| | | |

Oman perheen jouluperinteet

 

Myönnän, joulu ei ole ihan minun palani kakkua. Siihen liittyy stressiä jo lapsena, sillä kyläilypaikkoja oli monia, ja nyt niitä on ollut jopa enemmän. Nuoruudessani olin jouluja myös ulkomailla, ja myös pahimmat lentomatkani liittyvät jouluun.

Sittemmin jouluun tuli kaupanalan tyypilliset työkiireet ja myös jouluaatot työpaikalla. Olinpa kerran jopa joulun ihan yksikseni tyhjässä tsekkiläisessä asuntolassakin. Se oli ehkä rentouttavin joulu hetkeen, vaikka television jouluohjelmista en ymmärtänytkään juuri mitään.

Jouluun on siis aina liittynyt matkustamista. On auton pakkaamista, lahjojen miettimistä kuljetuksen näkökulmasta, lahjojen postittamista tai rinkka junassa täynnä lahjoja. Haluaisin jopa sanoa että omien lapsien myötä joulut ovat helpottaneet, mutta päinvastoin. Nyt on ainakin kolme mummolaa/pappalaa, joskus jopa enemmänkin vierailtavana. Viime jouluna kutsuimmekin puolet suvusta meille, joka oli ihanaa vaihtelua.

 

 

Silti joulussa parasta on yhdessä oleminen. Pari liian monta suklaata hyvän neuleen ääressä lasten leikkiessä serkuksiensa kanssa, sekä toki joulun suosituimmat muut keskustelut.

Joulun perinteenä meillä on aina joku sisustuksellinen projekti kesken, ja menipä eräs joulu jopa kokonaan ilman keittiötäkin. Taisimme syödä muualla kuin omassa kodissamme. Tällä kertaa meidän makuuhuoneesta on muotoutumassa huone lapselle, ja operaatio tapettien poisto vaatikin hieman suunniteltua enemmän töitä. Ihan täydellistä joulusiivousta on siis tänä(kään) vuonna turha odottaa.

On siis hyvä olla perinteitä. Minä annan lahjaksi rättejä, lapset leipovat jotain opettajilleen ja aineeton joulu ei koskaan onnistu kokonaan. Joulu tulee joka vuosi liian aikaisin, ja varsinkin tänä vuonna poden suurta huonoa omaa tuntoa #lahjajoulukuu haasteen tiimoilta. Vaikka kuinka yritän, joulun henki ei tunnu tänäkään vuonna olevan se minun juttuni.

 

Lahjaideoita kokosin kuitenkin teille jo, ja ehkä niiden perinteisten rättien rinnalle kokeilen vielä Kototekoja blogistakin löytyviä kelmun korvikkeita. Mahtavia ideoita kannattaa kuitenkin lukea Käsityöblogien muista hienoista blogeista, minäkin annan sinne vielä oman osani 😉

 

Stressitöntä joulun odotusta!

Similar Posts

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.