| | |

OmA KOPPA 365 -kirja

IMG_7852

IMG_7855

IMG_7851

 

 

Virkkaus ja neulominen, käsitöitä joita ei saa missään nimessä sekoittaa keskenään. Kirjoja neulomiseen on paljon, ja tuntuu että virkkauksesta on ollut hankalaa saada muodikasta. Virkkaaminen mielletään helposti pitsin virkkaamiseksi, sellaiseksi näpertämiseksi ja mummojen näpertämiseksi. Suomessa on kuitenkin parikin virkkauksen uudistajaa, ja toinen heistä on OmA KOPPA blogia kirjoittava Virpi Siira.

 

Nyt OmA KOPPA sarjasta ilmestyi jo kolmas kirja, tällä kertaa OmA KOPPA 365, josta sain arvostelukappaleen suoraan kustantajalta. Aiemmat sarjan versiot ovat jääneet minulta lukematta parinkin seikan takia. Normaalisti rakastan isoja ja avaria käsityökirjoja. Sellaisia joissa on paljon raikkaita kuvia, ja vaikka en juurikaan noudata ohjeita, on niitä kuitenkin kiva olla olemassa.

 

OmA KOPPA poikkeaa tästä tutusta tyylistä aika radikaalisti. Kirja aukeaa ns. väärään suuntaan, ja suurin osa sivuista on mustia. Aiempia kirjoja selatessani luulin ettei näissä ole juurikaan ohjeita, mutta tällä kertaa sain huomata olevani väärässä. Kirja 365 on teemaltaan samanlainen kuin aiemmatkin Virpi Siiran kirjat. Kun edellisissä on keskitytty neliöiden ja ympyröiden virkkaamiseen, keskitytään OmA KOPPA 365 mandaloiden, eli virkattujen kukkasten virkkaamiseen.

 

IMG_7925

IMG_8190

 

 

Sitä jotenkin luulisi, ettei yhden kukan virkkaamiseen voi käyttää 208 sivua mitenkään päin. No siihen Virpi Siira jos kuka pystyy, sillä häneltä ei selkeästikään ideat lopu kesken. Kirjan puolivälissä unohdin jo ne liian mustat sivutkin, ja pääsin vihdoin keskittymään niihin ohjeisiin. Mukana on muuten myös värityskuvia, joiden avulla voi hahmotella omaa työtään jo ennakkoon.

 

Vaikka kirjassa käsitellään virkkausta monipuolisesti näyttämällä uusia ideoita, on kirjassa silti ohjeitakin. Minä ihastuin pipoon, lampunvarjostimeen ja aivan lopusta löytyviin isoihin peittoihin. Näkisin että eräs ystäväni taas innostuisi nimenomaan vaatteista, ja tällä kertaa ideoissa on paljon hyödynnetty myös vanhan muokkausta. Kuinka virkkauksella saa uusia ideoita ommeltuihinkin vaatteisiin, ja kuinka ompelua ja virkkausta voi yhdistää. Tai vaikka neulomista ja virkkausta.

 

Ohjeita seuratakseen on hyvä osata jo virkkauksen perusteet. Virpi Siira tarjoaa ison lastillisen ideoita, ja niitä voi käyttää ihan sellaisinaan, tai muokata vielä omaan makuun sopivaksi. Joskus itselle vähän haastavampikin kirja voi tarjota suuria elämyksiä, ja joudun myöntämään että nyt kiinnostaisi nähdä ja lukea ne kaksi ensimmäistäkin kirjaa. Tykkäsittekö te? Sillä jos tykkäsitte, tämäkin kirja on juuri teille. Ja teille muille skeptisille, kokeilkaa ihmeessä lukea pientä selausta pidemmälle. Voitte yllättyä positiivisesti.

 

Kirja saatu arvosteltavaksi suoraan WSOY:lta

 

IMG_7847

IMG_7858

IMG_7927

 

 

Similar Posts

8 Comments

 1. Myönnän, että mulla on ennakkoluuloja. Jo tuo itse nimi: Oma koppa anarkistimerkillä ei iske, kuten ei myöskään musta yleisilme jotenkin omituisine juttuineen. Siitä huolimatta meinaan kirjakaupassa tätä selailla. Jotain omalla tavalla viehättävää siinä on.

  1. Minullakin oli ennakkoluuloja, paljonkin. Silti oli mielenkiintoista nähdä miten hieno kirja oikeasti tämä on niille jotka tykkäävät tyylistä, vaikka itseen ei välttämättä joka sivu iskekään. Eli kannattaa kyllä selailla 🙂

 2. Ostin sen ensimmäisen kirjan aikoinaan mutta sittemmin myin pois enkä ole seuraavia edes katsonut. Ne väärinpäin aukeavat sivut ovat vain jotenkin niin häiritsevät että en pysty. Onneksi hänen blogissaan on myös monta kopallista aivan mahtavia ideoita joten ei haittaa. Paitsi kirjan myyntiä.

  Mutta aivan nero on hän virkkaamaan ja ideoimaan!

  1. Totta, blogissakin on loistavia ideoita! Itse harvoin muuten eksyn edes sinne blogiin asti, vaan seuraan menoa pelkän facebookin kautta. Mutta kun siellä on ollut juttua kirjasta koko sen tekemisen ajan, on tähän kirjaankin tutustunut paremmin jo ennen kuin sain sen oikeasti käsiini. Se on kyllä mielenkiintoista miten käsityökirja herättää näin paljon erilaisia tunteita 🙂

 3. Mulla löytyy aiemmit opukset hyllystä, joten varmaan tämänkin tulen hankkimaan jossain välissä 🙂 Kerrassaan mainioita ideoita kirjat ja blogi pullollaan, mutta mistä aika tekemiseen?? ;D

  1. No sehän se ongelma onkin! Minäkin haaveilen tuosta isosta peitosta, mutta kuka sen ehtisi tehdä? 😉

 4. Näyttääpä tyylikkäältä kirjalta! Itse olen neulomisessa ja virkkauksessa ihan noviisi. Ja täytyy sanoa, että minä puolestani miellän taas virkkauksen jotenkin paljon coolimmaksi kuin neulonnan. 😉 Molla Mills vaikuttanut varmasti paljolti siihen mielikuvaan. Mulle taas neulonta on enemmän sitä mummojen villasukkahommaa. Tai sitten sitä iänikuista hartiahuivien tekemistä. Mut kumpikinhan on hienoja lajeja kerrassaan! 🙂 Mua aina jotenkin naurattaa, kun alkaa huomaamaan niitä kuhunkin lajiin liittyviä omia, helposti manerisoituvia sisäpiiri-ilmaisuja sekä terminologiaa. “Seiskaveikka” ja “koukultani tipahti tänään tällainen”. Kiitos tuosta blogivinkistä. Never Heard…

 5. Kiitos tästä arvostelusta! Olen edelliset kirjat selannut läpi, mutta ne eivät ole iskeneet. Jos tässä on kukkasia niin tästä voisin tykätäkin. Peitot kuulostaa hyvältä myös :). Tää täytyy seuraavalla kaupunkireissulla käydä selaamassa läpi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.