| | |

Helppo amppeli ilman solmuja

img_0356

img_0300

 

Ostin Kädentaidot messuilta sekä puisia helmiä, että myös luonnonvalkoista matonkudetta. Ennen kuin olen edes ehtinyt miettimään matonkuteen todellista käyttöä, päätin kokeilla pikaista amppelia ilman vaikeita solmuja. Ja eikä tähän solmuja tarvittukaan, vain helmiä ja vähän sitomista.

 

Leikkasin siis matonkuteesta neljä noin 3 m pitkää palaa, eli 4 x 3m palat. Isoja puisia helmiä tähän meni 4, ja muita vähän pienempiä 12 kpl. Ensimmäiseksi narut on pujoiteltu keskeltä lomittain, jonka jälkeen olen alkanut lisäilemään helmiä alla olevan kuvon mukaisesti.

 

img_0335

img_0339

img_0340

 

Tämän jälkeen ruukku vaan mukaan, ja narut sidotaan yhteiseksi koukuksi. Tähän osaan tarvitaan vielä noin 2 m pitkä naru samaa kudetta. Kerää ensin kaikki amppelin kuteet samaan käteen nippuun, ja lisää siihen vielä toinen pää ylimääräistä 2 m narua. Kiepsauta narut lenkille.

 

Nyt voit alkaa pujottelemaan sitä ylimääräistä narua muiden ympärille todella tiiviisti, tehden samalla ripustuslenkin koko amppelille. Katso kuvaavat ohjeet myös alta:

 

img_0341

img_0345

img_0347

 

Ja nopeasti amppeli on siis valmis. Sen ylimääräisen narun voi pujotella koukun keskelle, ei se lähde helposti purkautumaan. Ja ei kun vaan amppeli jollekin näkyvälle paikalle, missä voi ihailla omaa kädenjälkeä 😉

 

Amppelin ilmettä saa helposti muutettua muuttamalla ruukun väriä, helmien paikkaa ja sijaintia amppelissa. Kukka siinä kuitenkin pysyy nätisti, ja tällaisessa voi antaa myös vaikka joulukukan tuliaisena!

 

img_0365

img_0367

Similar Posts

4 Comments

    1. Kiitos Päivi! Kukkaruukku ei ollut nyt kovin jouluinen, mutta tärkeintähän onkin tuo amppeli 😉

  1. Onpa kaunis! Itse olen kyllä sellainen tunari käsitöiden kanssa, että katsottua oheitasi, en heti ajatellut, että sen tekeminen on helppoa.. Ohjeesi on kyllä hyvä, eli ehkä intoudun kokeilemaan. Mukavaa joulua!

    1. Voi ei Kia, anteeksi! Ehkä ohje oli turhan ylimalkainen, itsekin kun vain sommittelin samalla kun tein. Mutta hei kysy ja kokeile, se on melkein se tärkein ohje 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *