-Supersuositut käsityöohjeet

Ezpz Play mat alusta käsitöihin ja askarteluun

Yhteistyössä Ipanainen ja Ezpz Play, tuote saatu

 

Aikuisen askarrellessa ja ommellessa lapsetkin toki kiinnostuvat, ja haluavat auttaa. Vahinkoja kuitenkin sattuu, ja tuntuu ettei tavallinen keittiönpöytä koskaan riitä tarpeeksi hyväksi alustaksi käsitöihin ja askarteluun. Yhteistyössä ezpz Play mat:in kanssa pääsin testaamaan uutta alustaa juurikin käsitöihin ja askarteluun.

 

Otin härkää sarvista ja päätin ensimmäiseksi kokeilla alustaa kankaanpainantaan. Huomasin jo heti alkuun kuinka olinkaan vältellyt kankaanpainantaa lasten kanssa, sillä painopastan parasta ennen päivä oli mennyt jo ehkä pari vuotta sitten. Hieman kokkareisuudesta huolimatta päätin kuitenkin opettaa lapsille kuinka kankaanpainantaa voi tehdä ihan perunan avulla.  Molemmat saivat pyytää oman kuvionsa, jonka kaiversin perunan puolikkaalle. Sen jälkeen vain pastaa ja väriä alustan lokeroihin, ja ei kun vaan painamaan. Silikoninen alusta pysyy mahtavasti paikoillaan, ja värit omissa lokeroissaan.

 

perunamuotti

kankaanpainantaa-lasten-kanssa

 

pipon-kuviointi

lapsen-kasityot

kankaankuviointi

kankaankuviointi-ezpz

 

Lasten kanssa vaarana on aina värien sekoittuminen ja liiallinen painopastan käyttö. Näin kävi nytkin, mutta lokerot pitivät huolen että saimme sekoitettua viereen esim. vihreää ja violettia, ja perunakin pysyi alustan päällä kätevästi. Normaalisti joutuisin levittämään vielä pöydän pinnan täyteen sanomalehtiä, jotka ovat puoliksi rytyssä ja kankaanpalaset eivät pysy niiden päällä. Tai pahimmillaan painomuste leviää pöytään. Nyt painaminen onnistui tukevalla alustalla, ja mahdollinen kankaan läpi tuleva väri jäi alustaan, josta se lähti pesulla pois. Näitä tukevia ezpz Play mat alustoja myyvät hyvinvarustellut lastentarvikeliikkeet.

 

Lopputuloksena yllättävän rentouttava hetki, siihen asti kunnes kissa hyppäsi valmiiden tuotteiden päälle. Näette vielä myöhemmin mitä näistä on tulossa, kunhan kuivuvat kunnolla ja pääsen ompelemaan. Kaikki värit lähtivät siis ihan veden alla huuhtelemalla koko alustasta.

 

helminauhat-itse

helmen-pujottelu

ezpz-joululahja

 

 

Käytännöllinen ezpz Play mat vihjaili alustan olevan hyvä myös askarteluun. Siinä onkin pyöritelty legon pieniä osia, helmiä ja sopisipa se vesiväreillekin. Me askartelimme helmistä, ja askartelun lopuksi helmet sai pienellä vaivalla kerättyä lokeroista lusikalla takaisin säilytyslaatikoihin. Varsinkin kahden lapsen kanssa on tarkkaa että molemmat saavat tehdä samoilla tarvikkeilla, niitä on yhtä paljon ja niitä voi käyttää yhtä aikaa. Eli siis tarvikkeiden jakaminen on esiarvoisen tärkeää, ja kahden alustan kanssa jako on selkeää. Jokaiselle oma, ja riidat on unohdettu askartelun ajaksi.

 

Seuraavaksi ajattelimme testata alustan toimivuutta piparien leivonnassa, muissa joulukoristeluissa sekä toki lisää maalaamista. Mitä teillä on askarteluvuorossa?

 

joulukuusen-koriste

ezpz-helmityot

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Vinkit tyllihameen ompeluun

Kuinka tyllihame ommellaan lapselle, sekä myös ihan siihen kokoon kuin käyttäjälle sopii. Vinkit ompeluun ja kaavan leikkaamiseen!

Linssibataattikeitto

  Olen ollut viikon kissojen seurana. Flunssa on kaatanut minut kunnolla, eikä eilinen uhkarohkea työpäiväni auttanut asiaa. Tänään tein lääkkeeksi

Farkkukassi luistimille

  Olen vielä siinä onnellisessa asemassa, että lapset arvostavat ompelemiani tuotteita. Kun lapsi siis pyysi luistimilleen kantokassia, kiitin onneani ettei

Kaksi mekkoa paitakaavasta

Oih, kesän kukkamekkosato vain jatkaa kasvamistaan! Ostin NOSHin uutta KUKINTO printtiä jo joku aika sitten. En ihan heti osannut päättää