| |

Villarukkaset ommellen

IMG_1807
IMG_1811
IMG_1797

Olen tehnyt rukkasia ja hanskoja jonkin verran. Niissä haasteena on ollut oikean kaavan löytäminen, sekä sopivien materiaalien hankinta ja ompelu eri tilanteisiin liittyen.

Näihin hanskoihin käytin vanhaa villapaitaa. Huovutin sitä hitusen pesukoneessa ennen kaavan leikkaamista ja huopuminen yleensä vie pois kaikki herkät kuviot, mutta tässä ne ehkä jopa voimistuivat.

Sisälle ompelin neuloksen jämistä vuorin, ja ainakin kokeiluna omaan käteen rukkaset olivat mukavan lämpimät. Esimerkiksi juuri huopunut villapaita on siitä mainio, ettei sen kanssa tarvitse pelätä purkautumisia, ja se on varmasti lämmin ja luonnollinen materiaali. Seuraavana materialina on tehdä saman tyyliset rukkaset kierrätysnahkasta.

Hyvä kaava ja ompeluohje rukkasiin ja hanskoihin

Olen itse käyttänyt monia eri kaavoja. Loistavaksi havaittu kaava ja nyt myös ompeluohje löytyy Tehtaamon sivuilta. Eli Tehtaamosta voit hankkia ilmaisen kaavan, josta löytyy kokoja laajasti.

Itse olen tehnyt tuolla Tehtaamon kaavalla siis muitakin rukkasia, esim pelkät nahkaiset rukkaset. Näillä pysyy kädet lämpimänä koko talven.

Similar Posts

2 Comments

  1. Tämä blogi ei enää ole olemassa. Saisiko sinulta ohjeen näihin rukkasiin. Kiitos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.