- Veera Jussila

Lämpimät neulemekot talveksi

IMG_1193

IMG_1488

 

IMG_1486

 

Normaalisti kaikkiin juhliin minulla on joku pakkomielle tehdä tytöille mätsäävät mekot. Tällä kertaa yritin pitää näppini kurissa, ja tehdä mekot hieman erilaisemmiksi.

Kuten sanottua, lähti minulla vähän lapasesta uusien kankaiden suhteen. Toki tarvitsin jotain joulun mekkoihin, ja vähän jotain myös joululahjoihin. Huomaamattani innostuin kuitenkin paksuista neuloksista, ja varsinkin Murun ja Vanja Sean luomuneulokset jotka on tehty Suomessa saivat sydämeni väpättämään (ja lompakon tyhjäksi).

Isosisko sai Murun suomalaisesta luomuneuloksesta pupumekon. Tämä perusmekko on ollut päällä jo parissakin eri juhlallisuudessa, ja on siitä mukava että lämmittää enemmän kuin normaali trikoo. Neulos on mukavan pehmeää, ja vaikuttaa varsin laadukkaalta. Näitä ostin enemmänkin, ja mietinnässä on mitä mekkojen lisäksi vielä tekisin.

 

IMG_1422

IMG_1432

IMG_0960

Pikkusiskon mekko on Noshin luomuneuloksesta. Tähän tein jemmaajalle taskun, ja levensin helmaa aika paljon. Pikkusisko oli erittäin kuvauksellisella tuulella, ja voisin sanoa jopa onnistuneeni. Perusmekko menee moneenkin talvijuhlaan, ja on siis erittäin monikäyttöinen myös eri väristen sukkahousujen kanssa.

Huomasitteko, ei ole täysin mätsäävät mekot. Suoranaista itsekuria tämä vaati, mutta pystyin siihen!

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

3 thoughts on “Lämpimät neulemekot talveksi”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Hyvän mielen vaatekaappi

Kävin viime viikolla Marttojen järjestämässä Garderobi-koulutuksessa, ja sieltä inspiroituneena lukaisin flunssan kourissa vihdoin pari viikkoa pöydällä odottaneen Rinna Saramäen ”Hyvän

Helppo collegehuppari

    Viisivuotiaan oma tyyli on ollut pitkään kadoksissa. Nyt on jälleen mekoton kausi, tunikat menee jos ne naamioi paidoiksi.

Joulun odotus

  Ennen lapsia en ollut ollenkaan jouluihminen. Töiden kasaantuminen jouluksi aiheutti jo stressin sinällään, saati reissaamiset ympäri Suomen sukulaisiin parin

Kehon huolto käsityöläiselle

Yhteistyössä Sudio, kuulokkeet saatu   On tutkittua, että neulominen ja käsityöt pitävät todellakin aivot virkeänä. Neuloja jopa keskittyy paremmin kuulemaansa,