| | | | | |

Ezpz Play mat alusta käsitöihin ja askarteluun

Yhteistyössä Ipanainen ja Ezpz Play, tuote saatu

 

Aikuisen askarrellessa ja ommellessa lapsetkin toki kiinnostuvat, ja haluavat auttaa. Vahinkoja kuitenkin sattuu, ja tuntuu ettei tavallinen keittiönpöytä koskaan riitä tarpeeksi hyväksi alustaksi käsitöihin ja askarteluun. Yhteistyössä ezpz Play mat:in kanssa pääsin testaamaan uutta alustaa juurikin käsitöihin ja askarteluun.

 

Otin härkää sarvista ja päätin ensimmäiseksi kokeilla alustaa kankaanpainantaan. Huomasin jo heti alkuun kuinka olinkaan vältellyt kankaanpainantaa lasten kanssa, sillä painopastan parasta ennen päivä oli mennyt jo ehkä pari vuotta sitten. Hieman kokkareisuudesta huolimatta päätin kuitenkin opettaa lapsille kuinka kankaanpainantaa voi tehdä ihan perunan avulla.  Molemmat saivat pyytää oman kuvionsa, jonka kaiversin perunan puolikkaalle. Sen jälkeen vain pastaa ja väriä alustan lokeroihin, ja ei kun vaan painamaan. Silikoninen alusta pysyy mahtavasti paikoillaan, ja värit omissa lokeroissaan.

 

perunamuotti

kankaanpainantaa-lasten-kanssa

 

pipon-kuviointi

lapsen-kasityot

kankaankuviointi

kankaankuviointi-ezpz

 

Lasten kanssa vaarana on aina värien sekoittuminen ja liiallinen painopastan käyttö. Näin kävi nytkin, mutta lokerot pitivät huolen että saimme sekoitettua viereen esim. vihreää ja violettia, ja perunakin pysyi alustan päällä kätevästi. Normaalisti joutuisin levittämään vielä pöydän pinnan täyteen sanomalehtiä, jotka ovat puoliksi rytyssä ja kankaanpalaset eivät pysy niiden päällä. Tai pahimmillaan painomuste leviää pöytään. Nyt painaminen onnistui tukevalla alustalla, ja mahdollinen kankaan läpi tuleva väri jäi alustaan, josta se lähti pesulla pois. Näitä tukevia ezpz Play mat alustoja myyvät hyvinvarustellut lastentarvikeliikkeet.

 

Lopputuloksena yllättävän rentouttava hetki, siihen asti kunnes kissa hyppäsi valmiiden tuotteiden päälle. Näette vielä myöhemmin mitä näistä on tulossa, kunhan kuivuvat kunnolla ja pääsen ompelemaan. Kaikki värit lähtivät siis ihan veden alla huuhtelemalla koko alustasta.

 

helminauhat-itse

helmen-pujottelu

ezpz-joululahja

 

 

Käytännöllinen ezpz Play mat vihjaili alustan olevan hyvä myös askarteluun. Siinä onkin pyöritelty legon pieniä osia, helmiä ja sopisipa se vesiväreillekin. Me askartelimme helmistä, ja askartelun lopuksi helmet sai pienellä vaivalla kerättyä lokeroista lusikalla takaisin säilytyslaatikoihin. Varsinkin kahden lapsen kanssa on tarkkaa että molemmat saavat tehdä samoilla tarvikkeilla, niitä on yhtä paljon ja niitä voi käyttää yhtä aikaa. Eli siis tarvikkeiden jakaminen on esiarvoisen tärkeää, ja kahden alustan kanssa jako on selkeää. Jokaiselle oma, ja riidat on unohdettu askartelun ajaksi.

 

Seuraavaksi ajattelimme testata alustan toimivuutta piparien leivonnassa, muissa joulukoristeluissa sekä toki lisää maalaamista. Mitä teillä on askarteluvuorossa?

 

joulukuusen-koriste

ezpz-helmityot

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.