on kaiken keskipisteenä. Sen alakerrassa toimii ravintola ja kahvila, ja kesäisin piha täyttyy varsinkin Neulefestareiden aikaan aivan uskomattoman hienosta ja yhteisöllisestä tunnelmasta.

Itse lankakauppa on siis laajentunut vuosien varrella. Nytkin sen päätuotteena on yhä langat, ja niitä löytyy monesta huoneesta. Yksi huone on sukkalangoille, ja ne muut taas muille ihanuuksille. Minä itse päädyn aina joko Titityyn omien Tukuwoolien puoleen, tai pehmoisten merinovillojen äärelle.

Lankojen lisäksi Titityystä löytyy toki paljon muutakin, mitä neuloja vain voi tarvita. On tarvikkeita joka lähtöön, sekä myös kasseja, mukeja, pinssejä, kirjoja ja ihan oikeasti neulonnassa tarvittavia apuvälineitä.

Kesän ja talven Neulefestareiden lisäksi Titityy taitaa olla alueellaan tunnettu myös neuleilloistaan. Onpa siellä järjestetty jopa yön yli nukkumista neulomisen hengessä, sekä kursseja ja muita tapahtumia.


Itse tilaan aika myös Titityystä säännöllisesti netin kautta. Paketit tulevat nopeasti, ja tarpeen tullen heiltä saa sähköpostilla neuvoa lankojen valintaan nopeastikin.

Nähdään siis Titityyssä viimeistään taas kesän Neulefestareilla? 😉

2 thoughts on “Lankakauppa Titityy, lankahiplaajan taivas”

 1. Hei. Kauppanne on varmaan oikea unelma käsityöläisille ja varmaan muillekin. Minä teen perus sukkia, eli aina on jotain menossa. Nyt olisin kertonut omasta patentistani, joka tuli aivan vahingossa. Sitä on vaikea selostaa, mutta jos se kiinnostaa, niin voisin laittaa pienen näytteen postissa. Kun tarjosin vuosia, vuosia sitten tätä Neoviukselle, he eivät ymmärtäneet ollenkaan minun tekelettäni. Tuumasivat vain, että minun pitää olla ” matemaattinen nero”. No sitä en todellakaan ole. No se siitä, mutta jos kiinnostaa, niin laitan näytteen, en mitään ohjetta, pähkäilkääpä sitä sitten kun kokoonnutte tekemään käsitöitä. En viitsi ainakaan ihan heti tulla käymään, kun asumme Saarijärvellä. Terveisin Kirsti Siekkinen.

  Vastaa
  • Hei Kirsti,
   tämä viestisi tuli nyt Käsityökekkerit-blogiin, joka on oma toimijansa, eikä osa Titityytä. Voin välittää viestisi Titityyhyn jos niin toivot, tai muuten kannattaa olla sinne itse suoraan yhteydessä. Tämä on tosiaan ihan eri henkilön oma käsityöblogi 🙂

   Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Orvokkipelto Kaarrokepaita Kirjoneule Ohje

Käsityökekkerit 2020

Supersuositut käsityöohjeet kiinnostivat pandemian aikaan paljon. Mitkä olivat Käsityökekkerit-sivuston luetuimmat ohjeet, ja paljon sivuilla kävi lukijoita?

#Jämätammikuu tulokset

  Olen aivan ällistynyt miten suurella innolla lähditte mukaan #mehukekkeritkässävuosi haasteeseen! Ensimmäisenä kuukauden haasteena on ollut #jämätammikuu, ja tässä nopea

Neulontasanasto ja muita käsityösanastoja

  Internetin ja sosiaalisen median myötä käsityömaailma on muuttunut kansainvälisemmäksi ja englanninkielisiä ohjeita on yhä enemmän saatavilla. Tehdäksemme sen helpommin