| | | |

Raikas joutsenmekko valenappilistalla

IMG_3727

IMG_3808

 

IsoSiskokin haluaa vielä joskus mekkoja. Ompelin keltaisesta NOSHin joutsenesta mekon samaan tapaan kuin aiemmankin, ja ohjeen paitakaavan ja helman muokkaamiseen löydät aiemmasta postauksestani. Näihin molempiin halusin hieman jujua pääntielle, joten ompelin rypytetyt kaitaleet vähän kuin nappilistaksi.

 

Valenappilistan ompeleminen on helppoa. Varsinkin tällaisen rypytetyn.

  • leikkaa tuplasti halutun kaitaleen mittainen pala esim. resorista
  • ompele siihen pitkällä tikillä tai siksakilla koko pituuden mittainen suora, ilman alku ja loppupäättelyitä
  • kiristä lankoja siten, että pala rypyttyy koko matkalta
  • kiinnitä pala neuloilla haluttuun kohtaan, ja ompele suoralla ompeleella
  • ompele pääntie tämän jälkeen normaalisti

IMG_3172

IMG_3183

IMG_3770

 

Olen innostunut meleeratun harmaasta resorista. Se sopii aika ihanasti moneen eri sävyyn, ja tuo rentoa ja silti lämmintä tunnelmaa. On jotenkin rauhallisempi kuin musta. Näihin mekkoihin se kävi yllättävän hyvin, tuo erilaista tunnelmaa.

 

Emme osanneet päästä yhteisymmärrykseen nappilistan napeista, joten päätimme jättää napittamatta. Se taisikin olla aivan täydellinen yhteispäätös. Olisi kiva tietää kuinka moni käyttää ohjeita, joten jos teet jotain blogista löytyvällä ohjeella, jaathan siitä kuvan #mehukekkerit esim. Instassa.

 

Aurinkoisia mekkohetkiä!

 

rypytyshelmat

mekko kuusivuotiaalle

Similar Posts

3 Comments

  1. Pakko kysyä, kun noissa kuvissa IsoSiskon mekon pääntie näyttää erilaiselta – oliko tässäkin mekossa pääntie ommeltu silla kaksoisneula-taktiikalla jota myös PaaPiin kirjassa käytetään (ts.resori kiinni pääntiehen – kääntö ja tikkaus – ylimääräisen leikkaus)?

    1. Hei Jenni, kiitos tiedustelustasi. Isosiskon mekon pääntie on ommeltu siten, että resori on ommeltu kaksinkerroin pääntielle, käännetty, silitetty ja tikattu päältä. En siis ole leikannut mitään pois, vaan resori on kaksinkerroin. Tosin voisi se olla yksinkerroinkin ja toisi siten mukavaa fiilistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.