| | | | | |

Kototekoja käsityökirja

Saatu arvostelukappaleena Tammi kustannusosakeyhtiöltä

 

Tämän kaiken kulutushysterian keskellä myönnän, että minullakin on heikko kohta. Pystyn ehkä olla ostamatta uusia kankaita tai lankoja, mutta aika ajoin uudet käsityökirjat ovat heikko pisteeni. Niitä pitää vähintäänkin hypistellä livenä kaupassa, usein vielä pitkään kotonakin. Tosin näissäkin olen saanut katseeni suunnattua juuri niihin kirjoihin mistä itse ammennan inspiraatiota, ja tämänkin syksyn uutuuksista odotetuin omalla listallani on ollut ihanan Kototeko-blogin Kototekoja käsityökirja.

 

Yleensä parasta on ostaa kirja, joka antaa juurikin sitä inspiraatiota. Minä olen ollut pitkään huono sisustaja, sillä teen lähes kaikki käsityöni nimenomaan tarpeesta ja käyttöön. Sisustus tulee sitten siellä jossain to-do-listan hännillä. Onneksi Kototekoja-kirja antaa hyviä ideoita tähänkin, niin pieniä kuin vähän suurempiakin inspiraatioita.

 

 

Kirjasta löytyy vinkkejä siis kotoiluun. On vähän asusteita, vaatteiden tuunausta ja kodin ilmeen virkistämistä. Paljon siis asioita, joiden avulla kodista voi tehdä itselleen ja perheelleen sen parhaan paikan, jossa viihdytään enemmän kuin missään muualla. Itse nautin eniten  kirjan siivousvinkeistä, sekä alla näkyvästä viherseinästä. Mikä ihana idea uudistaa ilmettä, ja noita vihertauluja voisi tehdä jopa yhdessä lasten kanssa!

 

Kototekoja-kirja jatkaa siis Sannan blogin kanssa samaa linjaa. Teema sisältää paljon kotoiluun liittyvää, niin näitä käsityöideoita, ekologisuuteen liittyvää, kuin myös kodin ilmeen hallintaan. Erityisesti ilahduin myös siitä, että kototekoilussa voi olla itselleen hyvinkin armollinen. Siitä voi tehdä täysin itsensä näköisen, ja kotoilua voi harrastaa hyvinkin paljon jo kotoa valmiina löytyvillä tarvikkeilla. Eli siis paljon sitä, mikä kuuluu myös meidän kotiin.

 

Kodin sisustamisen lisäksi kirjassa on ompelu- ja käsityöohjeita myös esim. asusteisiin ja koruihin. Minua jäi kiinnostamaan näistä erityisesti Kääntötemppu-läppärisuoja, jota aion kokeilla tosin tabletille. Lisäksi kirjontatauluja olen harkinnut jo pitkään, ja tähän inspiraatiota olen ammentanut kesän aikana myös Radikaalit ristipistot-ryhmässä. Onneksi tämäkin tyylilaji on siis jälleen nousussa, ja ristipistoillakin voi saada aikaan siis jopa kantaa ottavia teoksia omaan kotiin. Näistä on myös pari näytettä kirjassa.

 

Joko olet lukenut kirjaa, tai selannut lisää kuvia ja videoita Kototekoja-blogista? Kiitos Kototekoja-Sanna  oivaltavasta ja idearikkaasta kirjasta, tähän varmasti palaan vielä!

 

Similar Posts

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.