| | | | | |

Jouluiset sukat varpaasta varteen


joulusukat

img_0766

 

Monilla kutimet käyvät kuumina, kun on viimeiset hetket neuloa töitä lahjapaketteihin. Minun suunnitelmani eivät ole kaikki vielä täysin selvillä, ja onneksi lasten sukkia ehtii neuloa useammatkin ennen joulua. Tällä kertaa testasin neuloa kaksi sukkaa kerralla, ja vielä varpaista varteen. Samalla tämä postaus on luukkuna Käsityöblogit-ryhmän joulukalenterissa.

 

Netti on täynnä erilaisia ohjeita tekniikkaan, kuinka neuloa kaksi sukkaa yhtä aikaa kärjestä aloittaen. Minä tykkään neuloa noin 2,5-3mm puikoilla, ja usein lankanani on Austermann Stepp sen pehmoisuuden ja mukavan neulottavuuden vuoksi. Niin tälläkin kertaa.

 

sukkaohje-varpaasta-varteen

 

Ensin luodaan siis silmukat aloitukselle, minä loin 6 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros nurin ja toinen oikein, jonka jälkeen poimi vastakkaiselta puolelta myös 6 silmukkaa ja siirrä ensimmäisen sukan alku pyöröpuikoille. Tee toisella langalla samanlainen aloitus, jonka jälkeen voit jatkaa neulomista yhtä aikaa, kun käytössä on kaksi lankaa.

 

Jatka neulomista siten, että aina jokaisen kierroksen ensimmäinen silmukka neulotaan kaksi kertaa, ja samoin saman kerroksen toiseksi viimeinen silmukka. Tämä tarkoittaa siis sitä, että neulo ensin silmukka oikein etupuolelta, mutta älä tiputa sitä puikolta. Neulo sama silmukka oikein myös silmukan takapuolelta, jolloin sait yhden silmukan lisää. Jatka kerrosta, ja neulo siis myös toiseksi viimeinen silmukka samoin. Näin yhdellä kerroksella tulee aina neljä silmukkaa lisää. Jatka näin, kunnes sinulla on saman verran silmukoita, kuin normaalissa sukan aloituksessa olisi. Esim. tässä lasten sukan ohjeessa.

 

Alun lisäysten jälkeen sukkaa jatketaan kantapäähän asti normaalisti. Yritin aluksi neuloa kantapäät aivan normaalilla tavalla, mutta luovutin pian ja kokeilin vihdoin tiimalasikantapäätä. Se oli yllättävän helppo, ja paras apu löytyi YouTubesta ja Suuren Käsityölehden tililtä.

 

Kantapään jälkeen neuloin vielä resoria, jonka jälkeen simppelin jouluisen kuvion, jonka itse piirsin excelissä. Tämän jälkeen vielä vähän resoria, ja löyhä päättely varteen. Vielä loppusilaus höyrytyksellä, ja sukat ovat valmiita pakettiin. Hieman vaatii itseltä totuttautumista ja oikean mitan löytämistä jalkaosaan, näistä tuli hieman liian pitkät sillä en osannut arvioida kantapaahän varattua pituutta.

 

sukat-joululahjaksi

 

Minulla onkin jo seuraavat sukat puikoilla, sillä tekniikka on nopea ja sukat saa aina valmiiksi yhtä aikaa. Kätevää ja sopii tällaiselle joka ei muuten jaksaisi koskaan neuloa sitä toista sukkaa parista valmiiksi. Onko teillä muita vinkkejä tai malleja kantapäihin kun neulotaan varpaasta varteen?

 

Käsityöblogien kalenteria pääset myös seuraamaan joka päivä, elisen ohjeen jakoi Rosanna of May ja huomenna vuorossa on mahtava Kototeko. Ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille!

 

img_0877

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *