|

Herkullinen vegaaninen suklaajuustokakku

Juhannukseksi meillä on ollut perinteenä viedä mökille jälkiruuat. Välillä olemme ostaneet kakun, mutta nyt päätimme leipoa itse. Halusin jotain vastapainoa raparperipiirakan kaveriksi, jotain suklaista ja herkullista kakkua.

Olen jo pitkään haaveillut vegaanisesta juustokakusta. Halusin ensinnäkin kokeilla voiko juustokakun tehdä ilman liivatetta tai sen korviketta, ja miten vegaaninen versio pitäisi saada pysymään kasassa. Googlasin jonkin verran eri ohjeita, ja päätin lopulta testata parin eri ohjeen yhdistelmää.

Suklaajuustokakku vegaanisesti

Tämä kakku on siis Marianne-juustokakku. Sen voisi tehdä myös appelsiinista ja suklaasta, tai muusta vastaavasta yhdistelmästä. Tärkeintä on silti se suklaa, sillä se pitää pohjan hyvin kasassa ilman liivatetta tai sen korvikettakin.

Toinen tärkeä seikka on kauravispi. Niissä on eroja, niin kaura- kuin soijavispinkin kanssa. Oman testiryhmän mukaan Planti pysyy näistä kasassa parhaiten. Oikeastaan Planti on todella tönkköä jo purkista pois otettaessa, mutta se vaahtoutuu hyvin, laajenee vaahtoutuessaan, ja pitää silti kakkua myös kasassa. Oikeastaan Plantin vispi paranee ja jähmettyy hyvin juuri jääkaapissa.

Koristeluun ja mauksi valitsimme siis minttuisan Mariannen. Sitä löytyy vegaanisena nyt myös kekseinä, joita käytin koristeluun. Vasta myöhemmin älysin, että kekseistä olisi voinut tehdä tähän pohjankin. Ehkä siis ensi kerralla!

Koristeluun käytin myös mintun lehtiä, mutta Marianne-karkit tai rouhe sopisivat myös koristeiksi. Rouhetta on käytetty toisen kerroksen maustamiseen, joka imeytyy hyvin kakkuun yön yli jähmettyessään. Vaikka siis kakku näyttäisi hyytyneeltä jo noin neljän tunnin jälkeen, suosittelen kuitenkin yön yli odottamista myös maun vuoksi.

Tätä kakkua voi valmistaa niin kesäjuhliin kuin talvellakin!

Helppo vegaaninen Marianne-kakku

Pohja

  • 300 g vegaanisia kaurakeksejä
  • 75 g vegaanista margariinia

Täyte

  • 1 pussi Marianne-rouhetta
  • 100 g maidotonta suklaata
  • 2 prk kauravispiä (parhaiten kasassa pysyy Planti)
  • n 400 g maustamatonta vegaanista tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • Marianne-keksejä koristeluun (tai pohjaksi)

Vuoraa 24 cm irtokakkuvuoka leivinpaperilla. Kiinnitä reunat, ja leikkaa ylimääräinen leivinpaperi ulkopuolelta pois.

Murskaa keksit, sulata margariini ja sekoita ne keskenään. Painele keksiseos kakkuvuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Vaahdota vispit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri varovasti kauravispin joukkoon, kuitenkin siten että seoksesta tulee tasainen. Jaa seos puoliksi.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa juoksevaksi. Lisää se toiseen puoliskoon tuorejuustovaahtoa tasaiseksi seokseksi. Levitä seos kakkuvuoan pohjalle keksipohjan päälle.

Sekoita Marianne-rouhe toiseen osaan tuorejuustovaahtoa. Levitä seos kakun päällimmäiseksi.

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa yön yli. Koristele Marianne-kekseillä ja mintun lehdillä. Myös Marianne karkit sopivat koristeluun hyvin!

Irrota kakkuvuoan reunat varovasti veitsen kanssa ennen kakun nauttimista.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.