| | | | |

Ensimmäinen kouluvuosi ja pieni pupukaveri koulureppuun

Itse kouluvuosi sujui yllättävän nopeasti. Syksyn pienten alkukankeuksien jälkeen lapsi kasvoi mukaan muiden ryhmään, ja vähintään pari kertaa viikossa olohuoneen sohvalla kikatteli monta koululaista ja yksi eskarilainen.

Itselleni tämä lapsen kouluvuosi omalta osaltani myös erilainen. Minulla ei ollut työpaikkaa jonne lähteä aamuisin, joten pystyin saattamaan lapsen syksyllä aamuisin kouluun. Otimme hänelle myös iltapäiväkerhon, jotta pystyin tekemään kirjaa ja miettimään uutta suuntaa omalle uralleni. Lopulta perustinkin yrityksen, joten iltapäiväkerho oli aika oivallinen valinta.

En ole koskaan osannut ajatella itseäni pullantuoksuiseksi äidiksi. Sen sijaan huomasin olevani harrastuksiin kuljettava vanhempi, joka joskus silti unohtaa pullapuodin kolikot, kuviksen eväät ja vaihtaa lennossa vuoronvaihdon puolison kanssa kokouspäivänä. Kevään viimeisenä päivänä leivoin kuin leivoinkin silti raparperipiirakan neljälle iloiselle ja leikkivälle lapselle. Palkinto siis meille kaikille!

Ensi syksynä meillä on kaksi koululaista. Eka- ja tokaluokkalaiset tuskin kulkevat joka päivä samaa koulumatkaa yhdessä, joten aamukävelyjä on luvassa minulle myös syksyllä. Sen sijaan työtilanteeni epävarmuuden vuoksi otimme lapsille vain osa-aikaisen iltapäiväkerhon. Minun on siis tehostettava aamun työtuntieni tasoa ja tehokkuutta, jotta saan jatkossakin viettää iltapäväni näiden leikittelevien ja hauskojen tyyppien kanssa.

Niin ja se pupu? Olen viime aikoina saanut lapsilta monta ompelutoivetta piirroksina. Keväällä lapsen koulurepusta hajosi lahjaksi saatu pehmolelu, joten sen tilalle lapsi toivoi muuta. Hän piirsi siitä itse kuvan, ja minä siis ompelin.

Kuulemma tästä tuli hitusen liian iso. Mutta hauskuus ja pehmokaveri mukana heilumassa on kuitenkin pääasia, joten pupu pääsi reppuun heti kaveriksi. Pupun ompelussa on käytetty applikaatiota ja vapaakirjontaa, ja kaava on piirretty täysin sattumanvaraisesti.

Seuraavana odotankin suurta visiota pienemmän tulevasta koulupenaalista. Ehkä joku vastaava pieni kaveri ommellaan myös tulevalle ekaluokkalaiselle mukaan turvaksi!

Similar Posts

3 Comments

  1. Olen miettinyt vähän samantyyppisiä asioita viime aikoina, vaikka lapseni ovatkin vielä pienempiä. Kun oman, aloittelevan yrityksen työtilanne on epävarma, mistä tietää, kuinka moneksi tunniksi viikossa kannattaa varata päivähoitopaikka? Täytyy varmistaa, että työaikaa on riittävästi, koska asioiden alkuun laittaminen on aikaa vievää, ennen kuin hommat (toivottavasti) alkavat jotenkin rullata. Toisaalta tietysti haluan, että lasten hoitopäivät eivät veny liian pitkiksi. Sama tasapainoilu itselleni haluaman palkan ja hoitomaksujen välillä. Päädyin noin 30 tunnin hoito- ja työviikkoon, mutta olisin saattanut yhtä hyvin päätyä kahteenkymmeneen tuntiin. Huoh, eivät ole helppoja yhtälöitä nämä!

    1. No tämä oli itsellekin se kinkkisin päätös. Me otimme molemmille käytännössä hoitoajat noin 15 saakka, tosin pari kertaa viikossa ekaluokkalainen meni myös kymppiin kouluun. Eli säännöllisesti myös aamut venyivät ennen oman työpäivän aloittamista. Ja toinen seikka on juuri tuo raha. Eli paljon on varaa maksaa? Mutta jos ei ota ollenkaan hoitoa, niin onko silloin aikaa kasvattaa liiketoimintaa?

      Me aiomme syksyllä keskittää iltapäivähoidon tarpeet varsinkin omiin kokouspäiviini. Silloin niille on ollut eniten tarvetta jo nyt, ja toisaalta aion keskittää myös muita kokouksia vain yhdelle tai kahdelle säännöllisesti samalle päivälle. Silloin on ehkä varaa pitää lyhyitä päiviä lasten kanssa muina päivinä? Eli todella hankalia päätöksiä. Tosin joissain töissä omaa työtahtiaan kannattaa ja voi jakaa myös iltoihin 🙂

      1. Juu, tuo on onneksi monilla aloilla yrittäjälle mahdollista, että tekee osan töistä iltaisin tai viikonloppuna. Se aika ei hyvin suunniteltuna ole lapsilta pois – tai ainakin heille on mahdollista järjestää jotain kivaa työntekoajaksi. Esim. kirjanpidon tositteet jne sopivat oikein hyvin tehtäväksi johonkin ei-perinteiseen-työaikaan jättävät päivän työtunnit käytettäväksi johonkin, mikä vaatii luovuutta/keskittymistä/tehokkuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *