| | |

Parhaimmat pyöröpuikot ja muut suosikit

Niin kuin moni muukin harrastus, on käsityöt usein välineurheilua. Jos haluaa saada valmista ilman suuria kiroiluja, on syytä myös panostaa omiin välineisiin. Ompelu ei useinkaan onnistu ilman laadukasta konetta, mutta sama on toki myös neulomisessa ja puikoissa. Jokainen meistä varmasti haluaa nauttia käsityöistä, eikä viettää aikaa niiden kanssa surren huonoja välineitä tai lankoja.

Yhtä ainoaa oikeaa ei tässäkään tapauksessa ole. Jokainen löytänee omat suosikkinsa kokeilemalla ja testaamalla, eli neulomalla mahdollisimman paljon eri puikoilla. Toinen rakastaa lyhyitä sukkapuikkoja, toinen vannoo pyöröpuikkoihin tilanteessa kuin tilanteessa. On puisia, bambuisia ja metallisia puikkoja, ja niitäkin joka lähtöön. Minä huomaan käyttäväni vain ja ainoastaan pyöröpuikkoja, joilla saa kätevästi neulottua lähes kaiken.

Parhaat puikkomerkit

Minulla on toki suosikkini puikkomerkeissä. Vielä jokunen vuosi rakastin Karponz-hiilikuitupuikkoja niin sukka- kuin pyöröpuikoissakin. Satuin kuitenkin kokeilemaan myös ZIng värikoodattuja puikkoja, joiden käyttäjäksi jäin lähes ensi tuntumalta.

Zingit ovat kevyitä, hieman nihkeitä jotta silmukat eivät tipu, ja niiden värikoodaus on lähes pettämätön ja äärimmäisen kekseliäs. Varsinkin sukkapuikoissa värikoodit auttavat kummasti löytämään kaikki saman koon puikot ilman erillistä puikkomittaa. Vaikka käytän pyöröpuikkoja, on värikoodaus kekseliäs esimerkiksi muistamaan mitä väriä itsellä on liikaa, ja mitä väriä ei taas puikoissa ollenkaan. Näin puikkokaupoilla EHKÄ muistaa ostaa uuden tarvitsemansa koon oikein.

Messuilta löydetty uusin kumppanini on kuitenkin Chiaogoo Red Lace-puikot. Ne on tehty ruostumattomasta teräksestä, ja itse puikko-osa ei juurikaan eroa Zing mallista. Mutta Chiaogoo-puikoista on kyllä suureksi tähdeksi, sillä niiden pyöröpuikkojen kaapeli sisältää myös terästä, ja se ei siis jää samalla tavalla muotoonsa kuin muovinen kaapeli. Oivallista tuotekehitystä, ja minä rakastuin ainakin heti!

Olen myös kuullut Prymin Ergonomics silikonisista puikoista. En ole itse kokeillut näillä neulomista, mutta voisin kuvitella ettei joustava puikko sovi aivan kaikille. Lisäksi toki allergisten tulee ottaa huomioon sisältääkö puikot nikkeliä, joka toki asettaa haasteita oikeiden puikkojen valintaan. Heille suosittelisin varmaan eniten puisia tai bambuisia malleja, ja toki nämä silikoniset sopivat myös.

Silmukkamerkit ja muut tarvikkeet

Puikkojen lisäksi neulomisessa kaipaa mittanauhaa, silmukkamerkkejä, kerrosmerkkejä, hyvää lankaa ja usein myös paperia ja kynää. Minä ostin ensimmäiset kunnolliset ja laadukkaat silmukkamerkkini silmukkamitan kera Succaplokilta. Ihana tukea kotimaista käsityötä niin tarvikkeissa kuin langoissakin. Tämänkin Kässäkerho Pompomin langan ostin omaa pipoani varten, mutta lapsi omi sen heti ostokset nähtyään. Lasten kanssa saimme myös hieman keskustella siitä kuka näillä silmukkamerkkilegoilla oikein leikkiikään.

Yksi paras, ja silti raivostuttavin neulekaveri on toki se karvaisin 😉

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.