| |

Valmiiseen villapaitaan uusi pääntie

 

uusipääntie

korkea poolokaulus neulottuna

poolokaulusneule

 

Huomasin jo heti syksyllä jokunen kuukausi lapsen neuleen neulomisen jälkeen pääntien olevan liian löysä. Olin laiskotellut puikkojen vaihdossa, ja neulonut pääntien hitusen liian isoilla puikoilla, ja se toki kostautui myöhemmin käytössä. Paita on kuitenkin muuten ollut sopiva, ja nyt sille tuli enemmän tarvetta toisen neuleen käydessä liian pieneksi lapselle.

 

Kaivoin siis neuleessa käytetyt violetit langanjämät ja päätin aloittaa pääntien uudelleen. Sen sijaan että olisin purkanut vanhan, päätin neuloa päälle kokonaan uuden pääntien. Tämä olikin loistavin päätös hetkeen, ja silmukoiden poimiminen oli todella helppoa.

 

poolopääntie neuleessa

villapaidan korjaus

 

Neuloin ohuilla puikoilla uuden pääntien parissa illassa. Alhaalta ylöspäin neuloessa pääntien päättelyllä on suurikin vaikutus, ja tässä tapauksessa lapsi itse halusi todella korkean kauluksen. Käytännössä siis poimin vain uudet silmukat, ja neuloin niillä 2o 2n resoria niin pitkään kuin lankaa riitti. Päättelyn tein löysäksi, jotta lapsi saa puettua paidan hyvin päälleen.

 

Neuleen muokkaaminen jälkikäteen on siis helppoa ja vaivatonta. Kunhan vain on jäljellä edes vähän samoja lankoja, ja tiedossa mitä haluaa muokata. Nyt neule on taas kuin uusi, ja sopii loistavasti kevätkeleihin.

 

raitaneule

nokkosneule

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.