-Supersuositut käsityöohjeet

Tyrniraakakakku

tyrni raakakakku

 

 

Juhlin jokunen viikko sitten syntymäpäiviäni ystävien seurassa. Mukana oli niin sokeritonta, maidotonta ja viljatonta ruokavaliota noudattavia, joten koin parhaimmaksi juhlistaa vuosien kertymistä raakakakulla. Halusin raikkaan ja terveellisen maun, ja onneksi keksin tyrnin. Mitä parhain marja juuri raakakakkuun!

 

Alkuperäinen ohje löytyi toisaalta, mutta muokkasimme sitä meille sopivaksi. Tämä riittää hyvin noin 10-12 hengelle, ja maistui myös osalle lapsista. Itse en ole kovinkaan innokas kookoksen ystävä, ja tässä kakussa se onneksi jääkin hieman sivumauksi. Suosittelen siis kokeilemaan!

 

Ohje Tyrniraakakakkuun

(10-12 hengelle)

Pohja:

1 dl auringonkukan siemeniä

1 dl kuivattuja aprikooseja

2 rkl sulavaa kookosöljyä

ripaus suolaa

Täyte:

2 dl yön yli liotettuja cashew pähkinöitä 

2 dl (pakaste) mangoa

1 pussi (noin 200g) tyrniä

2 tlk kookoskermaa

1 dl sulavaa kookosöljyä

1-2 dl kookossokeria

2 rkl psyllium hiutaleita

1 tl aitoa vaniljaa

0,5 tl suolaa

Edellinen päivä: Siirrä kookosmaito tölkit jääkaappiin, jolloin kerma ja neste erottuvat toisistaan. Laita cashew pähkinät likoamaan runsaaseen veteen. Pari tuntiakin riittää, mutta parempi liotusaika on yön yli.

Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Valmista kakun pohja murskaamalla aineet tehosekoittimessa tai tehokkaassa blenderissä. Massa saa jäädä karkeaksi. Taputtele tiiviisti vuuan pohjalle ja siirrä kylmään odottamaan.

Huuhtele liotetut pähkinät. Aloita täytteen teko blendaamalla pähkinät, tyrni ja mango tasaiseksi massaksi. Blendaa joukkoon kookoskerma (nestemäistä osaa ei siis käytetä, hyödennä se esimerkiksi smoothiessa tai sosekeitossa), -öljy ja -sokeri. Lisää lopuksi psyllium, vanilja ja suola. Sekoita vain sen aikaa, että ainekset ovat sekoittuneet keskenään. Leikkaa leivinpaperista suikaleet irtopohjavuuan reunoille ja kaada täyte vuokaan. Heiluttele massaa vuuassa sen verran, että massa jää tasaiseksi joka puolelta. Siirrä pakastimeen jähmettymään.

Ota kakku sulamaan vähintään tuntia ennen tarjoilua. Koristele vielä tyrnimarjoilla tai oman maun mukaan. Nauti!

tyrnikakku

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

5 thoughts on “Tyrniraakakakku”

    • Ihana kuulla Elina että kiinnostuit, tämä nimenomaan on kerrankin ihan oikeasti raikas! Ja vaikka tyrni on pakasteena aika kallis, ei niitä kuitenkaan tarvita ihan hirvittävästi, joten hinta ei nouse normaalia raakakakkua korkeammaksi. Suosittelen testaamaan!

      Vastaa
  1. Hyvä resepti ja tulee tarpeeseen meidänkin perheessämme, sillä itseltäni on imetysdieetin takia ruokavaliosta pois maito, munat ja kotimaiset viljat. Saako tuota tyrniä ihan lähikaupoista? Onko siis pakastetavaraa? Ja maistuuko tuo kookos mielestäsi voimakkaasti läpi?

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Uusi teemuki, kotimaista keramiikkaa

Olen kesän mittaan haaveillut uudesta teemukista. Sen tulisi olla tarpeeksi iso, miellyttää silmää ja näyttää hyvältä instakuvissa. Sen tulisi jotenkin

Syksyn lapsi

Kaksi vuotta meni ihanan turhankin nopeasti. Siihen mahtui erikoin hyvä sunnuntaiaamiainen tuore vauva sylissä, vuoden mittainen kortisoonilla läträäminen, lääkäristä toiseen

Suunta muuttuu

  Olenkin jo pitkään elänyt tasaista elämää. Töitä, lasten nouto päiväkodista, blogitekstejä johonkin väliin, marttailua, neulomista, ompelua, lasten kanssa ulkoilua,