-Supersuositut käsityöohjeet

Sopiva keinutuoli

 

 

Olen innostunut pitkästä aikaa paikallisen kierrätyskeskuksen valikoimista. Suurin syy tähän on valtavat nappilaarit, kierrätyskankaat ja jopa iso valikoima vetoketjuja. Siispä kun eräänä päivänä kävin nappiostoksilla, satuin ostamaan myös nojatuolin. Yritän välttää vahinko-ostoksia, mutta joskus meillä kaikilla on heikot kohtamme.

Olen haaveillut keinutuolista jo pidemmän aikaa. Edelliseenkin olohuoneeseen se olisi jo mahtunut, mutta tässä talossa takan edusta on huutanut sitä jo pidempään. Oli myös aika, jolloin harkitsin siihen rottinkikeinua. Sellaisen saisi kyllä katosta roikkumaan, mutta jostain syystä (hinta) sellainen jäi kuitenkin ostamatta. Lisäksi tavallinen keinutuoli on tuntunut liian isolta hankinnalta.

Siispä kun näin tämän pienen keinutuolin kierrätyskeskuksen käytävällä, satuin lipsahtamaan periaatteistani. Oikeastaan kokeilin tuolia, kävin ostamassa napit ja palasin autoon. Tajusin samalla, että auton kääntyvät penkit mahdollistaisivat keinutuolin kuljettamisen vaikka heti kotiin, joten palasin sisälle ja ostin uuden huonekalun.

Keinutuoliin on nyt ihastuneet niin lapset, kissat, kuin minäkin. Sain alkusyksystä pahan noidannuolen alaselkään huonosta neulomisasennosta sohvan nurkassa, joten perustelin keinutuolin itselleni ja puolisolleni paremmalla ergonomialla. Lapsille ja kissoille keinutuolia ei onneksi tarvitse edes perustella, ja vähän väärän väriset kankaatkin voin vaihdattaa jonkun vuoden päästä verhoilijalla.

Tämä on juuri sopiva, ja täydellinen neulojan ja takan rakastajan ystävä. Kiitos kierrätyskeskus!

 

6 thoughts on “Sopiva keinutuoli”

 1. Keinutuoli on kyllä paras käsin ommellessa. Minulla on onneksi perintökeinu ompelu huoneessani ja hyvin se myös sopii uusista projekteista haaveiluun 🙂

  Vastaa
  • Hei totta, keinutuoli ompeluhuoneessa olisi kyllä ihana unelmointituoli. Ehkä harkitsen tuon omani siirtoa siis vielä joku päivä yläkerran ompeluhuoneeseenkin 😉

   Vastaa
 2. Keinutuolit on ihania. 🙂 Toivottavasti sinun kaunis tuolisi pärjää takanedustalla, joskus vanhat keinutuolit ei oikein tykkää liian kuivasta ja kuumasta, puuosien liimaukset voivat pettää. Minulla on yksi ikuisuuprojektikeinutuoli odottamassa seuraavaa asuntoa, hiomista, maalausta ja liimaa…

  Vastaa
  • Hei hyvä huomio! Tällä hetkellä lämmitämme takkaa vaan kerran tai kaksi viikossa, mutta pitääkin ottaa huomioon tuo sen huoneen kuivuus. Siinä on jo toisella puolella vähän liimauksen pettämistä havaittavissa, mutta onneksi tällaiset voi korjauttaa ammattilaisella 🙂

   Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

RAITA kaarrokepaita lapselle

Lapsi rakastui kaapistani löytämiinsä lankoihin, jotka olivat jo puoliksi virkatussa liian pienessä neuleessa. Hän pyysi niistä itselleen neuletta napeilla. Minulla

Palmikkopipo ja raitahuivi

  Tämän viikon vinkkinä on palmikot. En itse jaksa juurikaan lukea ohjeita, vaan suunnittelen työt omassa päässäni. Tai oikeastaan mies

Satokauden kasvis-juustopaistos

  Näyttää siltä, että kotipihoissa oli tänä kesänä hyvä satokausi. Pääsi kyllä kastelemaan, mutta satoakin saatiin auringon avulla hyvin. Meille

Leikkien lelukutsut

  Järjestin maanantaina ensimmäiset mitkään kutsuni. Lapsemme ovat oppineet pelaamaan pelejä, ja halusimme pelihyllyymme hieman vaihtelua, sekä kesää odottaen myös