-Supersuositut käsityöohjeet

Sesonkireseptien ihanuudet

IMG_3683

IMG_3763

IMG_3771

 

 

Vihdoin ilmestyi keittokirja, joka on sekä minun että mieheni mieleen. Olemme parin vuoden aikana yrittäneet perehtyä sesonkiruokailuun, ja varsinkin näin toukokuussa se nostaa aina päätään. Suunnittelemme pienen kasvimaan yrttikantaa, mietimme mitä papuja kasvatamme kissaverkkoa pitkin ja montako erilaista kurpitsaa tänä vuonna jaksamme kasvattaa ruukuissa terassilla. Kävelyillä katse etsii automaattisesti jo nokkosia, ja salaatteihin eksyy takapihan rikkaruohoja.

 

Talvella kun Hannan Soppa etsi uuden reseptikirjansa resepteihin testaajia, lähdimme mukaan suurella innolla. Saimme testattavaksi kaksi reseptiä, jotka molemmat löytyvät nyt juuri julkaistusta Sesonkireseptit-kirjasta. Tämä mahtava kirja on tehty yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa, joten ensimmäistä kertaa reseptit on jaettu eri kuukausille niiden sesonkien mukaan. Loistavaa ajattelua ja käytännön ideointia.

 

Juuri nyt sesongissa on taas pian ihana nokkonen, ja olenpa bongannut jo ensimmäisiä voikukkiakin. Molempiin löytyy reseptejä kirjasta, ja itse aion testata ainakin nokkospestoa ja voikukka-fetasalaattia. Me söimmekin jo viikonloppuna vuohenputkia hampurilaisessa ja salaatissa. Ihan suoraan takapihalta kerättynä, ilmaista ja kauden mukaista. Vaikka kirja onkin loistavaa materiaalia näin kasvissyöjälle, ei se kuitenkaan ole pelkkä kasvisruokailijan kirja. Mukana on ohjeita joka lähtöön, ja niillä taatusti saa monipuolistettua omaa ruokavaliotaan.

 

IMG_3769

IMG_3765

IMG_3782

 

 

Haluan toki jakaa innostusta eteenpäin, ja nyt joku teistä saakin myös Sesonkireseptit kirjan omakseen. Osallistua voi kommentoimalla tähän alle mikä on oma suosikkikautesi, tai mitä kotimaista sesonkituotetta haluaisit oppia kokkaamaan paremmin. Voit myös tuplata mahdollisuutesi ja osallistua kirjan arpomiseen myös Mehukekkerit facebookissa. Arvonta on avoinna sunnuntaihin 8.5 kello 21:00 saakka. Onnea!

 

Kirjan saa myös tilattua suoraan Satokausikalenterin sivuilta, sillä takaan että tästä on iloa koko vuodeksi. Sesonkiajattelulla säästää niin rahaa, luontoa kuin omia hermojakin, sekä monipuolistaa omaa ruokavaliotaan suunnattomasti. Ei paljon vitamiinipurkkeja enää tarvita, kun sesongin mukaan vitamiinit saa suoraan aina kauden kasviksista ja vihanneksista.

 

Kiitos Hanna ja kiitos Satokausikalenteri. Onnea teille arvontaan!

 

IMG_3766

30 thoughts on “Sesonkireseptien ihanuudet”

 1. Kesä/syksy ovat parasta aikaa. Suosikkiaineksia ovat mm. uudet perunat, raparperi ja yrtit. Olisi kiva oppia käyttämään jotain pihan “turhakkeita”.

  Vastaa
 2. Kyllä kesä herättää minut eloon keittiössä. Ihana saada tuoretta ja kotimaista ruokaa! Haluaisin oppia vielä paremmin hyödyntämään satokausia ja luonnon ilmaisia antimia.

  Vastaa
 3. Villivihanneksista olisi tosiaankin kiva oppia tekemään ruokaa. Toistaiseksi olen pitäytynyt “kasvatetuissa” herkuissa mutta ehkä pikkuhiljaa.

  Vastaa
 4. Raparperi, kesäkirpitsa ja punajuuri ovat suosikkeja. Mulla oli pieni kasvimaa kun asuin omakotitalossa, voi sitä reimua kun sai edes vähän oma maan tuotoksia.

  Vastaa
 5. Kesäkurpisa on jotenkin niin vaikea raaka-aine ja haluaisin kuitenkin käyttää sitä ruuanvalmistuksessa.

  Vastaa
 6. Juuri nokkosen käytöstä olisin kiinnostunut. Viime vuonna ryöppäsimmekin yhden satsin ja ripottelimme sitä munakkaaseen, mutta lisää vinkkejä kyllä ehdottomasti kaipaisin!

  Vastaa
 7. Suosikkejani sesonkiherkuista ovat marjat, ja niistö erityisesti mustikat ja vatut, mutta tarkoituksena olisi kyllä perustaa pieni kasvimaakin. Myös voikukkien ja muiden luonnosta löytyvien kasvien käyttö kyllä kiinnostaisi, sillä se alue on jäänyt aika vieraaksi….

  Vastaa
 8. Mukana arvonnassa – kuusenkerkät kiinnostaisivat. Nokkosta käytetään Muurinpohjalettuihin ja tänä keväänä Muurikan jo muutettua uuteen osoitteeseen on tarkoitus testata nokkosvohveleita äitienpäivänä.

  Vastaa
 9. No kai se loppukesä on perinteisesti se suosikkisesonki, mutta minua kiehtoo kyllä kovasti myös loppukevät ja erilaisten rikkaruohojen hyödyntäminen. Toivottavast arpaonni osuu kohdalleni! 🙂

  Vastaa
 10. Kyllä loppukesä/syksy on parasta sesonkiaika marjoineen ja sienineen. Kevättä ja alkukesää tosin voisi opetella hyödyntämään paremmin.

  Vastaa
 11. Loppukesä sienineen ja marjoineen on lempparini! Silloin on ihana lomailla ja tehdä retkiä luonnonhelmaan keräilemään herkkuja.

  Vastaa
 12. Parsakautena tulee mussuteltua niin paljon parsaa! Nam! Sitä innolla aina odotankin mutta on tuo marjakausi ehkä ykkönen kuitenkin. 🙂

  Vastaa
 13. Loppukesän marja-aika sekä iki-ihanat juurekset ja kasvikset on parasta! 🙂 Haluisin oppia kokkailemaan nokkosesta ja muista “rikkaruohoista”.

  Vastaa
 14. Rakastan kevättä, kun kaikki on vielä alussa ja villivihannekset alkavat puskemaan esiin 🙂
  Haluaisin opetella tekemään pinaatista jotain muutakin kuin pinaattikeittoa!

  Vastaa
 15. Suosikkejani ovat sienet ja marjat sekä villivihanneksista nokkoset, joita pakastan paljon talveksi lettuihi, sämpylöihin ja keittoihin käytettäviksi. Haluaisin oppia käyttämään enemmän villivihanneksia.

  Vastaa
 16. Toukokuu on vuoden parasta aikaa. Kesä on juuri heräämäisillään, ilmassa on ihana odotus ja ensimmäiset kaikki: lehdet, kukat, lämpö ja valo. Haluaisin oppia käyttämään villivihanneksia, niitähän on luonto pullollaan.

  Vastaa
 17. Kyllä kesällä tulee niin paljon kaikkea ihanaa, uudet perunat, mansikat ja herkullisimpana herneet!

  Vastaa
 18. Kesä ja syksy ovat parasta aikaa, silloin saa herkutella hyvällä ja terveellisellä sadolla. Haluaisin oppia käyttämään enemmän naurista ja lanttua 🙂

  Vastaa
 19. Loppukesän/syksyn sadonkorjuuaika on ykkönen ja helpoin. Muiden vuodenaikojen haasteisiin toivon vinkkejä.

  Vastaa
 20. Ihana arvonta! Oma suosikkikauteni on ihan tämä alkukesä. Ja nokkoset on ihan must-juttu. Olisi kiva oppia hyödyntämään ja tunnistamaan enemmänkin villivihanneksia, esim. Vuohenputkea.

  Vastaa
 21. Kesäaika ja syksykin ovat helppoja, mutta talven ja alkukevään sesonkeihin olisi kiva saada lisävinkkejä 🙂

  Vastaa
 22. Syksy on parasta aikaa, mutta haluaisin oppia myös muina vuodenaikoina hyödyntämään luontoa

  Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Vanhat farkut uuteen muotoon - T-paita

Vanhat farkut uuteen muotoon

Olen koko talven ajan innostunut enemmänkin muokkaamaan vanhasta uutta, kuin sinänsä ostamaan uusia kuoseja. Toki niitäkin tekee mieli, mutta enemmän

Kädentaitomessut 2017 – vuoden hitit

Yhteistyö Tampereen messut, messulippu saatu   Perinteitä noudattaen ryntäsin tänäkin vuonna heti lauantaiaamuna Tampereen Kädentaidot messuille. Messujen tarjoama bloggaajalippu olisi

Ompelukoneen valinta, Pfaff

Kaupallisessa yhteistyössä Pfaff Suomi Ompelukone on kuin hyvä ystävä, joka pelastaa täpäristä tilanteista ja toimii parhaimmillaan paremmin kuin oma ajatus.

Lapsen suunnittelema penaali

Syksy ja koulun aloitus on taas täällä! Kuten viimekin vuonna, pyysin uutta koululaista suunnittelemaan oman penaalinsa. Tällä kertaa siitä tuli