| | | | | |

Kissanpentu lapsiperheeseen

IMG_2939

 

Tänä keväänä on tapahtunut paljon. Helmikuussa perheeseemme muutti Tähkä, valloittava Maine coon kissanpentu. Edellinen kissanpentu meillä oli ennen lasten syntymää, ja kyseinen kissa ehti myös menehtyä yllättäen ennen kuin kohtasivat lasten kanssa. Lapset ovat siis tottuneet aikuisiin kissoihin, mutta kissanpentu oli heille täysin vieras kokemus.

 

Kissanpennun hankita on aina suuri asia. Sitä ei pitäisi tehdä kevyin päätöksin tai pikaisesti harkiten, ja useat kasvattajat haluavatkin nähdä ostajat ennen pennun luovuttamista. Myös me vierailimme pentujen sijoituskodissa ja tapasimme myös kasvattajan ennen varausmaksun maksamista. Tämä oli hyvä keino myös itsellemme nähdä pennun kasvuympäristö, ja asiat joihin se on tottunut ennen muuttoa kotiimme. Toisaalta oli myös hyvä nähdä miten lapset suhtautuivat sekä kissanpentuihin, että myös aikuisiin vieraampiin aikuisiin kissoihin.

 

Päätöksestä haluta juuri Maine coon rotuinen pentu ja kaikkine odotusaikoineen meni noin kaksi kuukautta, ennen kuin hain pennun kotiin. Olin varautunut vielä pidempäänkin odotusaikaan, ja lyhyempi olisi ollut hieman liian vähän. Rotuun olin tutustunut kyllä jo vuosia aiemmin, emmekä tällä kertaa edes harkinneet muita rotuja. Aiemmin meillä on ollut myös ragdolleja ja nyt halusin nimenomaan kauan haaveilemani rodun edustajan. Suosittelen siis tutustumaan toki eri rotuihin, ja myös eri kasvattajiin.

 

IMG_3304

IMG_2984

 

Lapset ovat siis tottuneet kissoihin. En juurikaan odottanut mitään mullistavia järjestelyjä pennun vuoksi, mutta jo heti toisena päivänä huomasimme miten pentu hakeutui esim. portaissa tilanteisiin, joita vanha kissamme ei ollut edes yrittänyt. Viritimmekin pahveja esteeksi, ettei uhkarohkea pentu hyppele kerroksesta toiseen ilman askelia portaille.

 

Toinen yllätys oli PikkuSiskon innokkuus kantaa kissanpentua. Tämä kärjistyi parissa viikossa siihen, että otimme tarrapalkitsemisen avuksi lapsen kasvatuksessa, ja sen avulla pystyimme näyttämään miten kissanpennun kanssa leikitään ja kuinka sitä kohdellaan oikein. Nyt kun pentukin on kasvanut jo pari kiloa lisää (tai ehkä jopa kolme), ei lapsi edes halua enää yrittää pennun kantamista. Myös muut leikit sujuvat jo mallikkaasti puolin ja toisin.

 

Lapset leikkivät mielellään Tähkän kanssa, ja rakentelevat sille myös majoja ja sänkyjä. He lukevat sille satuja, juoksevat sen kanssa kilpaa ja antavat sille herkkuja. Metsästävät yhdessä palloja, leikittävät kissanleluilla ja nykyään myös nukkuvat vierekkäin. Heräävät viideltä aamuyöstä tappelemaan peiton herruudesta, ja juoksevat kilpaa portaita ylös ja alas. Pentu kasvaa kohisten, ja pienestä 2,5 kg pennusta on huimaa vauhtia kasvamassa lähemmäs 10 kg Maine coon herra. Tällä hetkellä noin puolivuotias Tähkä painaa noin 5kg, ja syö jo enemmän perheen seniorivanhus.

 

Tärkeintä on kuitenkin se, että nyt kaikilla on koko ajan leikkitoveri, myös meillä aikuisilla syliä ja jalkoja lämmittämässä. Kissanpentu tuli toki jo alusta asti jäädäkseen, ja niin se on valloittanut meidät täysin. Uskon että kissat pitävät myös lapsille seuraa siinä vaiheessa kun he tulevat koulusta yksin kotiin parin vuoden päästä. Ei tarvitse tulla hiljaiseen kotiin, kun aina on joku turvana.

 

IMG_3350

IMG_2511

Similar Posts

2 Comments

  1. On se kyl niin söpö! ? Hauska pikku antenniviidakko tuossa yhdessä kuvassa: oikeen viiksi- ja kulmakarvakimara. ? Kissat on kyl kivoja – ja osaavat myös itse nauttii elämästään. Lukioiässä aina kadehdin arkiaamuisin kotimme kissoja, jotka käpertyivät niin pehmoisina kerälle ja venyttelivät lokoisasti juuri sillä hetkellä, kun minun piti lähteä kouluun ja arjen aherruksiin. Niin epäreilua. ?

    1. Kiitos Sanna! Tähkällä on oikein kunnon viiksi- ja kulmakarvakimara, oli mahtavaa että kamera sattui kohdistamaan juuri niihin.

      Nämä osaavat nimenomaan nauttia elämästään. Meidän seuraava projekti on suunnitella ja rakentaa kissoille ulkotarha, ja siellä ne sitten viettääkin varmaan suurimman osan kesästä. Varsinkin jos on hyvä myyrävuosi 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *