|

Alumiiniton ja pitävä deodorantti

alumiiniton deo

 

 

Olen jo vuoden päivät yrittänyt löytää itselleni alumiinitonta deodoranttia, joka kestäisi työmatkapyöräilyn töihin ja takaisin. Tai edes pieni hikoilu ilman kainaloita tukkivaa alumiinia. Aloitin etsinnän marketeista, siirryin niistä erikoisliikkeisiin ja lopulta vielä verkkokauppoihin. Vasta tänä keväänä täydelliset deodorantit sitten vihdoin löytyivät.

 

Olin siis jo vähällä antaa periksi. Päätin etten halua enää alumiinia kroppaani, joka on yhdistetty myös joissain tutkimuksissa kasvaviin rintasyöpä diagnooseihin. Se alumiini kun nimenomaan tukkii kaikki hikirauhaset, jolloin hikeä ei tule. Minä toivoin hieman luonnollisempaa versiota, jota sai siis hakea.

 

Kaupan Nivean ja Erisanin suhteen luovutin toivon jo parin viikon testin jälkeen. Olin kyllä lukenut että kainaloilla menee hetki totuttautua alumiinittomuuteen, mutta kaamea haju jo ennen työpäivän kunnolla alkua ei paljon kannustanut. Hieman pidempään jaksoin Body Shopin ja Punnitse ja Säästästä löytyneiden kanssa, ja talven sain mentyä Urtekraminen deolla kunnes tajusin ettei sekään nyt ole se paras.

 

Keväällä kuulin Cilla’sin levitettävästä voidemaisesta deodorantista, jota sai vielä kätevissä pienissä purkeissa ostettuna testiin. Ostin jokaista tuoksua, ja oi miten ihanaa olikaan ensimmäisen päivän jälkeen huomata niiden oikeasti toimivan. Eivät nämäkään ihan juoksulenkkiä pidä, mutta sen jälkeen tulevan ihan pienen jälkihien kyllä.

Näistä kaikissa ei ole mukana edes soodaa, joka saattaa aiheuttaa taas joillekin allergiaa. Nyt verkkokaupasta näyttää olevan osa tuoksuista loppunut, mutta lisää on kuulemma tulossa. Voidemainen deodorantti hoitaa samalla myös ihoa, ja on todella lempeä ja mukava käyttää.

 

Cillas deo

Madaran deo

 

 

Samaan aikaan tilasin myös Madaran alennuspäiviltä testiin Madaran roll on deon. Kun maltoin siirtyä kokeiluissa siihen asti, tajusin vihdoin että luonnondeodoranttikin voi olla aivan oikeasti toimiva normaali roll on deo. Madara on kaikista testaamistani paras, toki käytän Cilla’sin purkkejakin varsinkin reissussa, koska nuo testikoot menevät niin pieneen tilaan.

 

Madaran sivuille tämä kyseinen deo on aiheuttanut myös pientä allergisoitumista, mutta itselleni tämä ja Cillas on todellakin olleet ne toimivimmat.  Yksi toimiva on kuulemma myös Schmidt’sin deodorantit, mutta myös niistä on kuulunut myös niitä allergisoivia puheenvuoroja. Yksi pahin allergisoiva on kai juuri tuo sooda, jota ei siis löydy kaikista Cilla´sin voiteista, mutta jota taitaa olla myös Madaran ainakin toisessa versiossa.

 

Suosittelen siis pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä. Ei missään nimessä kannata luovuttaa heti yhden tai kahden testiversion jälkeen, ja kannattaa tutkia myös eri verkkokauppojen omat merkit. Yllättävätkin tuotteet voivat auttaa. Kertokaa myös ihmeessä jos teillä on vielä muita vinkkejä, esim. itse tehtyä deodoranttia?

 

alumiiniton deo2

Similar Posts

9 Comments

  1. Nyt on kommentoitava! Aiemmin olin todellinen kainalohikoilija, aina märät läntit kainaloissa. Ystävän suosittelemana söin ensin yhtenä kesänä tuoreita voikukan varsia n5-10 vartta illassa kahden viikon ajan. Tämän piti kuuleman mukaan vähentää hikoilua ja oman kokemukseni mukaan se totisesti toimi! Seuraavanakin kesänä vielä yhden kahden viikon kuurin näitä söin ja sen jälkeen en ole enää kaivannut kuureja, vaikka aikaa on kulunut. Tiedä mistä tämä johtuu, tuuria vai tehoa, mutta kannattaa kokeilla! Ja minuun eivät silloin tehonneet ei minkäänlaiset deodorantit, mutta tämän jälkeen on ollut paljon päiviä, kun olen elellyt kokonaan ilman näitä. Joten suosittelen kokeilemaan!

  2. Mä tykkään eniten Laveran dödöistä. Tykkäsin aikaisemmin myös tuosta Madarasta, mutta sitten tapahtui jotain ja kainalot alkoi haista tosi pahoilta (ei hikisiltä varsinaisesti), kun käytin sitä.

  3. Itse tehty kookosöljy-ruokaaooda-eteerinen öljy -deo juuri testauksessa. Hyvin on toiminut nämä muutamat päivät kun tätä olen käyttänyt.

    Madarassa mielestäni jo valmiiksi pistävä haju, josta en pitänyt. Ei tiennyt haiseeko hiki vai dödö 🙂

  4. Mullakaan tuo Madara ei toimi, haju on pahempi kuin ilman dödöä. Sen sijaan Urtekramin kookos-dödö ja minä tulemme mainiosti juttuun! Schmidt’siä tekisi mieli kokeilla, ehkä jossain vaiheessa sen teenkin.

  5. Meidän perheessä on kolme ekodödöjen koklaajaa ja teimmekin omista kokemuksista postauksen viime vuoden puolella: https://yhdessakasvokkain.blogspot.fi/2015/11/kasvokkain-koklaa-laveran-deodorantit.html

    Mulla tosin muuttui hienhaju syksyllä ja aiemmin toimivat dödöt (Born to Bio ja Lavera) alkoivat pettää. 🙁 Käytin aika pitkään vielä toto Laveraa, kunnes vaihdoin Shmidt’siin. Olen ollut siihen tyytyväinen ja hien haju ei enää ole ongelma. 🙂 Siitä pitäisikin kirjoittaa jonkin ajan päästä kokemuksia blogiin.

  6. Nyt Schmidt’s deodoranteissakin on saatavissa sensitive versioita, joissa ei ole soodaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.