-Supersuositut käsityöohjeet

Vegaaninen sienipasta

Ensimmäisten grillipäivien jälkeen jääkaappiin oli jäänyt yksittäisiä herkkusieniä. Kesken työpäivän tai sen jälkeen sitä kaipaa usein nopeaa ja herkullista helppoa arkiruokaa. Siispä kokkasin aivan todella herkullista herkkusieni pastaa kaapin antimista. Pasta on helppoa ja vegaanista, eli siis myös maidoton.

Tähän pastaan lisäsin vielä puolikkaan kesäkurpitsan, mutta pasta selviää hyvin ilman sitäkin. Toisaalta herkkusienien tilalle voi vaihtaa myös muita sieniä ja vaihtaa siten makua ja koostomusta. Tärkeintä on käyttää kuitenkin tuoreita sieniä, korkeintaan pakastettuja.

Ruohosipuli on poimittu kesän ensimmäisinä ruohosipuleina omalta kasvimaalta, ja en malta odottaa että satoa saa kohta taas lisää.

Vegaaninen herkkusienipasta (4 henk.)

  • noin 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 2,5 dl kaurakermaa
  • 2-4 valkosipulia
  • 1 sipuli
  • nippu tuoretta ruohosipulia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä paistamiseen
  • Täysjyväpenne tai muu pasta

Laita vesi kattilaan kiehumaan ja keitä pasta ohjeiden mukaan.

Sillä aikaa kun pasta kiehuu, pese ja viipaloi sienet. Murskaa valkosipulit ja pilko sipuli (ja kesäkurpitsa). Kuullota nämä kaikki kuumalla pannulla, kunnes varsinkin sienet saavat väriä molemmilta puolilta.

Lisää kaurakerma ja anna hetken kiehua. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valmis pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita. Pilko saksilla sekaan vielä tuore ruohosipuli. Nauti!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Poliittisen päättäjän monet puolet

    Olen ollut kaupunginvaltuutettuna nyt reilu puoli vuotta. Kaupunginvaltuutetun toimen lisäksi olen myös Hämeenlinnan sivistys- ja hyvinvointilautakunnan jäsen. Olen

Ulkohousujen Paikkaus Ohje

Ulkohousujen paikkaaminen nopeasti

Yhteistyössä, Vaatelaastari saatu Näinä vähälumisina talvina lasten ulkohousut kuluvat vähän turhankin nopeasti. Hiekka kuluttaa toppahousuja lumen sijaan, ja ne vähäisetkin

Aakkosista kolmeenkymmeneen

  Isosisko on ollut tänä syksynä erityisen kiinnostunut aakkosista, numeroista, laskemisesta, lukemisesta ja kirjoittamisesta. Kun lapsen oma ikä on vielä

Virkattu iso kori

Jokunen viikko kuukausi sitten aloitin tekemään lastenhuoneeseen uutta lelukoria. Tässä välissä taisimme myydä leluja kirpparilla, ja vaihtuipa lastenhuoneessa hieman järjestyskin.