Käsityöyrittäjyys
| | | | |

Kuinka auttaa käsityöalan yrittäjää pandemian aikana?

Käsityöyrittäjyys Neulesuunnittelu

Kulunut viikko on ollut kaikinpuolin normaalista poikkeava. Samalla kun hallitus kielsi kaikki yli 500 henkilön tapahtumat toukokuun loppuun asti, tyhjeni monelta yrittäjältä, freelancerilta, kevytyrittäjältä ja 0-tuntilaiselta kalenteri. Ja kun kalenteri tyhjenee, tarkoittaa se myös tulojen loppumista.

Ensisijaisesti toki huolehditaan käsien pesusta ja kaikista muistakin viranomaisten neuvoista. Flunssat sairastetaan toki kotona.

Käsityöalallekin tämä korona-virus on tosiaan jo vaikuttanut, vaikuttaa toki muillekin aloille. On peruttu kevään kaikki käsityömessut ja isot tapahtumat. On peruttu myös kursseja, työpajoja ja neuleviikonloppuja. Ja ne mitä ei ole vielä peruttu, on siirretty syksylle. Eli käytännössä syksyllä tulee olemaan paljon päällekäisyyksiä.

Yrittäjälle tämäkin merkitsee tulojen menetyksiä, sillä monesti pienyrittäjä ei pääse moneen paikkaan yhtä aikaa, ei ainakaan kursseja pitämään. Kun tuloja on vähemmän, juoksee menot silti normaalisti. Alalla on paljon myös kivijalkakauppoja, ja mitä pidempään tilanne jatkuu, sen enemmän tämä tuntuu yrittäjien huolena.

Käsityöyrittäjyys Arki

Miten käsityöyrittäjiä voitaisiin auttaa?

Yrittäjiä on monenlaisia, joten keräsin tähän somessa esiin nousseita, sekä omassa mielessä omaan yrittäjyyteen liittyviä vinkkejä. Sillä ihan samalla tavalla tilanne koskee myös minuakin. En toki pidä kivijalkakauppaa, mutta kursseja ja tapahtumia on peruuntunut myös omasta kalenteristani.

Voin myöntää, että kun takana on jo muutenkin taloudellisesti haastava talvi, ei tämä tilanne ihan paljoakaan enää naurata. Periksi en silti vielä anna.

Jokainen voi siis tukea juuri oman maksu- ja osaamiskyvyn mukaan. Tässä esimerkkejä:

  • osta lahjakortti
  • osta verkkokurssi
  • kaava tai ohje netistä
  • auta yksityisyrittäjää markkinoimaan näitä palveluja somessa
  • muista yrittäjän nettikauppa
  • jos sinulla on jo lippu tapahtumaan joka peruuntui, mieti tarvitsetko välttämättä rahoja takaisin

Olen myös kuullut, että nyt puuhataan yhteistä sovellusta ja markkinointia juuri tähän kulttuurialaa vavisuttaneeseen tilanteeseen. Samassa jamassa kun on kaikki esiintyvät taiteilijat, muusikot, puhujat, tapahtumajärjestäjät ja esim liikuntapalvelujen tarjoajat. Myös kässämessut on tulossa nettiin.

Verkkokurssit?

Minulta on tulossa neulohuoltoon liittyvä verkkokurssi toivottavasti vielä huhtikuun aikana. Myös ohjeita on nyt testineulonnassa ja lisää on tulossa, eli pdf-ohjeita tulee lisää myyntiin kevään aikana. Lisäksi mietin, olisiko joku ommeltava tuote, jota voisin tehdä myyntiin enemmänkin verkkokauppaan. Kiinnostaisiko?

Vaikka kursseja en pystykään nyt siis kevään aikana pitämään, voi minulta tilata niitä jo nyt syksylle. Lisäksi teen markkinointia, sisältöyhteistöitä, päivittelen toistenkin IG-tilejä ja teen myös monipuolisesti käsityöohjeita. Ja jos et vielä seuraa Käsityökekkereitä instassa, niin ota nyt seurantaan!

Myös uutiskirjeen postistuslistalle voi tämän postauksen lopussa.

Tämä Nurin nurin-paidan ohje ilmestyy siis kuun lopussa, ja huivin ohje huhtikuun lopussa. Toivottavasti jo ensi viikolla saan testineulojien hakuun myös vähän ohuemman paidan ohjeen. Eli pysykää kuulolla ja auttakaa ystäviä ympärillänne!

Käsityöyrittäjyys Nurinnurin

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *