Bambimekot

bambimekkokasa

neljävuotiaan kesämekko

mekkokuvaukset

 

Lomalla on ollut aikaa viettää tunteja ompelukoneen ääressä. Kun leikkaan yhden mekon, on sama kangas leikattava aina kokonaan loppuun. Mekko vaatii leggingsit tai caprit, ne vaatii eri väriset langat, ja vielä neljäskin kangas sopii uusiin lankoihin. Eli kierre on valmis, ja valmista tuleekin yleensä sarjatyönä.

 

NOSHin bambien ompelu lähti lasten shortsien toiveesta. Näin instagramissa Sormustin-blogin tilillä aivan mahtavan vinkin caprien tai leggingsien lahkeisiin, ja päädyin toki heti testaamaan sitä. Mekot tuli valmiiksi vähän kuin sivutuotteina.

 

lapset kuivumassa

NOSH bambimekot

shortsit juju

rusettijuju shortseissa

 

Mekot kuitenkin osoittautuivat haastaviksi kuvattaviksi. Iltaan mennessä kolmen eri kuvaussession jälkeen toinen mekko oli saanut pinkin tahran eteen, ja toiset caprit aika hyvät piirrosjäljet molempiin lahkeisiin. Siihen ne hyvät vaatteet on kuitenkin tarkoitettu. Elämiseen kunnolla, tahroista välittämättä. Onneksi lapset suostuivat itse omatoimisesti kuivumaan narulle.

 

Ostin molempia bambeja 80 cm, ja sain siis ommeltua yhteensä neljä mekkoa. Yksiväristä puuteriroosaa riitti myös samainen 80 cm kahtiin capreihin, ja yhden mekon helmaan. Yksi roosan värinen bambimekko annettiin lahjaksi neljävuotiaalle ystävän tyttärelle, joka onneksi kelpasi myös sinne.

 

Haluaisin todeta että nyt on ehkä mekkoja tarpeeksi, mutta tiedättehän te. Kohta voi ommella jo taas pitkähihaisia! 😉

 

punertava bambimekko

hihaton mekko lapselle

pitkähihainen bambimekko

kuusivuotiaan kesämekko

hihaton kesämekko bambeista

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Käsityökirjasuositukset

  Olen viime aikoina panostanut taas käsityökirjojen hankintaan. Joulun tienoilla ostin itselleni joululahjaksi Molla Millsin Virkkurin, josta asia oikeasti lähti.

Neulottu keppihevonen

  Tällä hetkellä keppihevoset ovat suuressa suosiossa. Niillä kilpaillaan, lapset ompelevat niitä itse ja niille voi kehittää myös vaikka ja