| | | | | | | |

Käsityöbloggaajasta poliitikoksi

Yhteistyössä WSOY, kirja saatu arvostelukappaleena

 

Lähdin aidosti innoissani keräämään ääniä koko puolueelle, sekä lisäpaikkoja toki oman kaupungin vihreille. Minulla oli (ja on) selkeät teemat millä lähestyin ääneistäjiä, ja suoraan sanottuna intouduin vaalityöhön enemmän kuin mitä kuvittelin tekeväni. Olin innoissani toreilla, ihmisten ilmoilla ja myös netissä. Jaoin esitteitä, vaaliteemojamme ja otin lapsetkin mukaan vaalityöhön. Jännitin vaalivalvojaisia enemmän sen takia etten tunne muiden puolueiden ääniharavia, kuin sen vuoksi että miettisin paljon itse saan ääniä.

 

Kiitän onneani että sain mieheni tuekseni vaalivalvojaisiin. Olin jo ennakkoäänten perusteella hyvinkin tyytyväinen varavaltuuten pestiin, ja yllätys tuli täysin puskista kun nimeni alkoikin kiivetä listoilla ylös päin. Viimeistenkin äänten laskettua olin hämmästynyt ja innoissani, minut oli juuri valittu Hämeenlinnan kaupunginvaltuustoon.

 

IMG_3680

 

 

En ole vielä ehtinyt kysyä mitä nyt oikeasti tapahtuu. Olen saanut jo listan päivämääriä, haahuillut töissä hymy huulilla ja yrittänyt kirjata kaiken ylös mikä vain vähänkin liittyy asiaan. Pian alkavat myös muut luottamusmiespaikkojen neuvottelut ja olen ilmaissut kantani minua kiinnostavista toimista. Äänestäjät eivät siis äänestä ihmisiä pelkästään valtuustoon, vaan samalla päättäjät vaihtuvat myös lautakunnissa, kaupungin omistamissa yhtiöiden hallituksissa ja muissa luottamuselimissä. Onneksi Project Mama antoi oivalliset vinkit uudelle valtuustolaiselle. Osaan kysyä tyhmiä, mikä tosiaan lienee tärkeintä tehtävien hoitamisessa. Oman pelottomuuden ja aktiivisuuden lisäksi.

 

 

Ihanasta järkytyksestä selvinneenä tajusin myös vaatekaappini kaipaavan hieman uudistusta ja kävinkin kaivelemassa Eurokankaan palalaareja sillä silmällä. Kuin tilauksesta sain myös arvosteltavaksi Lotta Jansdotterin “Lempivaatteita” kaavakirjan, jossa on erinomaisia peruskaavoja oman vaatekaapin uudistamiseen. Minulla on näistä jo ensimmäiset kaavat piirrettynä ja kankaat kuivuvat iloisesti auringossa. Kesäkuussa minut nähdään siis valtuustosalissa mekossa ja jakussa, minun itseni näköisessä ja tekemässä kokonaisuudessa. Lienen ehkä ensimmäinen käsityöbloggaaja valtuustossa, joten teen kaudestani siten myös itseni näköisen, teitä äänestäjiäni toki kunnioittaen.

 

Uraani valtuustossa ja politiikassa voi seurata kätevimmin poliitikkosivujeni kautta facebookista. Päivitän toki myös tänne välillä tämän puolen kuulumisia, eniten nyt ehkä kuitenkin uusia ompelemiani vaatteita valtuustotyöhön. Myös kaikenlaisia ohjeita on tulossa pian lisää, joten kannattaa liittyä viimeistään nyt seuraamaan Mehukekkereitä myös facebookissa ja Instassa!

 

*Kirja saatu kustantajalta arvostelukappaleena

 

IMG_3650

IMG_3670

IMG_3643

Similar Posts

2 Comments

  1. Onneksi olkoon uusista tehtävistä! Hienoa jos sinunkaltaisiasi pääsisi enemmänkin vaikuttamaan asioihin, eikä niinkään niitä joiden tarkoitus on vain saada itsensä sisään. Toivottavasti ehdit vielä kirjoitella blogiasi jatkossakin 🙂

    1. Oi kiitos Minna ihanista sanoistasi! <3 Toivon todella että voin lunastaa äänestäjieni odotukset, ja aion pitää kiinni periaatteistani. Toki joskus oma mieli voi aina muuttua, mutta sydäntäni en lähde myymään.

      Kiitos <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.