| | | | | |

Sisustusunelmia

IMG_4915

IMG_4912

IMG_4907

 

Lomalla ja juhlapyhinä on aina hyvä aika siivota ja järjestellä paikkoja. Siinä missä arki rullaa kellon ja listojen mukaan, saa lomalla ja pyhäpäivinä keskittyä siivoamiseen ja ihan vain olemiseen. Legojen siivoaminen lattialtakin voi saada joskus aikaan yllättäviä lisäkäänteitä, ja yhtäkkiä sitä huomaakin silittävänsä verhoja ja hinkkaamassa keittiön lattialistoja puhtaaksi.

 

Minulle pyhäpäivät ovat siis kirjaimellisesti puhdistavia. Tällä kertaa legojen siivoamisen lomassa lapsi tuli kysymään missä voi kuunnella lastenmusiikkia, ja kaksi tuntia myöhemmin tämäkin ongelma oli ratkaistu. Nyt on vihdoin oma pöytä, jossa voi sekä piirtää että kuunnella musiikkia. Pöytä muutenkin ratkaisi lastenhuoneen viihtyvyysongelman, sekä sen ettei kyniä enää loju jokaisen aulan lattioilla. Ainakaan vielä.

 

Lastenhuone kaipaa vielä tyynyjä lukunurkkaan, sekä ehkä samaan nurkkaan myös verhoa. Lisää tauluja seinille, ehkä maton vaihto ja toinen lapsi toivoo yhä pinkkiä seinää. Yläkerran aulasta taas tuli ihanan autio avara, ja jopa viihtyisämpi näin.

 

IMG_4916

IMG_4905

 

Minä haaveilen isommasta keittiönpöydästä. Siirtäisin vanhan perintöpöydän työhuoneeseeni leikkuupöydäksi, heti kun vain osaisin päättää haluanko pirttipöydän täyspuisena vai jonkun modernimman kotimaisen puupöydän. Joku iso, jonka ympärille mahtuu vähintään kuusi erilaista tuolia, ja jonka pöydällä voisi kuvailla mielenkiintoisia instagram kuvia. Kukkiakin kun nyt vihdoin löytyy omasta pihasta vaikka kuinka paljon.

 

Nämä talon puiset seinät ja illalla sisään tulviva valo jaksavat kuitenkin ilahduttaa joka päivä. Edellinen 70-luvun matala rivitaloasuntomme sai kyllä todellakin korvaajan, ja minä olen yhä tyytyväinen talovalintaamme. Toki pihassa ja sisälläkin tekemistä riittää ihan mahdottomasti. On maalaamista, parin vuoden sisään hiipivä kylpyhuoneremontti ja lämmitysmuotokin tulisi vaihtaa ekologisempaan. Pihalla on aivan ihania pionipuskia joka nurkalla, luumuja ja kirsikoita tulossa napsittavaksi suoraan suuhun, sekä raparperia piirakkaan. Ja nyt yksi ulkovarasto ilman sähköä, kun erehdyimme kaivamaan juhannusruusun juurakoita ystäville.

 

Kissoillekin on muuten koittanut jo kesä, ja ne hyppivät tuolta sohvan nurkalta ikkunasta ulos tarhaansa päivittäin. Eli mikäs tässä kesää viettäessä, kun ensimmäiset verhotkin on vihdoin paikoillaan! 😉

 

IMG_4922

IMG_4935

IMG_4940

IMG_4881

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.