-Supersuositut käsityöohjeet

T-paitoja miehelle

IMG_6691

IMG_6683

 

Minulla on perinteenä ommella miehelleni syntymäpäivälahjaksi t-paitoja. Tänä vuonna en aivan päässyt luovuttamaan paitoja oikeana päivänä kiireiden vuoksi, ja näköjään joko kaava on kutistunut tai mies kasvanut hartioista, sillä paidat tuntuivat hieman tiukemmilta kuin aikaisempina vuosina. Kankaat ovat NOSHin tuttua luomua, olen saanut myös mieheni koukutettua niihin.

 

Näiden tekemisen jälkeen huomasinkin, että juuri ilmestyneessä Ottobressä (4/2016) olikin muuten ohje miehen paitaan ja collegehousuihin. Onko joku ehtinyt jo testaamaan, kuvan perusteella näytti erittäin hyvältä? Täytynee seuraavaksi testata sitä. Nämä paidat on tehty jo vanhalla Joka tyypin kaavakirjasta, jota muokkasin aikanani miehelle istuvaksi.

 

Jos osaat ommella lapselle paidan tai paidan itsellesi, osaat ommella sellaisen myös miehelle. Kangasta tarvitaan vain hieman enemmän, omalle miehelleni riittää 1,2 metriä joustavaa trikoota. Olen itse lyhentänyt kaavasta lyhyen hihan, ja nyt näköjään tarvitsis vähän jopa leventää kaavoja ettei jää noin pahasti rypylle tuohon eteen. Mutta ompeluteknisesti miehen paidassa ei ole mitään erikoista, eli uskalla ja ompele. Myös mies ansaitsee luomua!

 

IMG_6679

IMG_6677

IMG_6676

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.
Orvokkipelto Kaarrokepaita Kirjoneule Ohje

Käsityökekkerit 2020

Supersuositut käsityöohjeet kiinnostivat pandemian aikaan paljon. Mitkä olivat Käsityökekkerit-sivuston luetuimmat ohjeet, ja paljon sivuilla kävi lukijoita?

Lue lisää »

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Virkattu kesähattu aikuiselle

Kuten varmasti olette huomanneet, olen innostunut virkkaamisesta. Siihen ei tarvita kuin koukku ja lankakerä, ja yhtäkkiä valmiina on pipo jos

Aamuteellä Hirren kanssa

Muulla perheellä alkoi aamulla loma. Minä palkitsin itseni rankan työviikon jälkeen Neiti Hirrestä ommellulla mekolla ja kupillisella teetä. Mietin tarvitseeko

Ompele tyylikäs heijastin!

Kaupallisessa yhteistyössä Pfaff Suomi   Heijastimen ompelun voi tehdä todella monella tapaa. Heijastimen tarvikkeina voi käyttää eri leveyisiä heijastinauhoja, tai