| | | | | | |

Neuletakki silkkivillasta

villasilkki kesäillassa kesäilta villasilkissä

 

Pari viikkoa sitten sain valmiiksi pitkään puikoilla olleen ikuisuusprojektin. Moni teistä varmaan näkikin Instagramissa pitkään kuvia Pirtin kehräämön villalangoista ja hitaanlaisesti sujumisesta neulomisesta. Kuten olen aiemminkin todennut, minulle tärkeintä ei ole aina se päämäärä, vaan itse matka.

 

Ostin langat siis jo jokin aika sitten ihanasta Titityystä. Suunnittelin neuleen Tuulia Salmelan Neulo saumattomasti ylhäältä alas -kirjan oppien mukaisesti, hieman varsinkin kaulusta muokkaillen. Olen täysin hurahtanut neulomaan pelkästään ylhäältä alas, ja se on todella oiva tapa neuloa istuvia vaatteita. Tässä tapauksessa pari sovituskertaa lisää olisi kyllä ehkä auttanut, sillä olkapää ja pääntien malli eivät istu täysin siten miten toivoin, mutta toisaalta nyt ainakin tiedän minne tarvitsee seuraavan kerran lisätä ja mistä kohta vähentää silmukoita.

 

oma neule villasilkistä lämmin neule villasilkki

Neule villasilkistä

 

Suurin haaste tuli nappien valinnassa. Neuloin seitsemän napinläpeä, ja nyt huomaan tarvitsevani kuitenkin vain kaksi nappia. Eniten tykkään pitää tätä auki ja mekon tai tunikan päällä, ja uskon tästä tulevan tarpeellinen heti ilmojen kunnolla taas viiletessä.

 

Neule on siis neulottu pyöröneuleena. Se on leikattu auki eli steekattu, ja viimeisenä on neulottu etukappaleiden nappilista ja pääntie. Yksinkertainen malli luo hyvän pohjan tuleviin suunnitteluihini, ja tämä ensimmäinen oma neuleeni saa kyllä johdattaa minut moniin uusiin luomuksiin neuleiden saralla.

 

Huomaan myös kärsiväni neuleinspiraatiosta. Pää on täynnä erilaisia neulemalleja ja ideoita, mutta en ole varma millä ajalla ehdin neulomaan ne kaikki neuleiksi asti. Kannattaa siis seurata Instan puolella mitä seuraavaksi lähtee puikoille!

 

Steekattu neule kesäiltaneule

villasilkki neuleessa

kesäilta pelto

Similar Posts

2 Comments

  1. Niin kaunis! Ja kiitos rohkaisevasta steekkaus-postauksesta, taidanpa minäkin vielä syksyn päälle kokeilla, vaikka se ajatus neuleen leikkaamisesta tuntuu kovin hurjalta. 🙂

    1. Hyvä Maarit, jos tästä oli edes pieni inspiraatio. Se leikkaaminen tosiaan kuulostaa hurjalta, mutta niin vain se onnistuu helposti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *