| | |

Valokuvat esille

IMG_6694

IMG_7766

IMG_6703

 

Olen ollut nykyisessä työpaikassani nyt reilu kolme vuotta. Olen sen kolmen vuoden ajan vaihtanut työpistettä ja työpöytää kyllä säännöllisesti, nyt jopa työmatkaa, ja sama kolme vuotta vanha valokuvakooste perheestäni on kulkenut jokaisessa muutoksessa mukana. Kuvassa perheeni on aika apea, ja pienempi lapsi ei osaa edes kävellä. Kun siis sain Minna Enqvistin Ihanat Albumit -kirjan arvosteltavaksi, päätin ottaa projektiksi oman perhekuvan uudistamisen. Halusin iloisemman perheen piristämään työpäiviäni.

 

Suurin vaiva oli toki teettää ne itse valokuvat. Tähän vierähtikin koko kesä, vaikka alunperin ajatuksenani oli saada uudet kuvat heti ensimmäisen lomani jälkeen uudelle työpisteelleni. Joskus on kuitenkin parempi idottaa sitä oikeaa inspiraatiota, ja antaa ajatuksen muhia. Kirjaa selatessani mietin kuinka saisin ideoita hyödynnettyä helposti kankaalle, mutta jotenkin en nähnyt itseäni perinteisen skräppäämisen teossa.

 

Ihanat Albumit -kirjan ohjeissa Minna Enqvist antaakin juuri ideioita, enemmän kuin kertoo että tee näin tai näin. Minä tartuin lopulta sanoihin “sekatekniikka”, “hyödynnä silppu” ja “yhdistä tekniikoita”. Mietin miten saisin perhekuvastamme juuri meidän näköisemme, ilman että siinä on edes omaa kuvaani. Kuinka minun persoonani näkyisi parhaissa lasten kuvissa, ja kuinka saisin nopeasti juuri itselle tutulla tekniikalla siistin lopputuloksen.

 

IMG_6702

IMG_6700

IMG_7772

 

Lopulta päädyin siihen tuttuun ja turvalliseen, eli ompeluun. Sommittelin kuvia kehykseen mitoitetulle pohjalle, leikkelin paria kuvaa vähän lisää ja teippasin jokaisen kuvan takaa kiinni ennen ompelua. Tämän jälkeen ompelin pitkällä pistolla kuin olisin ommellut tilkkutäkkiä. Mietin ompelukoneen ääressä mitä vielä puuttuu, kunnes tajusin katsoa vain ympärille. Ne silput jota ompelupöytäni on yleensä täynnä, napit koneen vierestä ja vähän liimaa.

 

Nyt saan vihdoin uudet nauravat lapset työpöytäni ääreen heti ensi viikolla kun palaan töihin. Kuvia jäi vielä lisää, mutta en tiedä onko intoa tehdä ihan kokonaista albumia. Aloitus on kuitenkin nyt tehty, kiitos vain Minnalle inspiraatiosta!

 

Kirja saatu arvostelukappaleena Atena Kustannukselta

IMG_7775

IMG_7767

 

 

Similar Posts

4 Comments

  1. No ihan mahtavaa! Se on just tärkeintä että tekee oman näköistään eikä yritä mahtua johonkin tiettyyn muottiin.

    1. Niin mä tajusin sen sitä sun kirjaa lukiessa. Että vaikka on vinkkejä, niin silti saa tehdä ihan just niin kuin itsestä tuntuu parhaalta. Ja minä tunnen oloni kotoisaksi ompelukoneen äärellä 🙂

  2. Mainion näköinen kokoelma! Multa löytyy jos jonkinmoista paperiaskartelutarviketta ja skräppäyskin siis kiinnostaa, mutta ihan yhden sivun olen saanut tehtyä. 😀 Ongelma (siis ajan puutteen lisäksi) tahtoo olla se, että ei huvita tehdä samanlaisia sivuja kuin muilla on ja kun ei ole muutakaan kuningasideaa tullut niin se on sitten jäänyt… Hauska nähdä joku aivan erilainen toteutus, hyvin onnistui!

    1. NO sitä minäkin pelkäsin, että pitää ostaa paljon jotain rompetta, ja sitten innostun yhden sivun verran. Siksi päätin kokeilla mitä saan omilla keinoillani 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.