Helppo vegaaninen ja gluteeniton suklaakakku

Juhlimme viikonloppuna lapsen uusia ikävuosia, ja sen kunniaksi leivoimme myös vegaanista suklaapiirasta. Oikeastaan tästä tuli myös gluteeniton, ja päälle lisäsimme vielä vegaanisen kuorrutteenkin. Ilman sitä suklaapiiras jäi turhan kuivaksi, ja nyt parin päivän jämäruokailujen jälkeen tämä osoittautui loistavaksi valinnaksi.

Olemme jo pitkään ottaneet tavaksi leipoa ainakin yhden vegaanisen leivonnaisen lasten juhliin. Lapset itse eivät maista eroa toki ollenkaan, ja harvoin maistavat vieraatkaan ilman erillistä ilmoitusta. Ilmasto ja eläimet sen sijaan kiittävät, ja yleensä saa myös hyvän syyn kokeilla jotain uutta.

Suklaakakun lisäksi leivoin vielä vegaaniset marengit, joiden päälle pursotin yli jäänyttä kuorrutetta. Erehdyin tekemään tämän hitusen liian aikaisin ennen juhlia, ja vielä toisena erehdyksenä säilytin niitä jääkaapissa pari tuntia. En suosittele, jos ei halua sitkeitä ja lötköjä marenkeja. Vegaanisten marenkien ohje löytyy esim Chocochilin blogista. Mutta suklaakakku sen kuin paranee jääkaapissa seuraavana päivänä, joten se maistuu mainiosti myös rääppiäisissäkin.

Vegaaninen ja gluteeniton suklaakakku

Tarvitaan (pellillinen):

  • 400g maidotonta tummaa suklaata
  • 400g maidotonta margariinia
  • 4 dl soijajugurttia
  • 1 pss vaalea Jytte-jauhoseosta
  • 4 dl sokeria
  • 5 rkl perunajauhoa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 4 dl soijakermaa (kuorrute)
  • 1 dl sokeria (kuorrute)
  • 4 rkl kaakaojauhetta (kuorrute)

Sulata paloiteltu margariini ja suklaa kattilassa. Sekoita tasaiseksi, anna jäähtyä ja lisää mukaan soijajugurtti.

Yhdistä kuivat aineet keskenään, sekoita ja lisää ne nestemäisiin aineisiin.

Paista pellilla leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Pohja saa jäädä keskeltä taikinaiseksi.

Kuorrute

Vatkaa soijakerma lähes vaahdoksi. Lisää sokeri ja kaakaojauhe, ja vatkaa loppuun. Kaurakerma vaahtoutuu nopeammin, mutta valitse mieluummin soijakerma, jos kakun tarvitsee olla gluteeniton.

Levitä kuorrute kakun päälle, ja ripottele päälle vielä suklaahippuja tai esim. mariannerouhetta. Nauti!

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Lasten ruokapyramidi

Syksyllä minulla oli vihdoin aikaa huolestua lasten päiväkotivälipaloista. Kun pienemmänkin lapsen ruokavalio oli vihdoin normaali, aloin kiinnittämään enemmän huomioita päiväkodin

Hippalot 2016 tulevat!

  Yksi Hämeenlinnan parhaita puolia on laadukas lasten taidekasvatus, ja kesän kohokohtana lasten ikiomat festarit, eli Hippalot. Me osallistumme Hippaloille

Salaattien lisukkeet

Meidän perheemme salaatin syöminen on kasvanut kevään tullen taas rajusti. Jopa lapset syövät nykyään innoissaan salaatteja, kun versiot niistä vaihtelevat