-Supersuositut käsityöohjeet

Valtuustokauden puolessa välissä ja uusia tehtäviä

Valtuustokausi on nyt puolessa välissä, eli kuntavaaleista on kulunut kaksi vuotta. Tämä onkin hyvä aika tarkastella mitä on saatu päätettyä, mistä asioista olen pitänyt enemmänkin huolta ja mitä on luvassa seuraavaksi.

Tärkein oivallus näinä kahtena vuotena on ollut yhteistyön merkitys. Mitään asiaa ei saa yksin läpi, vaan siihen tarvitaan aina yhteistyötä vähintään oman valtuustoryhmän kanssa, mutta usein vielä myös viranhaltijoiden ja muidenkin puolueiden kesken. Yksin voi kyllä yrittää, mutta usein sitä silloin jää myös yksin. Eli hedelmällisintä työ on yhdessä, ja silloin saa myös eniten asioita aikaan.

Politiikka Hämeenlinnassa

Hämeenlinnassa näinä kahtena vuotena eniten on puhututtanut pysäköinti, rakennusten kunto ja palveluverkko yleensäkin. Sekä toki keskustan alueen kehittäminen.

Meidän vihreä ryhmä on pitänyt huolta päätösten ilmasto-, ympäristö- ja lapsivaikutuksista. Esimerkiksi paljon puhutaan päästöistä ja ilmastosta, mutta jostain syystä ne eivät vielä näy ostoissa ja hankinnoissa läpi linjan. Näistä muistutetaan siis kaikissa päätöksissä, ja teemme niihin myös muutosehdotuksia.

Valitettavan usein raha ajaa siis yhä ilmastovaikutusten ohi. Uusimpana voittona työn alla on kuitenkin Hiilineutraali Hämeenlinna-työryhmä, jonka tavoitteena on saada aikaan oikeasti hiilineutraali kaupunki. Toivottavasti siitä saadaan uutta pontta asioiden läpi viemisiksi.

Mihin valtuutettu voi vaikuttaa?

Itse olen vaikuttanut sivistys- ja hyvinvointilautakunnassa. Siellä on saatu aikaan uusi näkemys koulujen ja päiväkotien tulevien sijaintien suhteen, ja monta rakennusprojektia on myös saatu käyntiin. Itse tein aloitteen myös palveluverkon sisäilmasta ja sen parantamisesta. Vastaus siihen ei ollut täysin tyydyttävä, eikä se johtanut valitettavasti isompiin toimiin.

Lisäksi tein aloitteen myös nuorten lukemisen ja liikunnan innostamiseen. Eli yläkoululaiset saavat jatkossa lukudiplomin suoritettuaan palkinnoksi uimahallilipun. Tämä otettiin innolla vastaan, mutta odotan vielä ensimmäisiä lukuja ja nuorten käyttäjien kommentteja liikunnan ja lukudiplomin yhteensopivuudesta.

Ympäristövaikutusten arvioinnin lisäksi olemme puhuneet paljon lapsivaikutusten arvioinnista. Sitä tehdään jo jonkin verran, mutta se pitäisi saada myös selkeästi jokaisen päätösesitykseen mukaan. Miten kyseinen päätös tulee vaikuttamaan lapsiin, ja onko siihen tiedusteltu mielipidettä käyttäjiltä, eli esim perheiltä tai lapsilta.

Mitä Hämeenlinnan valtuustossa on päätetty?

Usein valtuusto päättää isoja linjoja, ja päätöksistä uupuu ehkä jopa se konkreettinen asia tai vaikutus. Tuntuu että puhumme paljon, mutta vain osa siitä nousee päätöksiin tai muutoksiin.

Mutta on niitä muutoksiakin saatu!

Saimme esimerkiksi vegaaniruokaa kouluihin ja päiväkoteihin, päiväkotiryhmien lapsimääriä on jopa pienennetty ja itse olen ajanut myös uskonnottomien perheiden palveluihin parannuksia.

Lisäksi on pidetty huolta ja puhetta liikuntapaikoista, arkiliikunnasta, lääkärien saatavuudesta ja eri oppijoiden tarpeista.

Moni prosessi on kuitenkin vielä kesken, ja kaksi vuotta olikin yllättävän lyhyt aika tehdä oikeastaan mitään isoa tai konkreettista muutosta.

Uusi Hämeenlinnan vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja

Lisää muutoksia on luvassa myös itselleni. Olin tosiaan kevään eduskuntavaaleissa Mirka Soinikosken kampanjapäällikkönä, ja vaalit huipentuivat todella jännittäviin vaalivalvojaisiin. Vielä valvojaisten puolessa välissä olimme ihan tyytyväisiä varaedustajankin paikkaan, mutta yön lähestyessä Mirka nousikin oman puolueen sisällä muiden ohi, eli saimme ihan oman uuden kansanedustajan!

Tästä johtuen myös omat työni sai uutta virtaa. Minut vahvistettiin eilen uudeksi valtuustoryhmän puheenjohtajaksi, sekä olen myös kaupunginhallituksen varajäsen. Uusia haasteita siis seuraavaksi kahdeksi vuodeksi!

Ole yhteydessä ja seuraa tehtäviäni somessa

Olen pitänyt alusta saakka fb-sivua poliitikon toiminnalleni. Seuraa sitä siis, jos haluat olla tietoinen Hämeenlinnan viimeisimmistä politiikan käänteistä.

Lisäksi kerron ajankohtaista tietoa myös InstaStoriesin puolella. Kuulen mielelläni kaikkia toiveita, joten ollaan yhteyksissä!

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

2 thoughts on “Valtuustokauden puolessa välissä ja uusia tehtäviä”

 1. Onnea uusiin haasteisiin! 🙂

  Täällä Porissa kaupunki innostaa lapsia liikkumaan mm. nuorisopassin avulla, jolla pääsee lukuvuoden aikana kerran viikossa uimahallin ja muitakin rientoja on tarjolla, mm. kahden tunnin laskettelu välineineen, teatteria, museokäyntiä, kaksi ilmaista bussikyytiä jne . Tuo uimahalli on ollut meillä tosi kovassa käytössä ja on muitakin etuuksia käytetty. Tosi hienoa että kaupunki kannustaa lapsia liikkumisen ja kulttuurin pariin!

  Vastaa
  • Mahtavaa!

   Meillä on tuo vastaava liikunta- ja harrastelukkari myös nuorille. Se on vaan jaettu nyt kahden toimijan alle, joten ollut haastettava mainostettava. Nyt sitä onneksi uudistetaan, ja saadaan varmaan myös enemmän nuorten toiveita sinne lisättyä 🙂

   Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Lasten kasvattaminen ruokailijoiksi

    Tällä viikolla huomasin selittäväni perheemme ruokailutapoja neuvolassa, sillä terveydenhoitaja vilpittömästi halusi tietää miten viisivuotias lapsemme ei nirsoile. Minulle

Oma koti Hämeenlinnasta?

Kaupallinen yhteistyö OP Koti Olen muuttanut monta kertaa uudelle paikkakunnalle. Joka kerta se on ollut kuin hyppy tuntemattomaan. Mistä löytää

Lämpimät neulemekot talveksi

    Normaalisti kaikkiin juhliin minulla on joku pakkomielle tehdä tytöille mätsäävät mekot. Tällä kertaa yritin pitää näppini kurissa, ja