| | | | | | | |

Apua lapsen kasvukipuihin

pitkät raitasukat

Pitkät villasukat

 

Jonkin aikaa jo välityönäni pyörineet pinkit sukat saivat alkuinspiraationsa neuvolasta. Päivittelin ääneen lapsen öisiä kasvukipuja, ja juuri hetkeä aiemmin minun villasukkiani kehunut neuvolan hoitaja totesi ratkaisunkin olevan hyvin lähellä.

 

Lapsi innostui ideasta heti (sillä tulihan se terveydenhoitajalta eikä äidiltä), ja tilasi minulta oitis pitkät pinkit villasukat kasvukipuihin. Villahan siis rentouttaa lihaksia, ja jonkin perimätiedon mukaan pitkät villasukat auttavat lapsen kasvukipuihin. Tutkittua tietoa en tästä löytänyt, mutta villasukista ei nyt haittaakaan ole.

 

pitkät polvisukat

 

Minä uskoin vanhankansan totuuden heti. Edes kaiken googlaava insinöörikään ei vastustanut ideaa (kuka nyt voisi vastustaa villasukkia??), joten lapsi sai juuri sitä mitä hän toivoi. Pitkät pinkit villasukat, jotka riittävät polven yläpuolelle. Minua jopa hoputettiin näiden neulomisessa, ja vielä viimeistelyssäkin. Nämä oli saatava yöksi heti jalkaan.

 

Lankana näissä on ihanan pehmeä Aloe Veraakin sisältävä Austermann Stepp. Silmukoita näissä on 56 ja puikot kokoa 3,5, mutta hitusen vähemmänkin riittäisi. Näissä on siis se turvallinen kasvunvara, jota ei kyllä tällä kertaa olisi juurikaan edes tarvittu. Sukat on neulottu varpaasta varteen, ja varren pituus on siis pitkä. Lapsi omaa pitkän säären, ja sukat on mitoitettu juuri siihen.

 

Onko teillä kokemusta villasukkien avusta kasvukipuihin?

 

unisukat kasvukipuihin

Similar Posts

11 Comments

 1. Ei ole kokemusta kasvukivuista mutta esim. reumavaivoihin suositellaan villaa ja siihen tarkoitukseen on kehitetty ohut pehmostakin pehmoisempi reuma thermawolle merinovillalanka. Meillä siitä on kyllä tehty vauvan ja taaperon villahousujan ,kun tulee niin ihania housuja. =)

   1. Alunperin oli tuolla nimellä, vuosi pari sitten nimi vaihtui Fine wool:iksi.

 2. Kyllä villa auttaa monenlaisiin kipuihin. Meillä laitetaan lapsile yöksi mummon kutomat pitkät säärystimet jos on “kasvukipuja”. Toimii. Myös villatäytteinen tyyny lopetti pojan niskakivut, ei ole enää tarvinnut kaurapussia lämmitellä. Itselläni on villatäytteinen petauspatja joka auttaa reumaattisiin kipuihin sekä myös villatäytteinen tyyny niskavaivoihin. Suosittelen!

  1. Villatäytteinen tyyny, tuota pitääkin itse harkita. Kiitos paljon näistä vinkeistä, en ole koskaan tajunnutkaan että myynnissä on näin paljon villatuotteita!

 3. Lämpö ylipäätäänkin auttaa niin kasvukipuihin kuin suonenvetoihin. Ja onhan villassa hitunen taikaa <3

 4. Meillä tytön öiset kasvukivut loppuivat, kun otettiin pitkävartiset villasukat käyttöön

  1. Ihana kuulla että niistä on ihan oikeasti ollut hyötyä, oma lapsi on myös nukkunut nyt paremmin sukat jalassa 🙂

 5. Kasvukivut, voi niitä. Aikoinaan olin kovin kipuileva ja meillä äiti aina pyöritteli sidekääröt jalkoihin kipuja helpottamaan. Nykyään väsymys tuntuu pahiten kipuilevina säärinä ja lähes aina nukunkin yöt pitkät villasukat jalassa että eiköhän ne kasvukipuihinkin auta 🙂

  1. Ihana kuulla Inka, että villasta on ollut sinullekin hyötyä. Ja aivan mahtavaa että tähän tapaan luotetaan yhä todella paljon. Vanha kansa tietää hyvin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *