| | | | |

Helppo ja nopea reppu vegaanisesta nahkapaperista

 

Kuten jo kerroin, on tämän loppuvuoden yksi suurimmista hiteistä SnapPap, eli vegaaninen nahkapaperi. Tämä Saksassa kehitetty selluloosan (eli paperin) ja lateksin (luonnonkumi) yhdistelmä muistuttaa ihan paksua pahvia. Sitä voi kuitenkin pestä jopa pesukoneessa, sitä voi ommella ja se kestää kuulemma hyvin käyttöä.

 

Itse ostin palan Ullakasta, joissa tätä löytyi ruskeana, harmaana, valkoisena ja mustana. Oma palani taisi olla 50×75 cm, joka riittää tällaiseen reppuun mainiosti, ja ylijäämästä saa hyvin vielä vaikka kortti- tai puhelinkotelon. Itse paperi on todella jännän tuntuista, ja insinööripuoliso ei edellenkään usko, että tämä tulee kestämään pesukonetta. Käsin olen kastellut tätä moneen kertaan, eikä ilme kyllä muutu pelkästä kastelusta. Pesukonepesulla pinnasta tulee ryppyisempi, mutta muuten materiaalin tuntu pysyy samana.

 

Paperinahkan eli SnapPapin ompelu on helppoa. Tätä ei tarvitse huolitella, mutta ompelukoneeseen suosittelen paksua yli koon 100 neulaa, tai jopa nahkaneulaa. Itse ompelin hyvällä tuloksella nahkaneulalla. Tärkeintä on miettiä ompelujärjestys, nuppineuloja en suosittele (jää aina jälki jota ei saa piiloon) ja ompelu on helpompaa hieman materiaalin kostutuksen jälkeen. Eli suihkuta vaikka suihkupullolla vettä, ja yritä imeyttää sitä paperin pintaan ennen ompelua.

 

 

Tein siis repun, joka on oikeastaan yksi iso pussukka, olkahihnoilla varustettuna. Kirjoitin ohjeen myös teille, ja sitä voi varioida ompelemalla sisälle esimerkiksi vuorin, jonka itse unohdin innostuksissani aivan kokonaan.

 

Ohje Reppu vegaanisesta nahkasta

TARVITAAN:

Nahkapaperia, eli SnapPap materiaali vähintään 50×75 cm pala

6 D-lenkkiä

2-2,5 m puuvillaista leveää reppunauhaa

35 cm vetoketju

omavalintainen ompelumerkki

paksua ompelulankaa (tikkauslanka)

nahkaneula ompelukoneeseen

Paksu tikkauslanka sopii tähän työhön mainiosti. Suosittelen ompelemaan pienen testitilkun, jotta löydät oikeat langankireydet koneestasi.

 

 

 1. leikkaa nahkapaperista kaksi kuvan mukaista isoa palaa, joiden leveys 32 x 50 cm
 2. leikkaa niiden molempiin alareunoihin kolot, noin 4 x 4 cm 
 3. leikkaa ylijäämästä 4 kpl omien D-lenkkien levyisiä ja 10-12cm mittaisia D-lenkkien pidikkeitä
 4. myös pienet suikaleet vetoketjun molempiin päihin on kiva lisä!
 5. Ompele oma ompelumerkki tai vaikka tasku samasta materiaalista toisen palan alalaitaan (noin 8cm päähän alanurkan lovesta)
 6. Ompele nahkapaperista vetoketjun molempiin päihin stopparit (ei ole pakollista, mutta siistii ilmettä!)
 7. Asettele vetoketju keskelle, ja ompele vetoketju suoraan kiinni toisen nahkapaperin yläosaan. Yritä pärjätä ilman nuppineuloja, helpointa on ommella paperin päältä, vetoketjun ollessa sen alla. 
 8. Ompele toinen iso kappale vetoketjun toiselle puolelle
 9. testaa, että saat vetoketjun vielä auki.
 10. Ota yksi D-lenkki, ja sille oma aiemmin leikkaamasi pidike. Taita pidike keskeltä, ja sujauta D-lenkki sen taitteeseen. Tee kaksi tällaista. Nämä ommelaan sivusaumoihin, noin 16 cm ylhäältä alas sivusaumaa mitattuna. Ompele suikaleet sivusaumaan samalla, kun ompelet sauman suoralla. Voit ommella toiset ompeleet vielä lenkkien viereen, jotta ompeleet varmasti pysyvät rasituksessa kunnossa.
 11. Kun sivusaumat on ommeltu, ompele alasauma
 12. Alasaumaan ommellaan suikaleiden avulla vielä kaksi D-lenkkiä molempiin nurkkiin. Eli taita sivusauma ja alasauma vastakkain, ja sujauta D-lenkkejä kiinni pitävä suikale niiden väliin. Ompele suoralla päältä, ja tee samoin myös toiselle puolelle.
 13. Enää tarvitaan vain olkahihnat!

 

Itse hain nappikaupasta leveää puuvillanauhaa. Pujotin sen D-lenkkien läpi siten, että alanurkissa se menee lenkkien läpi lomittain. Nauha riittää siten, että sitä on kaksinkerroin myös ylälenkkien lävitse. Lopulta ompelin nauhan päät yhteen, eli käytännössä repun takaosassa on yksi pitkä reppunauha. Tätä voi hieman säätää, ja näin reppua voi pitää joko reppuna tai laukkuna.

 

Itse en siis pessyt paperinahkaa ennen ompelua. Olen tosiaan kastellut sen monta kertaa, konepesu saisi aikaan vain hieman epätasaissemman pinnan. Sisälle voi tosiaan ommella vielä myös vuorin, jos sellaisen haluaa vaikka jälkeenpäin. Nyt kassi on toimiva näinkin!

 

Mukavia ompeluhetkiä!

 

Similar Posts

8 Comments

 1. Uteliaisuus iski: Miten tää on kestäny käyttöä? Onks ulkonäkö muuttunu miten?

  1. Hyvä kysymys! Itseasiassa käyttö on jäänyt yllättävän vähäiselle, sillä nuo sivussa olevat tikkaukset eivät oikein kestä kunnon käyttöä. Eli kassi toimii loistavasti jos on kevyttä kannettavaa, mutta painavalle oikein ei :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.