| | | |

Nopea ja helppo kesämekko

IMG_7120

 

 

Tuttavapiirissämme kesä on syntymäpäivien aikaa. Vaikka lapseni eivät annakaan minun ommella lahjoja kaikille omille kavereilleen, saan kuitenkin ainakin vielä ommella lahjoja ystäväperheiden lapsille. Tai no ompelen vaan, enkä kysy lasten mielipidettä. Tässä tapauksessa housut ovat kuvausrekvisiittaa, menivät lopulta hieman pienemmälle sankarille lahjaksi.

 

Ensimmäisiin juhliin ompelin 6 vuotiaalle sankarille nopean kesämekon. Tällaisen saa erittäin helposti leventämällä hieman raglan-hihaisen mekon kaavaa, ja ompelemalla sen ilman hihoja. Kangas on NOSHin mini polka dots kangasta, ja rusetin tein nopealla ompelulla vielä pääntien viereen koristeeksi.

 

Ohje nopeaan kesämekkoon:

  • kaavasta on otettu hihat pois ja levennetty keskeltä edestä ja keskeltä takaa, pidennetty paidan helma mekon helmaksi
  • ommeltu sivusaumat
  • kantattu kädentiet framilonin avulla ja jätetty nauhakuja päänteille
  • Tämän jälkeen ommeltu kuminauha vyötärölle, tikkaus helmaan ja pujoteltu nauhat pääntielle.
  • Ei vie aikaa, saa kapeastakin palasta kangasta ja lapsenkin on helppo pukea.
  • nauhan voi esim. letittää langoista, tai käyttää nauhana satiini- tai samettinauhaa

 

kesämekko-ohje

 

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.