| | |

Käsityöbloggaajan yhteistyöt ja seurapiirit

20150613_214103

 

Viime viikkoina alan blogeissa on keskusteltu yhteistöistä. Puikkomaisteri otti kantaa julistamalla että vihdoin yhteistyöt ovat käsityöblogeissa, kun Nonnu ja Hupsistarallaa tekivät yhteistyöt kodin järjestämisestä. Uskallan kuitenkin sanoa, että yhteistyöt ovat olleet käsityöblogeissakin pitkään. On lähetelty kangasta, lankapussukoita, puikkoja ja kutsuttu kauppoihin kuulemaan uusista alan uutuuksista. Rahaa ehkä liikkuu vähemmän, mutta kyllä niitä yhteistöitä silti tehdään.

 

Minä olen tehtynyt maksettuja yhteistöitä  jo jonkin aikaa. Aloitin ensimmäisinä perhebloggaajina Blogiringissä joulukuussa 2012, tosin blogi oli eri nimellä ja eri osoitteessa. Tein samalla toki välillä käsitöitäkin, ja maksetut mainostulot ovat aina tulleet aivan muualta kuin käsityöalan pieniltä yrittäjiltä. En kuitenkaan koskaan ole ottanut blogiini kampanjaa, jonka tuotetta en ostaisi muutenkin. Olen myös kieltäytynyt monista tarjouksista juuri sen takia, etten ostaisi tuotteita edes rahalla, saati mainostaisi niitä rahasta omalla nimelläni.

 

Tälläkin hetkellä Mehukekkerit on yhä mukana aivan mahtavassa Blogiringissä. Edelleenkään sitä kautta ei ehkä saa yhteistöitä lankafirmoilta, mutta ehkä sekin aika joskus tulee. Saan kuitenkin tehdä yhteistyötä erilaisten yritysten ja toimijoiden kanssa, toteuttaa todella erilaisia kampanjoita ja kaiken kukkuraksi saan niistä ihan oikeita palkkioitakin joilla voin maksaa blogini ylläpidon ja ehkä vähän muutakin. Harrastus on siis oikeastaan osa-aikainen työ.

 

Ja kyllä, olen saanut myös lankakeriä ja jokusen palan kangastakin. Ei niillä kuitenkaan laskuja maksa, vaikka hatun saisikin virkattua päähän tai hameen ommeltua yllensä. Teen nämä kaikki kuitenkin ilosta ja innosta pienyrittäjille. Autan mielelläni mainostamaan uutta lankaa tai kangasta, ja näissäkin tapauksissa kirjoitan vain niistä, joita ostaisin itsekin. Merkitsen myös kaikki yhteistyöt aina postaukseen, jotta kaikki olisi läpinäkyvää lukijalle. Vielä en ole niin isoa lahjaa saanut että olisi ollut syytä ilmoittaa siitä verottajalle, ja palkkioista maksan toki verot ja muut kulut samalla tavalla kuin normaalista palkastakin.

 

IMG_2071

 

 

Ihan vielä pelkällä käsityöbloggaamisella ei siis Suomessa elä. On tehtävä hieman muutakin, ja oltava ainakin mukana siellä missä muutkin bloggaajat. Hoidan innolla somen, roikun kameran kanssa tapahtumissa ja onhan minulla käyntikortitkin. On siis opittava tuotteistamaan itsensä, sekä pidettävä itsestä hieman ääntä. Minäkin olen uskaltautunut, ja vihdoin se alkaa tuottaa tulosta.

 

Kun kuitenkin maaliskuussa oli mahdollista hakea Suomen suurimmille sisällöntuotannon festareille PingHelsinkiin, täytin toki hakemuksen. Eihän se anna, jos ei kokeile.  Ja niin vain jokunen viikko myöhemmin sain vahvituksen, että todellakin olin päässyt mukaan 200 alansa innokkaimman ja osaavimman sisällöntuottajjan seuraan. Mukana on niin meitä bloggaajia, tubettajia, instagrammaajia kuin myös media-alan ammattilaisia, mainostoimistojen päättäjiä ja yritysten markkinointitiimien vetäjiä. Eli siis luvassa on verkostoitumista, keskustelua, puheenvuoroja ja workshoppeja. Ehkä vähän hyvää ruokaa, juomaa ja mahtavaa seuraakin. Yritykset voivat ostaa lippuja tapahtumaan vielä tämän ja huomisen, suosittelen vahvasti!

 

Samalla kun minä jännitän ketä uskalla Pingissä tavata, toivon teidän viihtyvän Mehukekkereillä jatkossakin. Voin luvata ettei Mehukekkerit ole muuttamassa mainostusalustaksi jossa harva se viikko mainostellaan jotain, mutta toki tulen jatkossakin vinkkaamaan ekologisista tuotteista, tarvikkeista ja mukavista tapahtumista. Joskus on maksullisia kampanjoita, ja toisinaan itseni ompelemia tuotteita ehkä arvonnassa. Vähän ruokaa, juomaa, juttuja ja vinkkejä ihan tavallisille ihmisille. Yhdessä olemme mahtavia!

 

IMG_3293

Similar Posts

14 Comments

 1. Kiitos hyödyllisestä postauksesta 🙂 tuli ihan sellainen tunne että omakin blogi voisi joskus olla yhteistyössä jonkun kivan yrityksen kanssa. En kuitenkaan haluaisi “myydä” itseäni mihinkään tai mainostaa tuotetta josta en pidä. Mutta kukapa ei haluaisi tienata vähän ylimääräistä 🙂

  1. Kiitos Elina! Ei sitä kannatakaan myydä itseään, vaan kertoa juuri niistä tuotteista joita itse ostaisitkin. Toki se saattaa karsia joitain firmoja pois, mutta eihän se ole kiva sille yrityksellekään jos kampanja ei ole luonteva osa juuri sitä blogia 🙂

 2. Kärjistäminen on keskimmäinen nimeni 😉 piti keksiä jotain raflaavaa.. Onhan yritysyhteistyötä tosiaan tehty jo pitkään, itsekin olen esimerkiksi saanut lankaa tai arvosteltavia kirjoja jo usean vuoden ajan. Minä en myöskään näe mitään pahaa yritysyhteistyössä, kunhan tosiaan muistetaan kertoa, mistä on kyse.
  Mehukekkereille tulen aina mielelläni!

  1. Kärjistäminenhän on toki aina sallittua, ja hyvää keskusteluahan se saikin aikaiseksi. Eli kiitos siitä! Toki sanalla yhteistyö joku voi mieltää sen että tuote on saatu, toiselle se taas kertoo että yhteistyöstä on saatu isompaakin palkkiota. Mutta kun ala on vielä nuori, on hienoa että edes se kerrotaan kaikkialla 🙂

 3. Samoin minä olen tehnyt yritysyhteistyöjuttuja jo nelisen vuotta, mutta rikastumaan ei niillä ole todellakaan päästy. Paitsi ehkä taidollisesti ja henkisesti 😀 Useinhan se on niinpäin että se blogiale ei kata kuluja, puhumattakaan tekokorvauksesta ja blogitekstikirjoituksesta. Joskus on tuntunut että tämä asia on ymmärretty väärin. Ilmaiset kankaat ovat hieno juttu, mutta tosiaankin teen vaan sellaisista joita ostaisin muutenkin. Enää en lähde ihan kaikkeen mukaan mitä joskus olen tehnyt.

  Ajankohtainen ja hyvä kannanotto tämä 🙂

  1. Niin, toki yhteistöillä pääsee henkisesti aina rikastumaan! Ja vaikka ensimmäisestä ei saisi rahaa, voi seuraavat tuoda jo jotain muuta. Ja ainakin tutustuu uusiin ihmisiin, pääsee vähän verkostoitumaan ja sitä kautta saa liikennettä myös blogiin.

   Tästähän olikin jo aika puhua, sillä tavalla hyvässä hengessä 🙂

 4. Askartelu puolella yhteistyötä tehdään paljon, mutta nimenomaan ilmaisten tuotteiden merkeissä. Sitä sun tätä saa kokeiltavaksi ja askartelussa on vallalla ns. design teamit, jotka nimen omaan ilmaisia tarvikkeita vastaan tekee töitä firmoille. Askartelupuolella rahan saaminen blogihommista on ihan ennen kuulumatonta.

  1. No minä vähän ajattelinkin, että askartelupuolella on sama. Mutta ehkä tällekin kaivataan jo uutta puhtia, ja parempia pelisääntöjä kaikille 🙂

 5. Ihan mahtavaa, että olet mukana PING Helsingissä! Toivottavasti saat sieltä mukaan inspiraatiota ja verkostoja omaan tekemiseen. Siellä nähdään! 🙂

  1. Kiitos Aku, olen saanut hurjasti inspiraatiota jo nyt. Ja sopinut ensimmäisen tapaamisenkin, se vasta onkin jännittävää ja silti niin aivan mahtavaa. Kiitos siis jo nyt teille järjestäjille! 🙂

 6. Bloggaaminen on kovaa vauhtia kehittyvä ala. Hyvä niin 🙂

  Minäkin vasta aloittanut, tuntui vaan siltä että pakko saada jonnekin purettua luomisen tuskaa 😀 Kun on tsi ihminen, niin tekee monenlaista.

 7. Jännä aihe! Itselle blogiyhteistyö minkään tahon kanssa ei ole tavoitteena (, koska pienimuotoinen blogi, jonka pitämisen suurimpina motiiveina ovat, että saan tekeleet ittelleni muistiin ja sukulaiset+tutut näkevät niitä), mutta blogien lukijana kiintoisa aihe. Monista suosituista blogeista olen huomannut jonkinlaisia yhteistyökuvioita. Itsekin sen mainitsit, että läpinäkyvyys on tärkeää. Eli kyllä lukijana arvostaa, jos bloggaaja kertoo postauksessaan mitä kautta sai tarvikkeet (esim. langat) ja mitä mieltä niistä on. Yleensä yhteistyöstä on kirjoitettu fiksusti ja yhteistyötä arvostaen ja siitä iloiten mutta olen joskus törmännyt pariin blogiin, joissa yhteistyöllä on lällätelty ja oltu vähän ylimielisiäkin lukijoita kohtaan. Mutta niin, onneksi on mahdollisuus käsityöblogeilla tehdä yhteistyötä ja onneksi aiheesta puhutaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.