Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vinkit tyllihameen ompeluun

15.1.2017

lapsen tyllihame

tyllihame ommellen

 

Lasten vuoksi sitä suostuu ihmeellisinkiin ompeluksiin. Opiskeluaikojen jälkeen olen huomannut vältteleväni tyllin ompelemista. Kun sitä joutuu ompelemaan, on yleensä ommeltava metreittäin. Mutta onhan se nyt kuitenkin alle kouluikäisen lapsen mielestä mahtavaa, jos lahjapaketista paljastuukin tyllihame. Ihan oikea oma tyllihame.

 

Tyllin ompelun lisäksi olen vältellyt lelukaupoista saatavia lasten roolipukuja. Hyvien äitipisteiden keruu on siis ollut haparoivaa, ja tänä jouluna ajattelin ottaa pisteet kotiin. Tai oikeastaan pisteet tontulle. Niinpä ompelin puoli yötä tylliä (aivan innoissani), ja sain ilahdettua kolmen lapsen joulun. Ensimmäiset hymyt sain lasten serkulta, ja omien lasten suupielet nousivat korkealle pari tuntia myöhemmin. Miten siis neljä metriä tylliä voi ilahduttaa näin paljon?

 

violetti tyllihame

baletti tyllihame lapselle

 

Tässä siis vielä myös teille ohjeen hameen tekoon.

 

Ohje lasten tyllihameen ompeluun (koko noin 3-6v)

4 m morsiustylliä (sitä kaikkein pehmeintä lajiketta)

4cm leveää kuminauhaa noin 50-55cm

(Alushameeksi noin 0,5-1m lakanakangasta)

 

tyllihame kaava

 

Leikkaa tyllistä noin 50cm leveitä suikaleita. Voit rypyttää joko yhde tyllikerroksen kerrallaan, tai monta kerrosta päällekäin.

  • Rypytys koneella on helppoa. Säädä piston pituus pisimmälle mahdolliselle pituudelle. Jo tämä itsessään rypyttää kivasti, ja lisää rypytystä saadaksesi voit vielä säätää ylälangankireyttä esim. 8 (minulla normaalisi 5, tämä riippuu paljon koneesta).
  • Ja sitten vaan ompelemaan suoraa noin paininjalan mitan verran reunasta. Ompele kaikki pitkät sivut näin, ja pian sinulla on hyvin rypytetyt tyllit.

 

Ompele kuminauhan päät limittäin päällekäin, jotta siitä tulee vyötärölle sopiva. Leikkaa lakanakankaasta ympyrä, siten että ympyrän halkaisija on noin 1 m. Leikkaa keskelle reikä, josta tulee siis vyötärö. Tämän pitäisi olla hitusen isompi kuin juuri ompelemasi vyötärökuminauha. Tee siihen siis tarkastusmittaus, ja leikkaa hitusen isommaksi jos tarvitsee. Huolittele sekä tämä sisäreuna, että alushameen ulkoreuna.

 

Kiinnitä nuppineuloilla tyllit kiinni ensin alushameeseen, jonka jälkeen vielä kuminauhaan. Ompele joko siksakilla tai kaksoisneulalla kaikki kiinni toisiinsa, kuminauhaa samalla venyttäen. Tyllihame on valmis, ja anna ilo lapselle!

 

kaksi tyllihametta

tutun ompely

onnellinen tyllihameen omistaja

IMG_1658

Haluatko jakaa tekstin vielä kaverille?
4 kommenttia
    1. Haa, tyllihameen ompelu on täällä käynyt mielessä! Tosin itselle, mutta kai kolmeveelle voisi tehdä samisteluhameen. 🙂 Kunhan nyt joskus saan aikaiseksi… Kiitos siis ohjeista!

    1. Montako kerrosta tuossa hameessa on tylliä?

      1. Hei Soili, näissä mekoissa on 2-3 kerrosta todella tiiviisti rypytettyä tylliä. Lisäksi vielä vuorikerros ihan alimmaisena.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.