-Supersuositut käsityöohjeet

Vegaaninen sienipasta

Ensimmäisten grillipäivien jälkeen jääkaappiin oli jäänyt yksittäisiä herkkusieniä. Kesken työpäivän tai sen jälkeen sitä kaipaa usein nopeaa ja herkullista helppoa arkiruokaa. Siispä kokkasin aivan todella herkullista herkkusieni pastaa kaapin antimista. Pasta on helppoa ja vegaanista, eli siis myös maidoton.

Tähän pastaan lisäsin vielä puolikkaan kesäkurpitsan, mutta pasta selviää hyvin ilman sitäkin. Toisaalta herkkusienien tilalle voi vaihtaa myös muita sieniä ja vaihtaa siten makua ja koostomusta. Tärkeintä on käyttää kuitenkin tuoreita sieniä, korkeintaan pakastettuja.

Ruohosipuli on poimittu kesän ensimmäisinä ruohosipuleina omalta kasvimaalta, ja en malta odottaa että satoa saa kohta taas lisää.

Vegaaninen herkkusienipasta (4 henk.)

  • noin 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 2,5 dl kaurakermaa
  • 2-4 valkosipulia
  • 1 sipuli
  • nippu tuoretta ruohosipulia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä paistamiseen
  • Täysjyväpenne tai muu pasta

Laita vesi kattilaan kiehumaan ja keitä pasta ohjeiden mukaan.

Sillä aikaa kun pasta kiehuu, pese ja viipaloi sienet. Murskaa valkosipulit ja pilko sipuli (ja kesäkurpitsa). Kuullota nämä kaikki kuumalla pannulla, kunnes varsinkin sienet saavat väriä molemmilta puolilta.

Lisää kaurakerma ja anna hetken kiehua. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valmis pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita. Pilko saksilla sekaan vielä tuore ruohosipuli. Nauti!

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Kehon huolto käsityöläiselle

Yhteistyössä Sudio, kuulokkeet saatu   On tutkittua, että neulominen ja käsityöt pitävät todellakin aivot virkeänä. Neuloja jopa keskittyy paremmin kuulemaansa,

Ihanan pitkä perjantai

Pääsiäisen vapaat tulivat tarpeeseen. Parin kiireisen työviikon jälkeen pitkät vapaat ovat enemmän kuin tarpeen, ja me otamme niistä kaiken irti.

Lukunurkka lastenhuoneeseen

  Tällä hetkellä julkisuudessa on puhuttu paljon lasten ja nuorten heikentyneestä lukutaidosta. Lapset oppivat kyllä lukemaan jopa aiemmin kuin kymmeniä

Rannoilta järvien

  Instagramin kautta seuraajat huomasivat meidän matkustaneen viikonlopun aikana. Pakkasimme tarvittavan ja matkustimme lasten kanssa liian monella junanvaihdolla Itä-Suomeen. Kissa-una