Sankarinaamion ohje

Sain tehtäväksi ommella joululahjaksi sukulaislapselle jotain sankarillista. Siinä joulun kiireissä ompelinkin pikaisen sankariviitan, joka ei ehtinyt edes kuviin asti. Nyt saman sankarin täyttäessä vuosia, ompelin toki viitan kaveriksi vielä naamion!

TÄmä naamio syntyi erään juhlapuvun jämäkankaista, juuri juhlapäivän aamuna. Tätä olisi voinut koristella enemmänkin, mutta sen muoto mätsää siihen alkuperäiseen viittaan. Ja taisi olla sankarin mieleenkin!

Sankarinaamari on helppo ja nopea ommeltava. Minä ompelin tämän puolessa tunnissa, mutta kannattaa ehkä varata vähän hitusen enemmän aikaa, jos ompelukokemusta ei ole kovin paljon takana.

Naamarin tarvikkeet:

 • Vahvaa silitettävää tukikangashuopaa
 • Noin 30 cm pitkä kuminauha
 • Valitsemaa kangasta itse naamion molemmille puolille

Ohjeet naamion ompeluun:

 1. Silitä tukikangas valittuun kankaaseen, liimapuoli nurjalle puolelle. Huom, leikkaa haluttu oikea muoto vasta silityksen jälkeen! Mitä paksumpi tukikangas, sen jämäkämpi naamarista tulee.
 2. Leikkaa haluttu muoto, leveys riippuu hieman lapsen koosta ja pään koosta. Muista jättää lovi nenälle.
 3. Leikkaa sama muoto myös nurjalle puolelle tulevasta kankaasta.
 4. Neulaa nuppineuloilla kankaat siten, että tukikangas jää kankaiden väliin.
 5. Aseta myös kuminauha tässä vaiheessa, eli neulaa sen päät kiinni naamarin päihin.
 6. Valitse ompelukoneesta tiheä siksak, ja käytä applikaatiopaininjalkaa, jos sellaista löytyy. Keskitä ommel siten, että osa kulkee vähän reunan yli. Niin reunastakin tulee siisti, ja naamiota voi käyttää molemmin puolin.
 7. Ompele vain ulkoreunat naamion ympäriltä tiheällä siksakilla, ja tikkaa samalla myös kuminauhat kiinni reunoihin, siten että kuminauhojen päät ja saumanvarat jäävät naamion sisälle.
 8. Silitä.
 9. Leikkaa silmille aukot, ja ompele ne samoin.
 10. Silitä.
 11. Naamio on valmis, ja ei kun pelastamaan ihmisiä!
 12. Voit vielä koristella naamiota vaikka yhdessä lapsen kanssa.

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Farkkumekot arkeen ja juhlaan

  Pari viikkoa sitten ompeluryhmämme perjantaihaasteena oli neljä kuvaa, jotka tuli itse kopioida valitsemallaan tekniikalla kankaalle ja ommella se tuotteeksi

Uusi järjestys olohuoneeseen

Olen jo pitkään kaivannut olohuoneeseen muutosta. Vielä viime kesänä asuntomessuilla kuvittelin ratkaisun olevan uusi pienempi sohva, mutta nyt yläkerran lattiaremontin