| |

Vegaaninen piparijuustokakku

Vietimme pitkästä aikaa joulun kotona. Aattoiltana kävimme ystävillä herkuttelemassa, ja mukanamme veimme sinne maidottoman piparijuustokakun.

Tämä vegaaninen jouluherkku oli yllättävän maukas, kun se sai olla jääkaapissa yön yli. Näin piparin maku tarttui siis koko kakkuun, ja siitä tuli reippaasti makua.

Vegaaniset piparit

Itse käytin kakkuun siis valmiita vegaanisia pipareita. Niitä voisi leipoa itsekin esim Sunnuntain vegaanisesta piparitaikinasta, mutta stressin helpottamiseksi käytin tähän Annas Pepparkakorin pipareita. Niitä saa lähes joka kaupasta, ja ne myös maistuvat hyviltä. Ne toimivat tähän siis loistavasti, ja yksi paketti kului kokonaan. Puolikas paketillinen pipareita käytetään siis pohjaan, ja toinen puoli täytteeseen sekä koristeluun.

Kiinteä tuorejuustokakun osa syntyy yllättävän helposti vegaanisesta tuorejuustosta, maidottomasta valkoisesta suklaasta ja kaurakermavaahdosta. Olen kokeillut monia kaurakermoja, ja Kaslik on on sellainen hyvä perusvispi. Lisäksi lisäsin tosiaan murskattuja pipareita myös taikinaan, joka jähmetti sitä osaltaan.

Tähän mausteiseen jouluherkkuun ei siis liivatteita tarvita, ja tämä on täysin maidoton ja vegaaninen versio juustokakusta. Aiemmin olen käyttänyt vastaavien vegaanisten kakkujen makuna mm minttua ja suklaata.

Vegaaninen piparijuustokakku, ohje

noin 10 henk, kakkuvuoka noin 20-22 cm

Murupohja

  • 75 g vegaanisia pipareita, esim Annas Pepparkakor
  • 50g maidotonta margariinia

Sulata rasva juoksevaksi. Murskaa piparit, ja sekoita rasva murskan sekaan. Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla, ja levitä piparimurskasekoitus pohjalle. Painele se kunnolla tasaiseksi levyksi vuoan pohjalle. Jäähdytä jääkaapissa sillä aikaa, kun teet täytteen.

Vegaaninen juustokakun täyte

  • 225 g vegaanista maustamatonta tuorejuustoa
  • 2,5 dl kauravispi
  • n 80 g maidotonta valkoista suklaata
  • 75 g vegaanisia pipareita
  • n 0,5 dl luomusokeria

Vispaa kauravispi tasaiseksi vaahdoksi. Vispaa sekaan myös maustamaton tuorejuusto. Sulata valkoinen suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Lisää juokseva suklaa vaahtoon sekaan, samoin sokeri.

Murskaa loputkin piparit. Voit jättää sekaan myös hieman isompia paloja, jos haluat kakkuun isompia yllätyksiä. Jätä noin 1/5 osa murskasta koristeluun. Lisää loppu murskasta täytteen vaahtoon, varovasti sekoittaen.

Levitä täyte piirakkapohjan päälle tasaisesti. Anna maustua yön yli jääkaapissa.

Koristele lopulla piparimurskalla tai maidottomalla suklaalla. Nauti glögin kanssa hyvässä seurassa!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.