| | | | | | | | |

Neulottu keppihevonen

 

Tällä hetkellä keppihevoset ovat suuressa suosiossa. Niillä kilpaillaan, lapset ompelevat niitä itse ja niille voi kehittää myös vaikka ja mitä tarvikkeitakin. Me saimme jouluna toiveen lasten serkulta, hän pyysi itselleen syntymäpäivälahjaksi pientä keppihevosta. Kaksivuotiaalle siis keppihevonen, toki otimme haasteen vastaan!

 

Minä neuloin jämälangoista villasukan. Tavallinen villasukka, jossa 44 silmukkaa, 3,5 mm puikot ja lankana Sandnes Garnin Spot. Tätä oli jäänyt yli neuletakista, ja sopi sukkaan mainiosti. Lapset suunnittelivat harjan värin, puoliso teippasi “stopparin” keppiin ja yhdessä mietimme sopivaa nimeä. Saanko siis esitellä, Lempi Lilja!

 

 

Ohjeet ja tarvikkeet pieneen keppihevoseen

1 keppi

1 sukka (lapsen kokoa)

jämälankoja hevosen harjaan

pala superloonia, kangasta ja jeesus-teippiä

jämäpumpulia vanhasta tyynystä

kangaspalat korviksi

2 nappia silmiksi

 

Neulo ensin lapsen sukka, kuten neuloisit tavallisenkin sukan. Hyvää ohjetta voi aina soveltaa, ja oikea koko riippuu toki myös kepin paksuudesta. Meillä sukan koko oli tässä noin 30-34, en oikein edes mitannut.

 

Ota pala superloonia, ja pyöräytä se kepin pään ympärille. Kiristä sen päälle kangaspala, mielellään sellainen joka menee koko superloonin päälle ja myös vähän yli. Teippaa nämä kiinni keppiin ilmastointiteipillä, mielellään siten että sukan varsi tulee peittämään teippikohdan. Sekä siten, että teippi koskee sekä kankaaseen, että keppiin. Tämä tulee olemaan siis stoppari, jonka yli tai ali keppi/sukka ei pääse livahtamaan pois. Huomaa kuva yllä!

 

Ompele kaksi korvaa kiinni sukkaan, sekä napit silmiksi. Jämälankoja voi hyvin käyttää harjaan, ja ne voi kiinnittää ns. ryijysolmuilla kiinni korvien väliin.

 

Täytä sukka vanhan tyynyt sisällöllä, kunnes hevosesta tulee kiinteä. Kiinnitä hevonen keppiin, siten että tuo stoppari jää hevosen sisään. Voit laittaa vielä vähän lisää pumpulia tämänkin jälkeen, ja lopuksi kiinnitä naru sukan varren ympärille todella tiukalle. Solmi hyvin, ja tarkasta että heppa on söpö.

Nimeä poni ja leiki!

 

Similar Posts

3 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.