-Supersuositut käsityöohjeet

Kevätsukka varpaasta varteen, Suuri Käsityölehti

Syksyn värikylläisyydessä yritin pohtia kevään värejä. Minulta pyydettiin nimittäin sukkaohjetta Suureen Käsityölehteen, kevään ensimmäiseen numeroon. Siispä yritin kaivaa esiin talven ja kevään parhaat asiat, eli kunnon saapassukat ja keltaiset tulppaanit.

Päädyin lopulta Novitan nalleen ja keltaiseen sävyyn. Ihan hyvin olisin voinut neuloa näistä valkoiset tai vaalean vihreätkin. Hain sukkaan ensin lehtien varsia pintaneuleeksi, mutta päädyin lopulta tekemään siitä lähes puumaisen kuvion.

Sukassa on käytetty montaa eri tekniikkaa. Ensinnäkin ne neulotaan varpaasta varteen, ja niissä on tiimalasikantapää. Lisäksi kuviossa neulotaan kierrettyä joustinta sekä siirretään silmukoita. Kaikesta huolimatta sukat ovat yllättävän helpot, ja toivottavasti ohje innostaa myös aloittelijoita.

Käythän myös toki äänestämässä lehden parasta ohjetta Suuren Käsityölehden sivulla 😉

Suuren Käsityön jutussa puhun myös käsityön matkasta. Itse olin pitkään neulomatta sukkia, sillä en jaksanut lähes koskaan neuloa toista sukkaa ollenkaan. Halusin siinä vaiheessa jo uuden työn, enkä aloittaa jotain kokonaan alusta. Inspiraatio sukkiin oli siis pitkään todellakin hukassa.

Kun sitten jokunen vuosi sitten opin Martoilta (kyllä!) magic loop tekniikan ja kahden sukan yhtä aikaa neulomisen, ei paluuta ollut. Nyt neulon jopa innoissani sukkia, ja aina kaksi yhtä aikaa.

Tosin silti pidän yhä enemmän villapaitojen neulomisesta, mutta sukat eivät ole enää se pakollinen paha. Niistä voi joskus siis jopa innostua.

Sukkavillitys on ollut pinnalla muutenkin jo jokusen vuoden. Viime vuonnakin ilmestyi todella monta uutta sukkakirjaa, ja sama meno jatkunee ehkä myös tänäkin vuonna. Ja hyvähän se, sillä villasukkia tarvitaan aina.

Oletko siis itse ehtinyt jo kokeilla lehden ohjetta, tai varpaasta varteen neulomista?

Hyvä kuvallinen ohje varpaasta varteen sukan aloittamiseen löytyy aiemmin julkaisemastani mallista, joka on neulottu Novitan 7-veljestä langasta.

Ja äänestys Suuri Käsityölehden sivulla, luvassa on lankapalkintoja!

Ihania neulehetkiä!

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Ideoita jämätilkkujen käyttöön

  Tervetuloa siis viettämään #mehukekkeritkässävuosi teemaa, teitä lähtikin mukaan ihanan paljon! Vuosi lähtee siis käyntiin #jämätammikuun merkeissä. Jo pari vuotta

Vaatesetin arvonta

  Mehukekkerit täyttää ihan näinä päivinä kaksi vuotta. Tämä on suhteellisen lyhyt aika bloggaajan urallani, mutta pitkä aika toki Mehukekkereille.

Raikas joutsenmekko valenappilistalla

  IsoSiskokin haluaa vielä joskus mekkoja. Ompelin keltaisesta NOSHin joutsenesta mekon samaan tapaan kuin aiemmankin, ja ohjeen paitakaavan ja helman

Farkkushortsit

Kirpputorit pursuavat farkkuja. Niiden arvo on lähes nollissa, sillä tarjontaa on paljon ja ihmiset tuntuvat ostavan uusia heti kun jonnekin