-Supersuositut käsityöohjeet

Vegaaninen puoloffee juhlapöytään

Tein ensimmäistä kertaa tätä banoffeen sukulaista lapsen syntymäpäiville jokunen viikko sitten. Laitoin silloin koristeeksi ja mauksi pakasteesta löytyviä punaviinimarjoja. Nyt halusin kokeilla vielä syksyisempää, eli puolukkaista versio. Siitä nimi puoloffee.

Tämä puoloffee on siis vegaaninen. Se on siis niin maidoton kuin munatonkin, ja siitä saa myös gluteenittoman vaihtamalla keksit gluteenittomiin versioihin.

Vegaaninen kinuski

Tämän kerrosherkun ehkä vaikein osio on vegaanisen kinuskin keittäminen. Ei sekään vaikeaa ole, mutta vaatii noin vartin seisoskelua hellan edessä. Muut osat valmistuvat hitusen helpommin.

Itse keitin ensimmäisen kinuskin soijakermaan. Ihan siis tavallinen soijaruokakerma, ja keitin muistaakseni noin 10-12 minuuttia. Tällä kertaa keitin kinuskin kaurakermaan, ja keittoaika oli noin 13-16 minuuttia. Halusin selkeästi jäykempää kinuskia, ja siitä tulikin sitä. Ei silti liian jäykkää, vaan yhä venyvää.

Vegaaninen kinuski on näillä molemmilla kerroilla onnistunut siis vallan mainiosti. Lopputulos näyttää tumman ruskealta, eli siis paljon tummemmalta kuin kermaan tehty. Mutta uskallan sanoa, että maussa ei kovin pahasti huomaa eroa. Soija tai kaura ei siis maistu läpi, ei ainakaan omaan makuun. Vispikerman kanssa voisi ehkä saada vielä vaaleamman lopputuloksen.

Kinuskikissan Instassa on muuten mainio arvostelu ja testi eri maidottomien kinuskien valmistamisesta. Niissä on käytetty vispi”kermoja”, mutta itse käytin siis sekä soija- että kauraruokakermoja.


Puoloffee ohje, vegaaninen

Tarvikkeet

  • noin 200 g vegaanisia kaurakeksejä (esim Kantolan)
  • noin 100 g maidotonta margariinia
  • 2,5 dl kaurakermaa (tai soija)
  • 2,5 dl fariinisokeria
  • noin 200g puolukoita (tai muita happamia marjoja, kuten puna- tai mustaherukoita)
  • 2 dl kauravispiä (voi maustaa vaniljasokerilla)

Pohja

Murskaa tehosekoittimessa tai morttelilla keksit tasaiseksi murskaksi. Sulata rasva ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Sekoita tasaiseksi seokseksi ja levitä kakkupohjan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Voit tehdä myös suoraan yksittäisiin kulhoihin.

Vegaaninen kinuski

Kaada kaurakerma ja fariisisokeri kattilaan. Keitä tasaisella lämmöllä ja säännöllisesti sekoittaen noin 12-16 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kerrosta kakku vuokaan

Lisää noin puolet puolukoista kakkupohjan ja tasaisen keksimurskan päälle. Kaada päälle hieman jäähtynyt kinuski.

Vatkaa kaurakerma vaahdoksi. Myös soijakerma käy, mutta siitä on haastavampaa saada yhtä pysyvää, ja saattaa siis liikaa valua kakun reunojen yli. Koristele lopuilla puolukoilla ja keksimuruilla, jos keksejä jäi jäljelle.

Nauti kahvin, teen tai glögin, sekä hyvän seuran kanssa!

1 thought on “Vegaaninen puoloffee juhlapöytään”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Joululahjat Neulojalle Käsityökirjat

Mitä lahjaksi neulojalle?

Käsityöharrastajat tekevät usein lahjat itse, joten joskus se vaikein kysymys onkin, mitä ostaa käsityöharrastajalle lahjaksi? Jokaisella on toki omat mieltymyksensä,

Satokauden huippu

  Tällä viikolla kesä on näyttänyt taas puolensa. Aurinkokin olisi ihan kiva, mutta tärkeintä kesässä on toki kotimainen sato. On

Keksit purkissa (Blogiringin joulukalenteri)

  Tänä vuonna kun päiväkodin puolesta ollaan taisteltu yhdessä, kirottu päättäjiä, taivasteltu kolmevuotiaan uhmaa ja tilaajapäällikön sanavalintoja, koin velvollisuudekseni muistaa

Kotimaisen ruuan gurut

  Kaupan ostoskärryjen täyttäminen on välillä salapoliisin hommaa. Ostamme kotimaista ja luomua, reilua kauppaa ja mahdollisimman paljon lähiruokaa. Tarkastan usein