|

Helppo ja nopea pastavuoka

IMG_3131

IMG_3132

IMG_3135

 

Arkiset ruuat ovat niitä, jotka pitää saada tehtyä nopeasti, joista riittää seuraavan päivän lounaaksi ja jotka maistuvat myös lapsille ilman mitään nurinoita. Meillä arkiruuat ovat keitot ja pastat, ja varsinkin tämä pastavuoka uppoaa lapsille todella nopeasti.

 

Huono puoli tässä on ainoastaan se, että kastikkeesta tulleita tahroja ei saa oikein mitenkään lasten vaatteista pois. Eli kun vaatteet tahraantuu, on ruuan pakko olla hyvää. Tässä reseptissä ei ole mukana lihaa, ja vegaaniksi tämän saa vaihtamalla fetan vegaaniseen juustoon. Tosin vuoka onnistuu ja maistuu hyvin myös ilman juustoakin. Jos haluaa hieman proteiinirikkaamman, lisää kastikkeeseen soijarouhetta.

 

Helppo pastavuoka:

1 tölkki luomutomaattimurskaa

3 valkosipulin kynttä

1 pussi fusillia tai muuta pastaa, käy myös kaikki pussien loput

Oliiveja

Kirsikkatomaatteja

Reilusti oliiviöljyä

pieni pala chiliä

suolaa

pippuria

1-2 sipulia (myös punasipuli sopii)

0,5l vettä

(paketti fetaa)

 

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Murskaa valkosipuli, pilko sipulit sekä chili, ja kuullota niitä paistinpannulla hetki. Lisää sekaan tomaatit ja tomaattimurska, ja lisää vettä kahden tomaattimurskatölkin verran (Samalla saat huuhdeltua tölkin). Lisää vielä oliiveja oman maun mukaan, mausta suolalla ja pippurilla, sekä anna hautua hiljaisella lämmöllä hetki.

 

Kaada raa’at makaroonit ja pastat uunivuokaan. Tähän sopii tosiaan myös pussien loput, ei mitään väliä jos pastoilla on hieman eri kypsymisajat. Kaada valmis tomaattikastike uunivuokaan, ja sekoita sitä hieman pastojen joukkoon. Pilko mahdollinen feta, ja lisää palat vuokaan sekoittaen ne pastojen joukkoon. Lisää päälle vielä reippaasti oliiviöljyä, ja anna hautua uunissa noin puoli tuntia, kunnes tomaattikastike on imeytynyt pastaan. Nauti ja seuraavana päivänä tämä on parasta kun paistaa pannulla lounaaksi.

 

Ihanaa arkea hyvän ruuan kera!

 

IMG_3141

 

IMG_3143

IMG_3139

Similar Posts

3 Comments

  1. Kiitos tästä reseptistä 🙂 Kokeilin tänään lounaaksi ja oli hyvää ja helppoa. Kohta neljävuotiaalta tuli myös kehuja, kun oli oliiveja, hänen herkkuaan. Lisäksi tykkäsin, kun oli tommosia simppeleitä kokopaketillisia mittoja, niin pikkuihmisen oli helppo avustaa ruoanlaitossa, hän kun on siinä hommassa tosi innokas ja jos on tarkkoja mittauksia, niin ei pääse niin rennosti kokkaamaan 😉 Tää jää varmasti meidän ruokalistoille. Aineetkin on semmoiset, että ne usein löytyy kaapista valmiiksi, niin sopii hätävararuoaksikin.

  2. Tänään tuli kokeiltua mutta ilman oliiveja tai valkosipulia ja todella hyvää tuli! Kiitos reseptistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.