-Supersuositut käsityöohjeet

Siiri mekko ja leggingsejä

Yhteistyössä Paapii, kankaat saatu

 

Selkeiden perusvaatteiden ystävänä ompelin lapsen toiveesta hieman lisää vaatteita Paapiin kaavakirjasta. Aiemmin ompelemani Silmu mekot ja yksi t-paita ovat olleet jo suuressa käytössä ja lasten suosikkeja. Nyt annoin PikkuSiskolle vapaat kädet valita suosikkikuosinsa Paapiin luomukankaiden valikoimasta, joista ompelin hänen toiveidensa mukaisesti. Kankaat on saatu Paapiilta kaavojen testausta varten.

 

Pitkän harkinnan jälkeen PikkuSisko valitsi suosikikseen pinkin Linnea trikoon. Oikeastaan hän olisi valikoinut lähes kaikki pinkit, joten yhteen päätyminen teetti selvästi suurta harkintaa ja pohdintaa. Itse kirjasta hän halusi malliksi toki mekon, ja siihen päätimme yhteistuumin kokeilla kaveriksi kahden eri mittaisia leggingsejä. Mekon kaava on siis Siiri, ja kuvien leggingsit ovat Vienot. Molemmat ovat kokoa 104, ja lapsi on nyt noin 102 cm pitkä.

 

eloa pääntielle

paapiin_mekko_ja_leggarit

rypytyslista pääntielle

pinkkimekko

pinkkimekko ja leggarit

Siiri_mekko_104

 

Oli mukava ommella hieman kesäistä, auringon paistaessa samalla työhuoneen ikkunasta sisään. Yhdessä pääntien rypytyslistaan valitsimme lapsen kanssa napit, ja kerrankin mekko pääsi heti käyttöön, eikä siihen vaadittu suostutteluja. Mekon kaava on todella hyvä, ja tulen käyttämään sitä varmasti jatkossakin. Helmaan saa lisättyä helposti esim. pitsiä tai frilloja, ja erilaisilla pääntien huolitteluilla siihen saa uutta näköä.

 

Vieno leggingsit ovat myös juuri sopivat. Hieman vaati aivotyötä rusettien ompelussa, mutta ei sekään ollut vaikeaa. Tein myös pidemmät versiot eli Liljat, ja ne ovat olleetkin jo hyvässä käytössä. Jämäpaloista ompelin lapselle vielä kevätpipon. Tämän pinkin kokonaisuuden jälkeen jopa mekkoihin kyllästynyt IsoSisko toivoi itselleen jotain pinkkiä ja mekkomaista. Lienee siis paras kuunnella lapsien toiveita jatkossakin, ja antaa heidän valita vaatekankaansa aivan itse.

 

Ehkä kohta ompelemme jo yhdessä? 😉

 

siiri_mekkokaava

Vieno_leggingsit

paapii_pipo

siiri_pipo

IMG_3276

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

2 thoughts on “Siiri mekko ja leggingsejä”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Kauniste pellavamekko

Yhteistyössä Kauniste, kangas saatu   Niin, ne kukkamekot. Tottahan toki ompelin sellaisen itsellenikin. Jo aiemmin keväällä Kaunisteelta testiin saatu pellavakangas

Virkattu lippapipo bambulangasta

  Olen nyt kevään korvalla koukuttunut virkkaukseen. Lankojen kanssa voi katsella vaikka televisiota samaan aikaan ja pian on työ valmis.Kuvat

Helppo collegehuppari

    Viisivuotiaan oma tyyli on ollut pitkään kadoksissa. Nyt on jälleen mekoton kausi, tunikat menee jos ne naamioi paidoiksi.