| |

Helppo vegaaninen ja gluteeniton suklaakakku

Juhlimme viikonloppuna lapsen uusia ikävuosia, ja sen kunniaksi leivoimme myös vegaanista suklaapiirasta. Oikeastaan tästä tuli myös gluteeniton, ja päälle lisäsimme vielä vegaanisen kuorrutteenkin. Ilman sitä suklaapiiras jäi turhan kuivaksi, ja nyt parin päivän jämäruokailujen jälkeen tämä osoittautui loistavaksi valinnaksi.

Olemme jo pitkään ottaneet tavaksi leipoa ainakin yhden vegaanisen leivonnaisen lasten juhliin. Lapset itse eivät maista eroa toki ollenkaan, ja harvoin maistavat vieraatkaan ilman erillistä ilmoitusta. Ilmasto ja eläimet sen sijaan kiittävät, ja yleensä saa myös hyvän syyn kokeilla jotain uutta.

Suklaakakun lisäksi leivoin vielä vegaaniset marengit, joiden päälle pursotin yli jäänyttä kuorrutetta. Erehdyin tekemään tämän hitusen liian aikaisin ennen juhlia, ja vielä toisena erehdyksenä säilytin niitä jääkaapissa pari tuntia. En suosittele, jos ei halua sitkeitä ja lötköjä marenkeja. Vegaanisten marenkien ohje löytyy esim Chocochilin blogista. Mutta suklaakakku sen kuin paranee jääkaapissa seuraavana päivänä, joten se maistuu mainiosti myös rääppiäisissäkin.

Vegaaninen ja gluteeniton suklaakakku

Tarvitaan (pellillinen):

  • 400g maidotonta tummaa suklaata
  • 400g maidotonta margariinia
  • 4 dl soijajugurttia
  • 1 pss vaalea Jytte-jauhoseosta
  • 4 dl sokeria
  • 5 rkl perunajauhoa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 4 dl soijakermaa (kuorrute)
  • 1 dl sokeria (kuorrute)
  • 4 rkl kaakaojauhetta (kuorrute)

Sulata paloiteltu margariini ja suklaa kattilassa. Sekoita tasaiseksi, anna jäähtyä ja lisää mukaan soijajugurtti.

Yhdistä kuivat aineet keskenään, sekoita ja lisää ne nestemäisiin aineisiin.

Paista pellilla leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Pohja saa jäädä keskeltä taikinaiseksi.

Kuorrute

Vatkaa soijakerma lähes vaahdoksi. Lisää sokeri ja kaakaojauhe, ja vatkaa loppuun. Kaurakerma vaahtoutuu nopeammin, mutta valitse mieluummin soijakerma, jos kakun tarvitsee olla gluteeniton.

Levitä kuorrute kakun päälle, ja ripottele päälle vielä suklaahippuja tai esim. mariannerouhetta. Nauti!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.