Kesän kuumin linna, Hämeen Linna

IMG_3657

IMG_3388

IMG_3372

 

Olen nähnyt sen linnan satoja kertoja. Monia vuosia vain junan ikkunasta, ja lopulta neljä vuotta sitten jo hieman lähempää. Ensin viattomasti kirjaston pihasta tiiraillen, kesällä jo hieman lähemmin puistosta päin katsottuna ja joulun tienoilla käyty vanhan leipomonkin puolella markkinoilla. Olen siis asunut Hämeenlinnassa jo reilu neljä vuotta, ja vasta nyt tutustuimme ensimmäistä kertaa linnaan ihan kunnolla. Opastetulla kierroksella, ja taka-ajatukset mielessä.

 

Olen ennenkin asunut linnan koristamassa kaupungissa. Nuo jykevät rakennukset tuovat todellakin sitä tunnelmaa, niissä on vietetty pippaloita ja niistä kerrotaan aina hieman outojakin tarinoita. Halusin siis vihdoin viedä lapset kokemaan samaa tunnelmaa. Ja mehän innostuimme, oikein kunnolla. Näimme kirjurin hienot hyllyt, kaikuvan tanssisalin ja keskiaikaiset vessat. Tarinoita kaivoon laskeutuneista palomiehistä ja aarrehuoneeseen joutuneista rikoksien tekijöistä. Ihan siis juuri sitä, mikä kiinnosti koko perhettä.

 

IMG_3389

IMG_3382

IMG_3366

 

Ja loistavan kierroksen jälkeen olikin aika tehdä aivan oma Hämeen Linna. Sellainen tuoksuva, sormet likaava, sokerinen ja hieman erilainen perheprojekti. Yhdessä oloa, askartelua, tuoksuja, makuja ja sormien likaamista, ystävien kutsumista kylään ja paljon valokuvia ja naurua. Oikeastaan juuri sitä, mikä tuo onnen meidän perheeseemme.

 

Ja kyllä, kissa on katolla ihan tarkoituksella. Käykäähän Hämeen Linnassa kierroksella, niin ymmärrätte että miksi. Sinne on nyt avautunut myös haarniskanäyttely, mikä aivan varmasti kiehtoo koko perhettä. Me kävimme ennen kuin näyttely oli avattu, mutta eiköhän käydä katsomassa se viimeistään keskiaikamarkkinoiden yhteydessä. Myös vankilamuseo vieressä voi houkutella perheen hieman isompia lapsia ja aikuisia. Nyt vaan Hämeen Linnaan!

 

IMG_6759

IMG_3655

IMG_6760

 

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

1 thought on “Kesän kuumin linna, Hämeen Linna”

  1. Varmasti oli lapsilla hieno kokemus!
    Olen monta vuotta sitten käynyt Hämeen Linnassa, erään matkan yhteydessä, mutta voisi sitä uudestaankin käydä, emme kerinneet kiertämään ihan kokonaan.

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Käsityökirjat Kesä 2020

Inspiroivat käsityökirjat alkusyksystä 2020

Osa kirjoista saatu arvostelukappaleina Kustannus Mäkelältä Uusia kiinnostavia käsityökirjoja ilmestyy säännöllisesti. Itse luen aina kausien uutuusluettelot, ja odotan tämänkin syksyn

Sisustusunelmia

  Lomalla ja juhlapyhinä on aina hyvä aika siivota ja järjestellä paikkoja. Siinä missä arki rullaa kellon ja listojen mukaan,