| | | | |

Lumi Karmitsan Muhkeat sukat

Käsityökirjojen valikoimasta voi usein miettiä kunkin kauden suurinta villitystä. Tällä hetkellä facebookin neulepalstoilla isossa nousussa on Islantilaiset neuleet, mutta kirjoissa johtavassa asemassa on kuitenkin selkeästi villasukat.

Nyt talven neuleiltoihin on ilmestynyt taas uusia sukkakirjoja, ja yhden niistä bongasin jopa kirjastoauton hyllystä. Aiemmin taitavista kirjoneulekuvioistaan tuttu Lumi Karmitsa on nyt ottanut uuden askeleen sukkarintamalla, ja hänen uusin kirjansa esitteleekin ohjeita muhkeisiin sukkiin. Kirjoneuleista on siis siirrytty yksivärisiin pintoihin, palmikoihin ja pitseihin.

Kirjassa minut valloitti kuvat. Mattapintainen paperi nostaa kuvat hienosti esiin, ja kirjan tunnelma on luotu yllättävän nuorekkaaksi. Nopealla vilkaisulla saattaisi siis kuvitella lukevansa muotikirjaa. Ja se on todella hieno saavutus sukkakirjalta.

Ohjeet vaikuttavat selkeiltä, ja kirja sisältää paljon kaavioita. Itse ohjeet on sijoiteltu kirjan loppuun, joten yleisvaikutus kirjasta on todella tyylikäs ja yhtenäinen.

Kirjassa kuitenkin oletetaan, että lukija osaa neuloa sukkia jo ennakkoon. Suurin osa ohjeista voi olla ehkä turhan haastavia pelkkään kirjoneuleeseen tottuneille, mutta toisaalta ne tarjoavat juuri niitä erilaisia uusia pohdintoja. Monissa ohjeissa minäkin joutuisin miettimään ja kokeilemaan hetken oikeaa tekniikkaa, ja se neulonnassa onkin juuri tärkeää. Voi aina välillä haastaa itseään.

Kirjassa on huomioitu eri langat ja niitä valmistavat yritykset myös aika kattavasti. Suurin osa langoista näyttää olevan Novitan, Dropsin tai Adlibriksen lankoja, mikä on toki täysin ymmärrettävää. Nämä ovat varmasti myydyimpiä sukkalankoja, joita on myös helppo hankkia.

Kauden uusimpia sukkakirjoja selanneena huomasin kuitenkin erikoisen seikan. Sekä tämän, että parin muunkin kirjan kaikki ohjeet ovat yhtä kokoa, eli noin 38/39. Ymmärrän toki sukkien sarjomisen haastavuuden, mutta esim itselle kaikki kirjan sukat ja ohjeet ovat siten hitusen liian isoja. Saman huomasin tosin myös Niina Laitisen uusimmassa kirjassa. Tämän vuoksi tämä kirja ei oikeastaan sovi edes minulle, sillä tykkään napakoista ja hyvin jalkaan istuvista sukista. Enkä usko että tämä on haaste vain minulle, sillä myös isompijalkaisia sukkien rakastajia löytyy varmasti.

Kokonaisuutena kirja on siis kuitenkin tyylikäs ja harkittu kokonaisuus. Siinä on aivan varmasti uusia tekniikoita, ideoita ja malleja sukkien rakastajille. Joko olette testanneet kirjan sukkia?

Similar Posts

5 Comments

    1. No samaa tosiaan ihmettelin, mutta näköjään luin myös vähän huonosti. Ohjeista jo neuloneet kertoivat nimittäin tämän jälkeen, että ohjeissa kyllä opastetaan myös suurentamaan tai pienentämään kaavaa tai ohjetta 🙂

  1. Minulla on sama ongelma, koon 36 jalkaan yhden koon sukat ovat aina isot.

    1. Tästä syntyi hyvää keskustelua, ja ohjeita pidemmälle lukeneet kertoivat, että ohjeissa opastetaan myös miten sitä saa muokattua pienemmäksi tai suuremmaksi. Mutta minä tosiaan lannistuin jo ennalta 😀

  2. Vau! Muodikas villasukkakirja 🙂 Ihana idea!
    Mullakin just jalassa äidin kutomat pitkät viininpunaiset villasukat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *