-Supersuositut käsityöohjeet

Kierrätys Kånken, Re-Kånken

 

 

Olen jo pitkään ihaillut vanhaa kunnon Kånkenia. Haaveillut sellaisesta lasten repuksi kouluun ja päiväkotiin, mutta joka kerta kieltäytynyt ostamasta, sillä Kånkeneissa ei ole ollut mitään sellaisia arvoja joiden vuoksi voisin sitä ostaa. Ei ole luomua, ei kierrätystä tai edes pohjoismaista ompelua. Nyt Kånken on kuitenkin taas ostoslistallani, sillä perinteisestä repusta on julkaistu Re-Kånken.

 

Ai mikä?

 

Re-Kånken on siis perinteisen repun kierrätysversio. Yhteen reppuun on käytetty 11 kierrätettyä muovipulloa, jotka on vielä ihan oikeasti olleet kertaalleen käytettyjä. Ne on värjätty uudella SpinDye-teknologialla, ja prosessi on oikeasti viety loppuun luontoa kunnioittaen. Tässä prosessissa väriaine lisätään siinä vaiheessa, kun kierrätetyn polyesterin kuidut kehrätään langaksi. Se tarkoittaa, että kemikaaleja, vettä ja energiaa säästyy valtavasti. Normaalisti kun kuitu värjätään vasta viimeistelyvaiheessa, jolloin energiaa ja vettä kuluu huomattavasti enemmän.  Reppu on jopa suunniteltu siten että se on helppo kierrättää vielä käytön jälkeen. Oikeastaan koko reppu on tehty muovipulloista, lukuunottamatta vetimiä ja neppareita.

 

Olen sanaton. Olen rakastunut, en malta pysyä housuissani ja mietin missä kaikissa väreissä repun voisikaan tilata. Lapsille omat nyt ainakin, yksi vielä itselle ja suostuisikohan mieskin pitämään yhtä?

 

(varsinkin tätä pinkkiä)

 

 

Ennen kaikkea Kånken haastaa nyt myös muut toimijat:

“Mahdollisimman kestävän tuotteen tekemiselle ei ole olemassa ohjekirjaa. Jos se olisi helppoa, kaikki tekisivät niin. Meidän oli luotava prosessi ja löydettävä oma tapa saavuttaa tavoitteemme. Jos muutkin yritykset haluaisivat tehdä saman, voisimme luoda kysyntää kehräyksessä värjätylle, kierrätetystä muovista valmistetulle langalle. Kustannukset laskisivat, ja tällä tekniikalla voitaisiin valmistaa yhä enemmän tuotteita.”

 

Nyt haastamaan siis myös muut yritykset, ja ainakin minä ostan lapsille Re-Kånkenit heti elokuussa.

 

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

2 thoughts on “Kierrätys Kånken, Re-Kånken”

  1. Voi nuo pinkki ja violetti! <3 Itse en ole raskinut vielä ostaa, vaikka mieli olisi tehnyt. Itse käytän reppua vain salilla, joten vähän hukkaan menisi minulla. Yritänkin kovasti keksiä syytä, miksi tarvisin itselleni tuollaisen herkun repun, vaikka oikeasti en tee sillä mitään 😀

    Vastaa
    • Minäkään en tarvitsisi itse, mutta hei lapsille! En tosin tiedä olisiko helpompaa valita väri itse, vai antaa lasten valita 😉

      Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Paidan ompelu lapselle

  Ompelupiireissä niitä sanotaan peruspertsoiksi. Joku ompelee sellaisen 20 minuutissa, toisella menee tunti ja kolmannella pari päivää. Useimmilla on omat

Ompele tyylikäs heijastin!

Kaupallisessa yhteistyössä Pfaff Suomi   Heijastimen ompelun voi tehdä todella monella tapaa. Heijastimen tarvikkeina voi käyttää eri leveyisiä heijastinauhoja, tai

Virkattu lippapipo bambulangasta

  Olen nyt kevään korvalla koukuttunut virkkaukseen. Lankojen kanssa voi katsella vaikka televisiota samaan aikaan ja pian on työ valmis.Kuvat