| | |

Nopea ja helppo vegaaninen omenapiirakka

Meidän omenapuissa on ollut tänä vuonna välivuosi. Tai siis oikeastaan meillä on enää vain yksi omenapuu, joka tekee todella kirpeitä omenoita myöhään, mutta tänä vuonna niitä on saatu juuri ja juuri piirakkaa varten.

Onneksi olen saanut omenoita myös muualta. Eli ennen tätäkin piirakkaa ollaan nautittu jo monesta omenapiirakasta, sekä sain myös uuniomenahilloa talvea varten.

Tässä nopeassa ja helpossa piirakassa on hyödynnetty samaa piirakkapohjaa, kuin alkukesän raparperipiirakassakin. Eli aineet vaan sekoitetaan keskenään ja pohja riittää uuninpellille juuri mainiosti. Päälle ladotaan omenoita tai muita hedelmiä tai marjoja, ja päälle vielä muruseos. Parhaimmillaan piirakka on, kun sitä ei paista liikaa.

Tähän piirakkaan sopii siis vaikka myös puolukat tai mustikat omenan tilalle. Omenat toimivat tässä kuitenkin parhaiten silloin, kun ne on kirpeää lajiketta.


Vegaaninen omenapiirakka, pellillinen

POHJA

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 5 tl leivinjauhetta
  • 4 tl vanilliinisokeria
  • 4,5 dl soijamaitoa
  • 2 dl rypsiöljyä

PÄÄLLE

  • noin 1 kg omenia (tai muita hedelmiä/marjoja)
  • 1 tl kanelia
  • 4 rkl sokeria

Muruseos

  • 100 g maidotonta leivontamargariinia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl sokeria

Sekoita kaikki pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää soijamaito ja öljy, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti sen päälle.

Poista omenien siemenkodat ja pilko omenat ohuiksi viipaleiksi. Asettele ja painele ne tasaisesti pohjan päälle. Ripottele päälle sokeri ja kaneli.

Sekoita muruseos ja ripottele se piirakan päälle.

Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 25-35 minuuttia. Älä paista liikaa, jotta piirakka säilyttää mehevyytensä. Nauti vegaanisen jäätelön tai vispin kera.


Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *