| | | | |

Oma koti Hämeenlinnasta?

Kaupallinen yhteistyö OP Koti

Olen muuttanut monta kertaa uudelle paikkakunnalle. Joka kerta se on ollut kuin hyppy tuntemattomaan. Mistä löytää se oma koti, kun tiedossa on ehkä vain se työ- tai opiskelupaikan sijainti? Alueet muuttuvat ihmisten mukana, mutta jo heti alkuun oman kodin olisi hyvä tuntua omalta.

Me muutimme siis Hämeenlinnaankin aivan ummikkoina. Tunsimme yhden tuttavaperheen, ja puolisoni ehti aloittaa uudet työt paikkakunnalla jo ennen oman kodin löytymistä. Etsimme siis oman kodin aika pikaisella aikataululla, ja se sattui vielä olemaan meidän molempien ensimmäinen omistusasunto. Samaan aikaan kun minä pakkasin vanhaa kotia pahvilaatikoihin vauvan kanssa Tampereella, kuin puoliso kävi töissä 80 km päässä räntäsateisina tummina päivinä. Kiinteistönvälittäjien vinkeillä ja monta asuntonäyttöä myöhemmin löysimme kuitenkin oman kotimme yllättävän nopeasti.

Sittemmin se oma kotimme on myös vaihtunut. Sen sijaan koti Hämeenlinnassa pysyy. Sen ensimmäisen yhteisen omistusasunnon myimme yllättävän nopeasti kolme vuotta sitten OP Kotien kautta. Nyt kodin tekee niin oma piha, ihmiset kuin ympäristökin. Olemme oppineet kaupunkilaisten käytännöt pysäköintinormeista, lapset ovat saaneet ystäviä ympäri kaupunkia ja me olemme löytäneet parhaat sunnuntain aktiviteetit niin kesällä kuin talvellakin.

Aulangon graniittilinna
Aulangon puistometsä

Mikä on parasta Hämeenlinnassa?

Mikä sitten tekee kaupungista kodin? Itselleni toki ihmiset. Olen juurtunut nopeasti moniin kaupunkeihin, ja syynä on lähes aina ihmiset. Toki kaupungin pitää olla toimiva monella tapaa, mutta ihmiset ja itse sisustettu koti luovat siihen parhaimman pohjan.

Lisäksi minun pitää löytää kaupungeista ne omat paikkani. Hämeenlinnan alueen hyvin tuntevat OP Kodin välittäjät lähettivät minulle vinkit muutamiin tutustumisen arvoisiin paikkoihin ja haastoivat minut kertomaan parhaat puolet juuri Hämeenlinnasta. Niitähän löytyy!

Ahveniston maisemat
Ahveniston maauimala

Ahvenisto ja maauimala

”Onneksi vuoden 1952 olympialaisten maauimala herätettiin vuonna 2014 uuteen loistoonsa Ahvenistolla! Kun Ahvenistonjärven vesi on vielä kirpsakkaa, on kiva suunnata maauimalan 26-asteiseen veteen polskimaan. Maauimalasta löytyy 50 metriset uimaradat ja hyppypaikat 1-10 metrin korkeuksissa ovat varsinkin nuorten suosiossa. Kesälauantaisin ja -sunnuntaisin kannattaa suunnata SuperWibit vesiseikkailuun. Ahvenisto on muutoinkin se paikka, jonne kannattaa suunnata varsinkin kesäisin – siellä on vaikka mitä tekemistä ja luonto lähellä!” – Hanna Feodorov, myyntineuvottelija, OP Koti Etelä-Häme

Asuimme pitkään Aulankojärven maisemissa, ja se ranta sillä puolella kaupunkia riitti meille mainiosti. Kun sitten Ahveniston maauimala kunnostettiin joku vuosi takaperin, olemme käyneet myös Ahveniston maisemissa uimassa.

Ja niin käy muuten moni muukin. Jos Hämeenlinnassa haluaa paljon ihmisiä ympärilleen kuumana kesäpäivänä, on Ahvenisto oikea paikka. Lapsille sieltä löytyy leikkipaikka, vesileluja rantaleikkeihin, jäätelökioski ja Flow Park-kiipeilyä upeissa maisemissa. Parhaiten Apparalle pääsee pyörällä tai kävellen, ja myös maisemareitti rannalle on kokemisen arvoinen.

Nyt kun molemmat lapseni ovat oppineet pysymään jotenkin myös veden pinnalla, on tämän kesän tavoitteena käydä myös maauimalan altaissa polskimassa. Itse kävin viime syksynä pari kertaa kesän viimeisinä lämpinä aamuissa, ja tunnelma oli aivan huikea! Lämmitetty Olympia-altaan vesi sumuisessa elokuun aamussa oli sydäntä lämmittävä, ja saman aion kokea myös tänä kesänä uudelleen.

Tiirinkosken tehdas
Härkäpapuvohvelit
Tiirinkosken kotimaiset lampaanvillat

Tiirinkosken Tehdas

”Hämeenlinnassa ehdottomasti vierailtavien paikkojen listalla on Tiirinkosken tehdas Hämeen Härkätien varrella! Ihana, maalaismainen ja tunnelmallinen miljöö tarjoaa niin eläinten ihastelua, herkullisia hetkiä kuin onnistuneita ostoksiakin. Kahvilan herkulliset vohvelit vievät kielen mennessään, pihan upeat eläimet tarjoavat jotain erityistä ihmeteltävää ja putiikin valikoima ihastuttaa kauempaakin poikkeavaa. Tämä paikka on nähtävä!” – Hanna Feodorov, myyntineuvottelija, OP Koti Etelä-Häme

Olen tässä aivan samaa mieltä. Kun aivan yhtäkkisesti Tiiriön kauppakeskittymän jälkeen onkin keskellä maalaismaisemaa, on jo se kokemisen arvoista. Maatilan navettaan perustetulla kaupalla, kahvilalla ja eläintilalla on kaikille jotain. Kissan voi löytää kaupan sisustuskorista, lapset saavat tutustua lampaisiin, kanoihin ja rotukarjaan, ja löytyypä tilalta myynnistä myös omia kuin muidenkin tuotteita.

Käsityönystävälle on tarjolla oman tilan villoista lankaa, ja perheen kokille taas löytyy niin härkäpapua kuin tilan omia lihojakin. Minä yleensä suuntaankin vain lanka- ja papuhyllyille. Kotimaista villalankaa löytyy paljon eri vahvuuksia, kaikki luonnon omissa väreissä, ja kaikki oman tilan lampaista. Täydellistä.

Ja mikä parasta, härkäpapua löytyy myös todella herkullisista vohveleista. Ei siis pelkkää höttöä, vaan oikeasti ravitsevat härkäpapuvohvelit niin suolaisina kuin makeinakin versioina. Me kävimme nauttimassa vohvelit puolison syntymäpäivien kunniaksi. Nam!

Tiirinkosken kahvila
Wetterhoffintalo

Wetterhoffin talo

Käsityöläisenä omat suosikkipaikkani löytyvät aina myös lankakauppojen lähettyviltä. Nyt kun kirjasto on maineikkaan Wetterhoffin talon naapurissa väistössä, on lankakaupassa käynti joka kerta helpompaa. Lapset viihtyvät kirjastossa sen pienen hetken, kun minä käyn hipelöimässä lankoja. Joskus käyn myös vain lankahyllyillä hiplaamassa lankoja ennen suuria kokouksia. Talon lankahyllyt tuovat minulle siis rauhan.

Verkatehdas

Kulttuuriperheenä Verkatehdas on meidän lähes toinen kotimme. Siellä lapset käyvät kuvataidekoulussa, soittotunneilla ja minä säännöllisen epäsäännöllisesti erilaisissa tilaisuuksissa. On ollut jopa viikkoja, jolloin laskin käyneeni Verkatehtaalla joka päivä. Käymme siellä nauramassa, kuuntelemassa, nauttimassa, iloitsemassa, opettelemassa uutta ja joskus ihan vain nauttimassa tunnelmasta.

Vanhalle tehdasalueelle perustettu kulttuurikeskus on tosiaan lunastanut paikkansa. Alueelle mahtuu museo, teatteria, musiikkia, musiikki- ja tanssiopisto, kuvataidekoulu, pieniä eri toimijoita, elokuvateatteri, sekä toki konserttisali ja konferenssitalo. Meille siis lähes kaikki samassa korttelissa.

Verkatehtaan sisäpiha
Verkatehdas
Aulanko sumussa

Aulanko

”Perinteinen Aulanko on kokonaisuutena aivan mahtava paikka, jossa saa kulumaan koko kesäpäivän. Rauhallinen kävely puistometsässä tekolammen rannalla,  sen jälkeen köysirataseikkailu Hugo Parkissa ja lounas perinteikkäässä hotellissa tai Golfklubilla – myös pelaamattomat kävijät ovat tervetulleita. Iltapäiväkahvit voit nauttia hyvällä omalla tunnolla näkötornin kahvilassa kiivettyäsi ensi ihastelemaan Kanta-Hämettä Aulangon ylpeyteen, graniittiseen näköalatorniin. ” – Juha Helminen, kiinteistönvälittäjä, OP Koti Etelä-Häme

Oi kyllä, Aulanko! Siellä on myös kesäisin muuten myös loistavaa nuorisoteatteria koko perheelle, mahtavat kuvausmaisemat, tuijametsän taianomainen tunnelma, kaupunkiveneet Aulankojärvellä ja nyt myös uusi Sibelius-metsä näkötornin vastarannalla.

Me käymme Aulangolla säännöllisesti niin kuvausreissuilla, kuin esim mustikassakin. Olemme käyneet siellä myös juoksulenkillä, suunnistamassa, pullakahveilla, rauhoittumassa, uimassa, porrasjuoksemassa, kylpylässä, kiipeilemässä ja ihan muuten vain haahuilemassa. Nyt kun selasin vanhoja kuviani, huomasin sen oikeastaan olevan säännöllinen kuvauspaikkani.

Aulangolle voi siis mennä ylös näkötornille, alas järvelle tai toiselle laidalle kylpylän puolelle golf-ratojen tuntumaan. Nyt muuten myönnän etten ole koskaan golfannut, mutta olen kyllä kävellyt reitin radan lähettyvillä. Aika loistavia kävelyreittejä siis kilometrikaupalla.

Aulanko talvella

Oma suosikkipaikkasi Hämeenlinnassa tai kotikaupungissasi?

Kysyn tätä nyt yhdessä myös OP Kodin kanssa Instagramin puolella. Mikä on sinun suosikkipaikkasi Hämeenlinnassa, tai missä haluaisit käydä näiden kuvien perusteella? Entä mikä on suosikkipaikka omassa kotikaupungissasi?

Osallistu kilpailuun siis Mehukekkerit Instassa!

Aulanko.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *