käsityögaala vuoden käsityöpersoona 2022
| | |

Vuoden käsityöpersoona 2022

Matkustin viikonloppuna Kokkolaan historian ensimmäiseen Käsityögaalaan. Olin kuullut gaalasta jo keväällä, kun sitä ensimmäistä kertaa mainostettiin. Erinäisten tiukkojen aikataulujen vuoksi vaihdoin kuitenkin juhlamekon junan vessassa, ja saavuin sateessa suoraan junalta gaalan näyttämölle. Kun astuin ovista sisään, pyydettiin minut nimittäin suoraan lavalle.

Olin voittanut vuoden Käsityöpersoona-tunnustuksen!

käsityögaala käsityöpersoona ja vuoden käsityöharrastaja
Vuoden käsityöpersoona Veera Jussila ja vuoden käsityöharrastaja Tuija Mäki 2022

Käsityövaikuttajan monipuolisuus

Palkinnon saaja on aktiivinen ja monipuolinen käsityöalan vaikuttaja. Persoonallaan hän innostaa ja on positiivinen esikuva käsityön ystäville. Käsityöyrittäjänä hän on luovasti kehittänyt tapoja toimia alan yrittäjänä tässä ajassa. Kestävä kehitys ja ekologiset valinnat ovat vahvasti läsnä hänen tekemisessään. Yhteisöllisyys ja osallistaminen ovat hänelle tärkeitä ja on hän upeasti onnistunut edistämään näitä arvoja liiketoiminnan rinnalla. 

Taitoliitto

Minustako vuoden Käsityöpersoona?

Olin mielessäni keksinyt monta kollegaa voittamaan tämän kategorian. Toki mietin olenko itsekin ehdolla, mutta voitto ei ollut käynyt mielessäkään. Olin mielestäni tehnyt vähän liikaa tai liian vähän kaikkea, puhunut liian paljon kierrätyksestä ja ekologisuudesta, sekä tehnyt enemmän kaikkea muuta käsitöiden ympärillä, kuin suoranaisesti mitään yksittäisiä tuotteita.

Mutta ehkä se monipuolisuus olikin se avainsana. Olen todellakin kehittänyt alan verkkokurssien toimintoja, erilaisia myyntikanavia ja ollut pitkään somessa. Olen halunnut lisätä yhteisöllisyyttä ja ekologisuutta, sekä puhunut niistä paljon. Ja ehkä siinä samalla olen myös muokannut vähän koko alaa?

Kiitos kuuluukin teille. Kiitos kaikille asiakkailleni, lukijoilleni ja Käsityökekkerit-yhteisöön kuuluville. En voisi olla tästä tunnustuksesta ylpeämpi!

Valinnan tekivät Taitolehti ja Kotiliesi käsityö. Gaalan taas järjesti Taitoliitto. Suuri kiitos myös heille!

Käsityökekkerit jatkossa?

Käsitöiden tekeminen muuttuu. Mutta toivottavasti se elää yhtä vahvasti yhä vuosien päässä, edes harrastuksena, ja osalle meistä työnäkin. Tekniikat elävät, taidot muuttuvat, mutta toivottavasti eivät häviä. Siitä olen yrittänyt pitää huolta maksuttomilla ohjeilla, joita löytyy Käsityökekkerit-sivuilta yhä satoja.

Itse olen tehnyt viime aikoina kaikenlaista, kuten Käsityökuiskaajat-podcastia, tuftaamiseen liittyvän tarvikepaketin, ja myös tuftaamisen verkkokurssikin tulee pian myyntiin.

En vielä tiedä, mitä kaikkea tämä tunnustus tuo tullessaan. En ehkä toisaalta ole sisäistänyt asiaa vielä kokonaisuudessaan, ja toisaalta taas saatan käyttää titteliä vaikka kuinka pitkään. Olenhan nyt ensimmäinen kyseisen tunnustuksen saanut!

Millaisia ohjeita haluaisit nähdä Käsityökekkerit-kanavissa, vai olisiko sinulle jotain muita huippuja ideoita? Kirjoita ne kommentteihin, tai lähetä sähköpostia veera @ kasityokekkerit.fi.

Kiitos vielä kerran!

käsityögaala vuoden käsityöpersoona 2022

Similar Posts

5 Comments

  1. Onnittelut vuoden käsityöpersoonalle! Löysin käsityökekkerit vahingossa ja liityin heti postituslistalle sekä tilasin neuleohjeen, pajunkissa-paita. Olen jo neulonut kolme pajunkissaa! Odotan innolla tulevia ohjeita ja vinkkejä! Ihanaa syksyä ja paljon uusia ideoita Persoonalle!

    1. Kiitos! Ja mukava kuulla, että sopiva ja monikäyttöinen ohje on löytynyt. Itsekin tykkään kyseisestä mallista, ja se on päälläni usein. Uusia ohjeita on kyllä tulossa!

  2. Onnittelut sinulle! Olen ostanut monta neuleohjetta ja olen tykännyt tehdä niistä, kiitoksia. Itse kaipaan juuri tuollaisia hyviä neuleohjeita.

  3. Lämpimät onnittelut, voitto osui aivan oikeaan osoitteeseen. Aiemmin käsityötaitoni oli lähinnä vaatteiden korjausta. Ohjeesi ovat selkeitä ja ompelua helpottavaa. Vetoketjujen vaihto on nykyisin hauskaa. Uuttakin olen ohjeidesi avulla saanut.Esim. tuubihuivi ja myssy. Viimeisimpänä olen tarttunut lapsenlapseni collagehousujen tekoon. Hänelle kun ei tahdo kaupasta löytyä housuja, jotka riittävän pitkät ja isot yläosasta. Tein mittojen mukaan kaavat ja ohjeidesi avulla helpon ompelutavan. Parhaillaan on valmistumas hänelle kolmannet housut. Tsemppiä ja kiitos hyvistä ideoista t ompeluun hurahtanut mummukka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *