| | | | | | | |

Pääsiäisaskartelut tilkuista ja jämälangoista

IMG_3607

IMG_3184

IMG_3579

 

 

Aloitimme valmistautumisen pääsiäiseen jo hyvissä ajoin. Huomasin lasten kasvaneen innostuksen ompeluun, ja päätimme yhdessä ommella pääsiäispuput. Näistä syntyi valloittavat, silmättömyydestä huolimatta. Kiitin myös onneani päiväkodin hoitaessa askartelupuuhat loppuun.

 

Pupu on helppo tehdä ihan aloittelijankin. Piirrä pelkistetty pupu leivinpaperille, josta lapsi voi leikata sen irti. Tämän jälkeen kiinnittäkää se yhdessä kankaalle siten, että kangasta on kaksi päällekäin, mielellään oikeat puolet vastakkain. Leikatkaa pupu reiluilla saumanvaroilla yhdessä. Ommelkaa yhdessä läheltä kaavaa, ja jättäkää pohjaan kääntöaukko. Lapsi voi hyvin kääntää pupun ja täyttää sen vanulla. Ommelkaa vielä koneella tai käsin kääntöaukko kiinni, ja tupsu myös.

 

IMG_3588

IMG_3617

IMG_3620

 

Lapsia päiväkodista noutaessani sain myös kasan mahdottoman hienoja pääsiäiskoristeita mukaani, joissa oli myös inspiroiduttu kankaista ja langoista. Jo yli vuosi sitten toimitin päiväkodille kangastilkkuja askarteluihin. Nyt niitä palautui meille takaisin lasten askarteluissa, ja olikin hienoa nähdä että niitä oli käytetty kunnolla hyödyksi. Isompi oli leikellyt ja liimaillut niistä tyylikkään noidan, ja niitä oli käytetty myös rairuohoja koristavissa taloissa.

 

Jämälankoja oli hyödynnetty tupsuina ja hienoina puputauluina. Me itsekin hyödynsimme jämälankoja pupujen häntinä, ja myös pääsiäiseksi voisi hyvin tehdä tupsuista ovikranssin, jouluisen kranssin tapaan.

 

 

Kiitos teille kaikille suuresta tuestanne kunnallisvaalien aikaan. Tuki merkitsi minulle paljon, ja yllätyksekseni sain kuin sainkin paikan kaupunginvaltuustossa. Olen siis kesäkuusta alkaen myös Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu. Ajantasaista tietoa uudesta toimestani ja Hämeenlinnan asioista pääset seuraamaan facebook-sivujeni kautta. Kiitos, olette ihania! <3

 

IMG_3623

IMG_3618

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.