| | | | |

Kesän kuumin linna, Hämeen Linna

IMG_3657

IMG_3388

IMG_3372

 

Olen nähnyt sen linnan satoja kertoja. Monia vuosia vain junan ikkunasta, ja lopulta neljä vuotta sitten jo hieman lähempää. Ensin viattomasti kirjaston pihasta tiiraillen, kesällä jo hieman lähemmin puistosta päin katsottuna ja joulun tienoilla käyty vanhan leipomonkin puolella markkinoilla. Olen siis asunut Hämeenlinnassa jo reilu neljä vuotta, ja vasta nyt tutustuimme ensimmäistä kertaa linnaan ihan kunnolla. Opastetulla kierroksella, ja taka-ajatukset mielessä.

 

Olen ennenkin asunut linnan koristamassa kaupungissa. Nuo jykevät rakennukset tuovat todellakin sitä tunnelmaa, niissä on vietetty pippaloita ja niistä kerrotaan aina hieman outojakin tarinoita. Halusin siis vihdoin viedä lapset kokemaan samaa tunnelmaa. Ja mehän innostuimme, oikein kunnolla. Näimme kirjurin hienot hyllyt, kaikuvan tanssisalin ja keskiaikaiset vessat. Tarinoita kaivoon laskeutuneista palomiehistä ja aarrehuoneeseen joutuneista rikoksien tekijöistä. Ihan siis juuri sitä, mikä kiinnosti koko perhettä.

 

IMG_3389

IMG_3382

IMG_3366

 

Ja loistavan kierroksen jälkeen olikin aika tehdä aivan oma Hämeen Linna. Sellainen tuoksuva, sormet likaava, sokerinen ja hieman erilainen perheprojekti. Yhdessä oloa, askartelua, tuoksuja, makuja ja sormien likaamista, ystävien kutsumista kylään ja paljon valokuvia ja naurua. Oikeastaan juuri sitä, mikä tuo onnen meidän perheeseemme.

 

Ja kyllä, kissa on katolla ihan tarkoituksella. Käykäähän Hämeen Linnassa kierroksella, niin ymmärrätte että miksi. Sinne on nyt avautunut myös haarniskanäyttely, mikä aivan varmasti kiehtoo koko perhettä. Me kävimme ennen kuin näyttely oli avattu, mutta eiköhän käydä katsomassa se viimeistään keskiaikamarkkinoiden yhteydessä. Myös vankilamuseo vieressä voi houkutella perheen hieman isompia lapsia ja aikuisia. Nyt vaan Hämeen Linnaan!

 

IMG_6759

IMG_3655

IMG_6760

 

 

Similar Posts

One Comment

  1. Varmasti oli lapsilla hieno kokemus!
    Olen monta vuotta sitten käynyt Hämeen Linnassa, erään matkan yhteydessä, mutta voisi sitä uudestaankin käydä, emme kerinneet kiertämään ihan kokonaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.